Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiaaa4

Ojciec utrudnia uzyskanie stypendium socjalnego-co robić?

Polecane posty

Gość gosiaaa4

Witam, Staram się o stypendium socjalne i uzyskałam z Urzędu Skarbowego zaświadczenie o dochodach moich i mojej mamy ale niestety mam problem z ojcem który mieszka z Nami,nie pracuje od kilku lat i powiedział że nie udostępni mi dowodu do uzyskania zaświadczenia o dochodach i powiedział że, nieobchodzi go moje stypendium.Co mam robić?

Gość wredniucha
podziękuj mamie, że się z nim nie rozwiodła i trzyma go w domu, żeby do innej nie poszedł

Gość Ciekawie mówicie
Potrzebujesz chyba zaświadczenie z PUP, że nie pracuje jeśli jest zarejestrowany tam/zaświadczenie o wysokości dochodu z US?

Gość kotek grzmotek bezpański
a to stary chuj dziwie sie twojej matce ze trzyma knura nieroba pod swoim dachem na co jej taki chuj? moze tylko do łózka, ale to moze robic z kochankami albo wibratorem:o

Gość wredniucha
żeby dostać jakiekolwiek zaświadczenie ojciec musi iść po nie osobiście

Gość Ciekawie mówicie
Nie musi iśc osobiście. Wystarczy, że ojciec jej da pełnomocnictwo do odbioru za niego i to jest bezpłatne. Formularze są dostępne w US.

Gość gosiaaa4
On nie zarejstrował się w PUP.Może przedstawię sytuację w Urzędzie Skarbowym i wydadzą

Gość wredniucha
taaaa, akurat ci dadzą cudze zaświadczenie o zarobkach - przypominam, podziękuj mamusi

Gość ygtyy
co za huj ja tez mam takiego hujowego tatusia, potrafi tylko świnstwa i problemy nam robic

Gość wredniucha
ale dalej mamusia go kocha i trzyma w domku, prawda?

Gość ygtyy
wredniucha, a co ty mozesz o nich wiedziec? moze ten zlamas po prostu nie chce sie wyprowadzic ??? wiele jest takich sytuacji u nas akurat bylo tak, ze my sie wyprowadzilysmy i zostawilysmy temu hujowi mieszkanie, lepiej czasem od zera zaczynac niz sie użerać ze świnią i pasożytem. ale nie kazdy moze wybrnac jakos z sytuacji

Gość gosiaaa4
Zaświadczenie mamy odebrałam ja i potrzebowałam tylko jej dowód a on mi dowodu nie udostępni.Mama będzie się z Nim rozwodzić

Gość wredniucha
no to jak się z nim rozwiedzie to przedstawisz zaświadczenie o alimentach

Gość gosiaaa4
On niechce z domu się wyprowadzić

Gość Ciekawie mówicie
taaaa, akurat ci dadzą cudze zaświadczenie o zarobkach przecież to jest jej ojciec. Na zaświadczenie z pierwszej strony trzeba wpisac dane ojca, a z drugiej strony jest wzmianka o pełnomocnictwie, czyli ojciec może ją upowaznic do odbioru. Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj :)

Gość wredniucha
ale ojciec jej nie chce upoważnić, głąbie

Gość gosiaaa4
Wniosek o stypedium należy złożyć do 15 października więc tak szybko się nie rozwiedzie i cała nadzieje w Urzędzie Skarbowym

Gość Ciekawie mówicie
Może sama jesteś głąbem. Przynajmniej nie mów, że nikt jej nie da "cudzego" zaświadczenia.

Gość wredniucha
przecież zaświadczenie ojca to nie jej własne, a jak nie własne to "cudze" - nie wspólne

Gość Ciekawie mówicie
Ale to nie jest cudza osoba, dlatego można to samemu i bezpłatnie odebrac. Co innego jakbyś chciała od sąsiadki, to wtedy płaci się 17 zł.

Gość ygtyy
wredniucha ale debilizmy wypisujesz

Gość gosiaaa4
Może z tym upoważnieniem by się udało ale on mi nie da swojego dowodu a to zapewne będzie potrzebne

Gość Ciekawie mówicie
tam trzeba tylko wypisac dane od ojca, m.in. pesel no i podpis ojca musi byc... Chyba nic mu nie zaszkodzi jak 2 razy się podpisze.

Gość g;osadn;ofhdskusuygfidzf
to albo mu ten dowód ukradnij, albo spróbuj go przekupić. powiedz ze jak ci da to zaświadczenie to mu zapłacisz. a jak nie to idź na całość i wal ściemę że ojciec się wyprowadził nie wiesz gdzie jest nie masz kontaktu i co masz zrobić w takim przypadku. my go przecież nie przekonamy by ci pomógł.

Gość wredniucha
przecież dziewczyna wyraźnie pisze, że ojciec nie da jej dowodu i nie chce jej pomóc - więc ja wypisuję debilizmy - zadzwońcie w poniedziałek do US i zapytajcie, czy dadzą wam zaświadczenie o dochodach waszej matki lub ojca bez ich zgody i upoważnienia - stawiam stówę, że się Urząd nie zgodzi

Gość o jaaaaa
Też staram się o socjala i mój ojciec nie przyjdzie do urzędu bo pije i ma to gdzies ale baba powiedziała ze jak nie moze osobiscie przyjśc to niech napisze zezwolenie i sie podpisze, tylko chyba numer dowodu musisz tam wpisac w tym oswiadczeniu ale co za porblem zabrac mu i spisac....

Gość gosiaaa4
Będe próbować a z resztą na tym zaświadczeniu niema dochodów i to tylko informacja że nie składał zeznania podatkowego

Gość kotek grzmotek bezpański
tacy skurwiele jak twój stary powinni zdychac w meczarniach a nie swieta ziemie kalac i łazic po swiecie dziecko potrafił zrobic, rodzine zalozyc a potem całe zycie sra na wszystko przeklinam twojego starego i wszystkich jemu podobnych, i zycze im zeby zdychali na raka w meczarniach bez opieki paliatywnej:)

Gość wredniucha
możesz mu ostatecznie podpieprzyć dowód i spisać numer i pesel i podpisać się za niego na upoważnieniu - ale do US chyba jednak będzie potrzebne upoważnienie notarialne

Gość gosiaaa4
Czasem tak bywa