Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moj kot jest rudy

jakie kierunki studiów są prestiżowe wg. was?

Polecane posty

Gość Saska Mena
Medycyna i prawo

Gość np. takie, na których
uczą, że po wg nie stawiamy kropki. Nie myśl o studiach, tylko wracaj do podstawówki.

medycyna (aczkolwiek przez nepoztyzm na uczelniach i fatalną służbę zdrowia już niedługo będzie się cieszyć takim statusem) kierunki ścisłe kierunki artystyczne (PWST, ASP)

Gość Don123
a takie finanse na SGH się łapią?

Gość print123
Zależy co kto rozumie przez słowo ''prestiż''. Powinnaś studiować - to co Cię interesuje, pasjonuje - i to jest ważne. Nie patrzeć na modę - bo wiele osób idzie na studia ''bo są modne''. Czy modne - znaczy dobre? Raczej nie zawsze. Według mnie prawo w ogóle nie jest prestiżowym kierunkiem - sama pamięciówka i wiele uczelni ma w ofercie prawo. Trudno się wcale nie jest dostać - a jak ktoś ma dobrą pamięć to i ukończyć nie jest trudno. Gorzej z aplikacją - dla mnie prestiżowe są wtedy zawody jak np. adwokat - to tak, z tym mogę się zgodzić, ale czy same prawo - raczej nie. Medycyna jest prestiżowa- trudne studia, trudno się dostać, trudno skończyć. Psychologia jest prestiżowa - ale tylko na dobrych uniwersytetach lub w SWPS-ie (droga szkoła, ale najlepsza)

Gość nie ma studiów
prestiżowych,może jeszcze medycyna

Gość print123
Jeżelio chodzi o psychologię -to jest jak najbardziej prestiżowa uczelnia!