Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rossalie

Ja i moja dzidzia zostaliśmy bez opieki medycznej!!!

Polecane posty

A co do cen-to może przybliżę niektórym-tygodniowy pobyt na dziecięcym oddziale kardiologicznym w 1995r wyceniany był na 17000zł. A w 1996r 3tygodniowy pobyt na kardiologii, OIOMie i kardiochirurgii, wraz z zabiegiem kardiochirurgicznym na otwartym sercu w krążeniu pozaustrojowym został wyceniony na 130 000zł...

no a teraz te koszty trzeba pomnożyć razy 2 koszt na intensywnej terapii -4tys/dziennie, a przecież nieraz tam się miesiącami leży koszt leczenia onkologicznego 10tys/tygodniowo*kilka miesięcy + koszt zabiegu

Gość rejestratorka
Ale te ceny niektóre są z kosmosu. Ja wiem, że tak wyceniane ale wizyta u ortopedy 120 zł za co? Że spojrzy, dotknie i zapisze maść? Albo usg bioderek - 50 zł za minutę pracy?

Gość rejestratorka
w szpitalach też przesadzają. Leki może i drogie ale bez przesady. 7 tys za poród, ale co w tym jest? Położna i lekarz i tak mają pensje, leki? Na pewno nie taka suma!

nikt Ci nie każe płacić za poród, moje znajome rodziły w publicznych szpitalach za darmo,bez łapówek i dobrze wspominają (duży szpital kliniczny) a co do cen za wizytę, to ceny za wykształcenie lekarza, jego odpowiedzialność. I akurat tego bym się nie czepiała

Gość hgg to że ty
pokazywałaś pipę kolegom( chwaliła się na innym topie)i ci palce za darmo każdy włożył, to nie znaczy że każda z ulicy osoba będzie tak traktowana.Ilu tam cię badało 5 ?

Gość rejestratorka
hgg ja nie mówie, że pacjent płaci tylko ile NFZ płaci szpitalowi za poród. Te sumy to z kosmosu sobie biorą

Gość rejestratorka
hgg oj widzę, że bladego pojęcia nie masz o służbie zdrowia dlatego dyskutować z Tobą nie będę...Odpowiedzialność...haha. Ja pracuję z 15 specjalistami i wiem jacy są, jak pracują, jak olewaja tych co na fundusz przychodzą.

Ja bym w ogóle nie refundowała leczenia alkoholików-skoro np operacja guza gałki ocznej z zabezpieczeniem nerwu wzrokowego u dziecka nie jest refundowana,refunduje się usunięcie guza wraz z częścią gałki ocznej co oznacza ślepotę... Wiem,że alkoholizm to też choroba i wiem,że ludzie z tego wychodzą i stają się wzorami do naśladowania,ale są pewne priorytety moim zdaniem. Prywatyzacja? I tak i nie. Z jednej strony zdecydowanie pojawia się porządek,ale z drugiej dzielenie na 2 kategorie-miałam kiedyś kartę z abonamentem medycznym wykupionym przez firmę i było mi przykro kiedy mnie przyjęli do lekarza w ciągu 15 minut a kobieta z dzieckiem musiała czekać 3 tygodnie. Miała łzy w oczach. Chciałam jej oddać swoje miejsce ale nie mogłam,bo to inna "kategoria pacjenta"... Miałam ochotę ździelić tej rejestratorce. Ale w sumie tak jak jest teraz to być na pewno nie może.

Gość hgg to że ty
ale hgg wie lepiej , pokazywała swoją piz,,,dę kolegom , za darmo i się tym szczyci.To był jedyny seks w jej zyciu

" hgg to że ty " ale z Ciebie pojeb... Pisałam że kiedy leżałam na ginekologii w szpitalu klinicznym powiedziałam studentom którzy nie wiedzieli jak zachować się w obecności mnie, czyli lekarza-pacjenta, że jeśli chcą, mogą się na mnie uczyć.

i żaden z nich nie był moim kolegą, ale to szczegół, debilom tłumaczyć sie nie będę rejestratorka, spędziłam ponad 10 lat mojego życia w szpitalach, przychodniach i poradniach, więc nie mów mi że nie wiem na czym to polega

Gość do hgg
to masz dziwne pojęcie, poważnie, nie wiem w jakim świecie żyjesz ze swoimi poglądami.

Ale o co te wyzwiska-przecież wszystkie się zgadzamy,że jest źle i każdy ma jakiś tam swój pogląd na to jak to powinno funkcjonować. I tak nic to nie zmieni,ale chyba można rozmawiać na pewnym poziomie.

Gość do hgg
Monika hgg twierdzi że jest super i że za granicą nawet tak dobrze nie ma. Tylko takich łapówek jak u nas to nigdzie nie ma, ani takich kolejek do specjalistów.

wyzywam tylko tych, którzy mnie obrażają a poglądów innych lubię słuchać, bo naprawić można wiele

Co do cen wizyt- koszt wynajęcia gabinetu, prowadzenia prywatnej praktyki, zatrudnienia rejestratorki, zakupu sprzętu itd. U nas wizyta u ortopedy i USG bioderek to 100zł-łącznie. Ale np w ciąży jak byłam to za prywatną wizytę u ginekologa płaciłam 150zł i 120za USG, a są takie gabinety,że USG jest w cenie wizyty np za 80zł... Dużo zależy od tego jak ceni się lekarz,jaki ma tytuł i czy przyjmuje w dużym czy małym mieście.

Wiecie zawsze punkt widzenia zależy od punktu patrzenia. Ja do 20rż byłam pod opieką PAŃSTWOWEGO szpitala i tych lekarzy mogłabym po rękach i nogach całować. Kiedy jednak wzrosłam z pediatrii,to zderzyłam się boleśnie z opieką innej placówki. Potem lekarza zmieniałam 4 razy żeby trafić do kogoś sensownego. Także są WSPANIALI I CUDOWNI LEKARZE Z POWOŁANIA, ale są i konowały-jak wszędzie.

"Także są WSPANIALI I CUDOWNI LEKARZE Z POWOŁANIA, ale są i konowały-jak wszędzie." 10000% racji, niestety nieraz Ci cudowni lekarze niestety zostają stłamszeni systemem. I to jest chore

Gość nie da sie obrazić
bo nie każda jest kurwa mającą orgazm jak ja maca 5 bolców,,, fajnie było hgg dlatego się tym podniecałaś na 4 stronach swojego głupiego topa , jedyne orgazmy w twym zyciu miałaś przy tym badania rozklapiochy przez kolegów.Trzeba być nienormalnym żeby chwalić się tym że twoją pizdę kilku facetów oglądało

Gość rejestratorka
Monika ale u nas za wynajem gabinetów, sprzęt płaci własciciel przychodni i lekarz nie płaci ani za prąd ani za sprzęt, jednocześnie przyjmuje prywatnie, korzysta z nas, z pielęgniarek i sprzętu, prądu, na czysto ma te pieniądze.

Co do łapówek to niestety problem nie tylko medyczny. Taki relikt poprzedniej epoki-jak chcesz coś załatwić idź z dowodem wdzięczności. Minie jeszcze trochę czasu,ale sądzę że wreszcie to stanie się marginalnym zjawiskiem. Ostatnio znajoma wynajmowała pielęgniarkę do opieki nad 72 letnią mamą w nocy na oddziale szpitalnym-płaciła 300zł za noc. Pytam ją po co??? Przecież tam w nocy jest personel,którego obowiązkiem jest się mamą zająć. Bo ona pierwszej nocy poszła sobie na oddział noworodków...:O To mówię że powinna zgłosić oddziałowej, ordynatorowi lub dyrektorowi placówki jeśli rozmowa z pielęgniarką nic nie dała. Ale ona woli zapłacić i mieć spokój. Do czasu aż takie myślenie się nie zmieni to pielęgniarki i lekarze będą brać,bo ktoś będzie dawał. Mój kardiochirurg po operacji jak już wychodziłam do domu dostał wielki kosz kwiatów. I do dnia dzisiejszego wysyłam mu kartki na święta-a on odpisuje :)

masz rację co do łapówek, potępiam je najmocniej jak umiem! Ale ładnie jest podziękować małą czekoladką lekarzowi, moim zdaniem przynajmniej. A kartki to piękny pomysł, ja dostaje co roku kartkę od pani której pomagałam przy porodzie, jeszcze jako studentka ;) nigdy w życiu nie przyszło mi do łba, żeby brac od kogoś kopertę czy komuś ją dawać

Gość ja chodze na nfz ale
nie narzekam. Moze dlatego, ze sama pracuje w przychodni i znam lekarki,pielegniarki i polozne.pamietam,ze w tamtym roku w mojej przychodni byla taka sytuacja, ze skonczyly sie limity. Ale ciezarne mialy opieke do konca. Jak sie zglasza ciezarna i jest zapisywana to biora pod uwage wizyty do konca roku. Nie przyjmowali tylko nowych pacjentow, trzeba bylo szukac innej przychodni. A dodam, ze w tej przychodni co ja chodze,to nie ma umawiania sie na wizyte. Przychodzi sie i wchodzi,ewentualnie trzeba poczekac jak pare osob czeka.

Gość rejestratorka
Lekarze u nas są ponad prawem, tylko oni ( i prawnicy) nie muszą mieć kas fiskalnych. Może i są porządni i nieporządni ale tych nieporządnych jest o wiele więcej. Młody lekarz to jeszcze mu się chce, jest miły itd, a starsi to dno. Jak byście słyszeli jak o pacjentach wypowiadają się za zamkniętymi drzwiami " głupie stare krowy" , "stara i myśli że będzie chodziła jak 20-latka" itd, itd.

Rejestratorka-to trochę dziwnie się u Was rządzą-ale i tak musi być. W przychodniach z którymi ja miałam do czynienia to wygląda tak,że albo wynajmują gabinet lekarzowi-tak jest w tej gdzie mam pediatrę dla dziecka, albo lekarz co miesiąc płaci tzw. opłatę eksploatacyjną. U dermatologa mojego syna ta opłata to...9000miesięcznie. Akurat kwit leżał na biurku,lekarz wyszedł bo był telefon a ja zerknęłam... A wizyta u niego to 110zł. Dziennie ma zapisywanych 12 pacjentów,pracuje 4 dni w tygodniu. To dla niego aż tak wiele nie zostaje.

Gość rejestratorka
Bo nasza przychodnia jest państwowa a to co robią lekarze to wolna amerykanka. Myślisz, że my się nie wkurzamy. O 20 powinnyśmy prace kończyć a jeden z drugim przyjmuje swoich prywatnych pacjentów i siedzimy do 21.30...Zeby chociaż " dziękuję" powiedział jeden z drugim a tu nie...

rejestratorka, jak dla mnie rządzi po prostu Tobą zawiść bo nie zarabiasz tyle co lekarze. Ale to tylko moje zdanie Uciekam i życzę miłego popołudnia

Gość rejestratorka
:):) hgg po prostu widzę co się dzieje. Nawet babcie klozetowe mają mieć kasę fiskalną a lekarze nie. Do tego widzę, jak traktuja ludzi na nfz i tyle.