Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa2=2

Nie mam nadżerki a mam torbiel na szyjce macicy!

Polecane posty

Gość ciekawa2=2

Hejka dziewczyny.Dzisiaj byłam u gina.Powiedział że mam na szyjce macicy dość głęboko 8mm torbiel.Gdy zapytałam jak ogólnie szyjka wygląda to powiedział że dobrze,nie ma nadżerki ani żadnych stanów zapalnych czy infekcji tylko ta torbiel.Mam za pół roku się zgłosić.Bo tą torbiel musimy obserwować.Jak bedzie rosła to mi ją wytnie.No ok ale tak się zastanawiam co to za torbiel!Nie mam nadżerki więc to chyba nie torbiel nabotha bo ta powstaje podczas gojenia się nadżerk,twory wypełnione śluzem itdi.Może się myle nie wiem.Dziewczyny czy któraś z Was miała podobny problem?Jak Wam to leczyli?

Ja miałam torbiela ale po urodzeniu on zanikł, ale miałam takiego dużego że jak bym nie zaszła w ciąże to bym mogła nie mieć dzieci, a ja nawet nei wiedziałam że mam go. Ale nadżerkę też miałam po urodzeniu dziecka ale zanikła.

Gość ciekawa2=2
Ja mam 2 dzieci.Moje problemy z szyjką macicy zaczęły się rok po drugim porodzie,Na początku tego roku lekarz wyleczył mi silny stan zapalny i wypalił nadżerke(wcześniej pobrał materiał do badania).W wyniku z hist.wyczytałam że maiłam nadżerke i torbiele nabotha oraz widoczne cechy infekcji HPV.Teraz byłam na obowiązkowej kontroli(mam zgłaszać się co pół roku)i znowu urosła mi torbiel.Martwie się że to coś poważnego!