Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jj31

zasiłek chorobowy ciężarnych

Polecane posty

Witam serdecznie mam pytanie do kobiet w ciąży posiadających własna działalność gospodarczą.Czy zdarzyła się wam kontrol z ZUS będąc na zwolnieniu lekarskim ,jak wygląda taka kontrol w domu czy w pracy.Czy mają oni obowiązek się przedstawić i powiedzieć po co tu są?A jak mnie zastaną w pracy czy muszą mnie wylegitymować,że ja to ja...

Gość tiaaaa
ja mam swój zakład kosmetyczny ( kosmetyczka, fryzjer i babka robi paznokcie) i na l-4 przychodziłam do zakładu, by zerknąć czy wszystko ok i tam mnie zastały, musiałam się tłumaczyć, że przyszłam podciąć grzywkę i jakoś się udało

Właśnie ja też prowadzę gabinet kos. i pracują w nim tipserka i masażystka i ostatnio wpadła niznana i dziwnie się zachowująca kobieta która pytała o kosmetyczkę a ja byłam w gabinecie akurat,powiedziałam jej,że koleżanka(czyli ja)od gabinetu kosmetycznego jest na zwolnieniu.zapytała się co ja w takim razie robię a ja nic innego nie wymyślając na poczekaniu powiedziałam,że robię tipsy,powiedziała,że nie jestem jej potrzebna i wyszła.i ale tak się zastanawiam,że jakby była kontrol to chyba by mnie wylegitymowali i sami powiedzieli,że są z zusu.Czy tak to funcjonuje? już od tego myślenia czy to była czy nie była kontrol to mi głowa pęka...