Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alutka9166666

czy dostanę alimenty ?

Polecane posty

Gość Alutka9166666

Sprawa jest taka, że mój mąż ma 24 lata studiuje zaocznie, został mu jeszcze rok do skończenia studiów. Od pół roku nie może znaleźć pracy, 2 razy został oszukany, teraz łapie się każdej pracy dorywczej zarabia po 200, 600 złotych są to jakieś niewielkie kwoty, nie jest formalnie nigdzie zatrudniony. Ja studiuje dziennie. Żyjemy z mojego kredytu studenckiego (600 zł), jego oszczędności zarobionych w czasie wakacji plus to co dają nam moi rodzice (500 zł miesięcznie bo na więcej ich nie stać). Ledwo wiążemy koniec z końcem. Opłacenie jego studiów, wynajem kawalerki itd. Jego rodzice w ogóle sie nim nie interesują, nie pomagają finansowo w żaden sposób. A są ludźmi zamożnymi ich dochody wahają się w granicach 20 nawet do 40 tysięcy miesięcznie a majątek szacowany jest na 3 miliony złotych. Kiedy mój Mąż prosił o jakąś pomoc finansową choćby pomoc w opłceniu mieszkania czy kupno samochodu słyszał odpowiedź "Jak sobie zarobisz to kupisz". A dodam , że posiadają oni gospodarswo rolne na którym mój mąz pracował od dziecka, wstając praktycznie codziennie o 5 rano i nie dostał za to nawet złotówki! Czy warto wytoczyć przeciwko nim powództwo, czy coś nam sie należy chyba mają jakiś obowiazek alimentacyjny??

Gość wredniucha
żartujesz? jesteście dorosłymi ludźmi, radźcie sobie sami - w Polsce nie ma obowiązku studiowania! jeśli twój facet chce mieszkać z kobietą to niech na to zarobi

Gość wredniucha
zresztą będzie po rodzicach dziedziczył, więc kasa go nie ominie, ale niestety będzie musiał parę ładnych lat na to poczekać

Gość wwwwwwwwwwww
oczywiście,że do końca studiów przysługuje mu obowiązek alimentacyjny. Nie wahajcie sie ani chwili.

po ślubie już niestety nie , ale jeśli nie jesteście malżeństwem ( nie doczytalam) to niech sie stara