Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojejku ojejkuu

Jak ukarałałybyście 13 letnią dziewczyne która znęcała sie nad kotem?

Polecane posty

Gość ojejku ojejkuu

tak, że kot umarł? zrobiłybyście krzywde takiej dziewczynie?

Jeśli byłoby to moje dziecko to wytłumaczyłabym co zrobiła i czekała na wyjaśnienia dlaczego tak postąpiła. Dodatkowo przez miesiąc by chodziła do schroniska pomagać przy kotach i szlaban.

Jeśli bym ją uderzyła to tak jakbym jej zezwalała na bicie. Ona mogłaby powiedzieć że skoro ona była niegrzeczna i ja uderzyłam to jak kot był niegrzeczny też go uderzyła.

Gość ojejku ojejkuu
no bo to dziecko jeszcze w końcu. Widziałam u mnie na podwórku pare lat temu ale już po sprawie. Nawet do poprawczaka nie poszła. A topik założony z nudów głównie.

Gość ojciec nastolatki
Nie ukarałbym.Kota mi nie szkoda ale jakby zabiła psa to byłby zakaz korzystania z komputera przez tydzień !

Jelsi to widzialas to jak zareagowałas? stanełas chociaz w obronie tego zwierzaka? czy małolaty sie przestraszyłas?Ma nadzieje że jaka interwencja byla z twojej strony

Gość torba z biedrony
Trzynastoletnie dziecko to nie takie dziecko. Ja w tym wieku dobrze wiedzialam co zle a co dobre. Wino I browar walilam wodka zapijajac. Jakie tlumaczenie, zeby wiedziala, ze zle zrobila. Ona przeciez wie! Taki typ artystki. Na pewno bedzie postrachem szkoly I niejedna od niej w ryj zarwie. Albo skonczy w poprawczaku, albo wyrosnie z tego I zmadrzeje.

Właśnie ten link usunąć chce ale jakoś tak nie ma okazji ku temu :). Wątpie żeby mi coś za to zrobili skoro to jest w necie na zwykłych stronkach typu wiocha czy kwejk.

,, Jeśli byłoby to moje dziecko to wytłumaczyłabym co zrobiła i czekała na wyjaśnienia dlaczego tak postąpiła. Dodatkowo przez miesiąc by chodziła do schroniska pomagać przy kotach i szlaban. '' hahahahahahaa dobre tłumaczyć coś takiego 13 latce;) chciałabym zobaczyć efekty tych wypocin

Gość ojejku ojejkuu
nie zareagowałam bo nie widziałam na własne oczy tylko widziałam awanture jaka z tego wynikła. Pół osiedla o tym gadało, kilku gówniarzy sie znęcało nad kotem, w krzakach koło bloku, a sąsiad przypadkiem przyłapał ale tylko ta dziewczyne bo innych gówniarzy tam już nie było. Tak to wyglądało.

Gość nfuinfuiguiufg
Kary cielesne sa niedozwolone prawnie (szkoda). Powinna jednak poczuc dotkliwie, ze zle zrobila : dluzszy zakaz wychodzenia z domu (tylko do szkoly i z powrotem), odebrac na jakis czas komorke, skreslic TV i komputer. Jezeli nie moze bolec fizycznie (jakjuz pisalam, nie wolno prawnie), to powinno zabolec i to mocno psychicznie (oczywiscie z odpowiednim wyjasnieniem za co). Poza tym ofiarowac jej kieszonkowe (np. przez pol roku) na towarzystwo opieki nad zwierzetami. Znecanie sie nad zwierzetami to bestialstwo, nawet jezeli robi to 13-letnie dziecko.

Dziwne ,ze nikt z żadnych tych nastoletnich gówniarzy nie podniósł żadnych konsekwencji prawnych.Pracuje w sądzie i jakoś nie chce mi sie to wierzyć ze nic a nic żadnej sprawy z tego nie było,poprostu z racji zawodu wiem,że prokurator takich okrucienstw nad zwierzetami nie zamiata pod dywan,zwlaszca że to były osoby już nastoletnie

Gość nfuinfuiguiufg
Jezeli nie jest debilka, to juz zrozumiala - zakaz zabijania jest jedna z najoczywistszych zasad. Porzadna kara utrwali tylko na przyszlosc, ze NIE WOLNO.

Gość Czekając na rozum
może dałoby się to gdzieś zgłosić? choćby do szkoły, dam dostanie naganę, albo jakieś konsekwencje powinna ponieść.... na pewno donieść do rodziców.....

Gość zabiłabym ją
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miesiąc pomocy w schronisku,alekara :O W schronisku to dobrowolnie dziewczyny pomagają. Jeszcze by więcej zwierząt zabiła. Małe szmacisko powinno odpowiadać przed sądem dla nieletnich i siedzieć w poprawczaku.

Gość Czekając na rozum
a tak w ogóle to 13 lat to okrutny wiek, szczególnie na tzw. podwórku..trzeba by zrozumieć jak czynna ta dziewczynka była w tym procederze. Nie można od razu wieszać jej za winy kogos innego. Może się *tylko* przyglądała, bała się zwrócić uwagę,. powiedzieć nie, wyłamać z grupy.... tak czy siak zgłosiłabym to do szkoły, niech uczy ją to odpowiedzialności za towarzystwo zabaw które wybiera, może boleć niestety w tym wieku

Gość ojejku ojejkuu
ta dziewczyna miała sprawe przed sadem z tego co wiem, nie wiem co dalej, ale do poprawczaka jej bynajmniej nie zamkneli. Pozostali chyba nie.

Gość Czekając na rozum
myślicie że poprawczak to odpowiednie miejsce dla dzeiwczynki która znęcała się nad kotem? chyba nie zdajecie sobie sprawę jakie tam dzieci trafiają i jak mało pomocy często dostają i wsparcia od wychowawców.... chyba was pogięło, co niektórych przynajmniej....

Gość ojejku ojejkuu
Nawet nie wiadomo było kto to był oprócz niej, były plotki na osiedlu, ze to ten i ten a inni mówili że to nie oni tylko tamten tamten, a jeszcze inni że jeszcze jakiś inny gówniarz.

Gość ojciec nastolatki
Do poprawczaka za głupiego kota ?! Mądrzy wy jesteście ?!

Tak, 13 lat jest to straszny wiek, bo sama mam moją w tym wieku, i wiem jaka do ludzi potrafi czasami byc przykra, i zimna, ale do zwierzat ma strasznie wielką wrazliwosc i delikatnosc.Nigdy by na zadnego zwierzaka reki nie podniosla, za to do ludzi juz takiej empati nie ma.Mimo tego takie zachowania są karygodna i liotosci u mnie w tym wzgledzie nikt nie zaznał A ta małolata zapewne dostała kuratora dla nieletnich,zamiast poprawczaka, tak to wlasnie czetso bywa, że kurator jest przydzielony na jakis okres czasu.Ja mialam dosc użerania sie z takimi smarkami