Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana :(:(:(

praca jako kelnerka - czy jest ciezko

Polecane posty

Gość aniaiaia
Mój też mnie zdradzał i tłumaczył się, że był młody i głupi (miał 19 lat), a Twój ile ma w tej chwili? Też przez niego stałam się inną osobą, mam niską samoocenę, ale walczę z tym... Ty też walcz. Powodzenia :)

Ja mam 19, on 23 lata. Wiec wydawaloby sie ze powinien miec juz poukladane wszystko w glowie... Zabawil sie mna i mnie wyniszczyl :( musze z tym walczyc, wiem... Tak samo ze swoja niesmialoscia, ten problem z praca mnie dobija strasznie :(:(

Wlasnie wrocilam od przyjaciolki. Juz mi troche lepiej. Jutro zadzwonie do restauracji, jesli mi dadza szanse to bede szczesliwa i pojde tam.. mam taka nadzieje. Dziekuje za wszystkie rady:):)

Gość ale to jak, nie byłaś gotowa
wczoraj i dzisiaj, żeby iść, a jutro czy pojutrze będziesz?

No tak... Tak niestety mam ze dzien przed latwo mi powiedziec ze pojde i mysle ze naprawde pojde... Wyobrazam sobie siebie w tej pracy, jest ok... Rano w sumie tez.. czym zbliza sie deadline ja zmieniam zdanie... :( wiem ze to nie jest normalne, musze z tym jakos zawalczyc. W koncu tu chodzi tylko o jednorazowe sie przelamanie. Jesli pozwola mi jutro przyjsc to pojde. Lepiej sie teraz czuje, wysprzatalam caly dom, upieklam ciasto, umylam sien, wyladowalam zle emocje. Jutro wstane ok 8-9. Chcialabym zobaczyc jakis dobry film. Zna ktos z Was moze jakis MOTYWUJACY film? Taki, po ktorym bede miala checi do pracy, zycia... ? Musze walczyc ze swoja psychika.. bo wiem, ze bedzie mi trudno w zyciu. Najgorsza moja cecha charakteru wg mnie jest wlasnie moje niezdecydowanie.. Dziekuje za wszystko :):):) jestescie kochane!

Tak jak tu jedna z Was napisala... Musze walczyc, bo bez walki skazuje sie sama na porazke.. a to jest najgorsze. Mam taki charakter, ze przejmuje sie wieloma rzeczami. Inna osoba na moim miejscu by juz dawno olala te sprawe z praca, ale ja caly czas o tym mysle.. wieczorami, rano, w nocy ... Wiem ze potrzebuje pieniedzy, mam jak kazdy swoje wydatki a nie chce rodzicow tak bardzo obciazac, chcialabym tez miec pieniadze na wlasny samochod i jakis weekend czy wakacje. Marze o jakims odprezeniu. Chce byc jutro tak pewna wszystkiego jak dzisiaj.

Gość Filozof polski
Requim for a dream!!

Ok. Obejrze napewno, dziekuje :) Niestety nie mialam okazji wczesniej obejrzec tego filmu choc wiele o nim slyszalam. :)

Gość Filozof polski
Napisz czy ci się podobał!!

Gość aaarwena
Requiem dla snu hahahahahaha :D film motywujacy, nie wiem do czego :D do pracy w charaktrerze kelnerki mwahahahaha :D ja tez czekam na opinie o tej trafiajacej w problem pozycji :D sory ale naprawde nie wyrobilam ;)

Gość BriBri
ja byłam kelnerką, zapiernicz straszny, po kilkanaście godzin pod rząd, ale o wiele milej wspominam klientów (to była taka kawiarnia z lodami, więc każdy z dzieckiem i uśmiechem przychodził ;) ) niż współpracowniczki i szefowe, które traktowały człowieka jakby był tam na robotach więziennych.

Gość kukulak
2 lata bylam kelnerka, i nie dosc ze nogi wchodza w tylek, to sa pewne zasady przy obsludze klienta, podawaniu mu talerza czy surowki/salatki, i inne glupoty, i zawsze zbierasz opiernicz za to co wychodzi z kuchni (a musisz sie orientowac co wychodzi);P

Gość kukulak
ej dla mnie to tez byl koszmar na poczatku, codziennie widziec obce twarze, milsze i wredniejsze osoby, niektorzy klienci sa stali. Spokojnie mozna sie przyzwyczaic, po kilku msc robilam to jak robot. Jesli sie wstydzisz to w glowie sobie przerob kilka dialogow z 'klientem', albo wczuj sie w niego. Po drugie za takie nie przychodzenie 2 razy juz bys nie miala u mnie do czego wracac :/

Gość gość
Oczywiście zależy gdzie. Ja pracuję jako kelnerka w kawiarni i nie narzekam jakoś bardzo... Musiałam zrobić badania w http://medycynapracybielsko.pl/ i bez problemu dostałam tę pracę.

Gość gość
Zalezy jakiego typu to jest lokal. Im nizszy standard tym gorsza klientela. Pracowalam przez wakacje w barze jako kelnerka a wpraktyce robilam wszystko, mycir garow,sprzatanie kibli, a ludzie bywaja rozni. Jest ostry zapierdziel,musisz byc szybka,zwinna. Wylelkniona,wrazliwa dziewczyna nie da sobie rady nerwowo. Ja drugiego dnia przez glosna,dudniaca muzyke zle zrozumialam zamowienie to chlopak wylecial do mnie z tekstem :"co ty sie kurwa, w wietnamie pizdo urodzilas,ze po polsku nie rozumiesz!" trzeba miec twarda dupe i nke dawac sie. Jeden plus to po tych "wakacjach. Bylam chuda jak wior. 14 17 godzin na nogach non stop robi swoje.

Gość gość
Ja pracowałam kiedyś jako studentka w kawiarni i rzeczywiście bywało ciężko, ale dla mlodej osoby to dobry sposob na zarobek.

Gość gość
Moim zdaniem praca fajniejsza niż na kasie, ale zależy wszystko od tego jaka restauracja/ kawiarnia, jaki menedżer i jaki zespół. Ja już dwa razy zatrudniałam się jako kelnerka nad polskim morzem http://pomorskie-praca.pl/praca-sezonowa-w-jastarni/ i dało się przeżyć, napiwki niezłe, ale to robota dla obrotnych.

Gość gość
Pracowałam 2 lata jako kelnerka i była to najlepsza praca jaka trafiłam. Świetni ludzie, dobre napiwki, z******te szefostwo. Było chwilami ciężko a najgorzej w sezonie letnim. Ale było warto. Gdybym mogła to pewnie do tej pory bym tam pracowała ale życie potoczyło się inaczej. Poznałam faceta, wyszłam za niego, mamy dziecko i żyjemy za granicą...