Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fceQAA

Fobia społeczna a ślub za tydzień :(

Polecane posty

Gość fceQAA

Nie mój ślub ale zostałam zaporoszona przez nowego faceta na ślub jej siostry no i teraz nie wiem jak ja tam wytrzymam :o Nienawidze ślubów, tych zdjęć, tłumu ludzi, kamer itd. nie lubię tańczyć nie lubię rozmawiać z obcymi ludzmi bawić się i udawać że jest super. Jak potem oglądam takie płyty z wesela to płakac mi się chce, wyglądam jak debil, siedzę nadąsana z miną jak na pogrzebie i jestem załamana swoim widokiem. Z moją fobią społeczną strasznie trudno przychodzi mi wyluzowanie się jak innym. Co ja mam zrobić żeby się rozluźnić i nie przynieść wstydu swojemu facetowi :/ upicie się nie wchodzi w grę bo nie moge pić.

Gość 55555556666
a jak tego faceta poznałaś??

Gość fceQAA
na studiach ...

Gość mam dylemata że hej
zacznij juz dzis! lykac duzo ziolek na uspokojenie + antyhistaminiki na noc, dasz rade ;) to taka metoda bez recepty, lajtowa, a tak tomozesz do psychiatry po absolutny spokoj w pigulce isc

Gość a dzieci sobie
szkoda, że nie możesz pić, bo jeden mały drineczek bardzo by Ci pomógł w tej strasznej sytuacji ale możesz iść do lekarza nawet rodzinnego i poprosić o afobam, powinien doraźnie w tej sytuacji pomóc [ lub xanax]

Gość fceQAA
byłam z tą fobią u psychiatry to przepisałm mi afobam żeby brała doraźnie jak poczuje wielki stres ale jak o nim poczytałam to na pewno nie wezmę bo to silny lek :o ziółka na nerwy strasznie mnie zamulają a mi brakuje życia na takich imprezach :/

Gość fceQAA
a dzieci sobie hmm mówisz że afobam by pomógł ??? A czy to nie za silny lek ?? Bo boje się że mnie zamuli ...

Gość ghjfgjfhf
Nawal się przed ślubem, na weselach się pije więc nikt nie będzie robił z tego problemów o ile w ogóle ktoś zauważy :classic_cool:

Gość a dzieci sobie
e tam straszny:) jak weźmiesz 1-2 tableteczkę, zapewniam Cię, nie zemrzesz a bawic się bedziesz wysminicie ten lek, owszem, uzaleznia, ale Ty go weżmiesz tylko na ten ślub możesz wypróbować działanie 1-2 dni przed imprezką co się będziesz męczyć a dlaczego nie możesz alko?

Gość mam dylemata że hej
fce zanim wezmiesz afobam pierwsze raz na wesele czy slub, to najpierw go wez zzeby sprsawdzic jak na ciebie dziala. ziolka moga zamulac ale nie musza. swoja droga chcialabym zeby mi te ziolka tak skutecznie pomagaly przy moich lękach :)

Gość fceQAA
no własnie nigdy nie brałam afobamu i gdybym faktycznie chciała go wziąc to na pewno w wczesniej wypróbuję jak na mnie działa... pić nie mogę bo biorę lek na nerki którego nei można łączyć z alkoholem ale z afobamem moge bo czytałam ;)

Gość a dzieci sobie
kurcze, nigdy nie czułam się tak dobrze towarzysko i w ogóle radośnie jak podczas brania afobamu w sumie 3 m-ce, ale ja miałam fobisko nieleczone i przewlekłe odstawiłam bez trudu ale już później nie było tak fajnie

Gość a dzieci sobie
weź wypróbuj i baw się dobrze tylko nie wkrecaj się później, że będziesz mogła brać to nadal raczej nastawiaj się na to, że tylko w wyjatkowych sytuacjach, bo można naprawdę się uzależnić od dobrego samopoczucia :)

Gość fceQAA
a dzieci sobie hmm ja fobię mam od jakiś 20 lat także u mnie też to forma przewlekła ale nigdy farmakologicznie nie leczona. Kiedyś wzięłam tabletkę koleżance nazywała się lorafen tez ponoć bardzo silny wziełam tylko pół dla próby czy by mnie uspokoiła i czułam się tak fatalnie że myślałam że umrę :o podłoge miałam na wysokości oczu, wszystko wirowało, i musiałam pójśc spać bo bym i tak padła, spałam po niej 15 godzin a była to połowa tabletki i w dodatku najmniejsza dawka, dlatego boje się tego afobamu :o

Gość mam dylemata że hej
to sprobuj po prostu te neoperseny lykac i tak dalej, co dzien, plus validol, plus antyhistaminik na noc (tylko musisz sprawdzic czy nie beda zachodzily interakcje) i mozesz zobaczyc czy to Cie odpowiednio wyciszy, jak nie to wezmiesz afobam, ktory oczywiscie przetestuj wczesniej

Gość mam dylemata że hej
jezu, jak ja wam zazdroszcze ze nie moge afobamu, ale bym se cos wziela na oderwanie sie od rzeczywistosci :(

Gość fceQAA
Na te zioła to chyba za mało czasu bo wesele za 6 dni ale afobam wezmę jutro bo musze się przekonać jak działa ... mam nadzieję że się po dwóch nie uzaleznie ... fajnie byłoby gdyby zadziałał bo sama świadomośc posiadania takiej tabletki która pomaga uspokaja ...

Gość polkioka
mam dylemata że hej, dlaczego nie możesz ?

Gość a dzieci sobie
nigdy przenigdy nie bierz leków nie przepisanych od lekarza po lorofanie mogłaś się tak czuć, bo to silny lek i na poczatku tak działa, zanim organizm się nie przestawi na jego działanie a jedna tabletka to i tak nic by Ci w tamtym wypadku nie dała, bo takie leki zaczynają działać po ok. 3-4 tyg. afobam działa natychmiast, zresztą każdy organizm reaguje inaczej, dlatego radzę wypróbuj 1-2 dni przed imprezką

Gość a dzieci sobie
po lorafenie.. miało być

Gość fceQAA
a dzieci sobie wiem że to była głupota brac lek nieprzepisany przez lekarza ale to był pierwszy i ostatni raz, to samopoczucie po lorafenie troche mnie zdołowało i stwierdziłam że skoro lorafen nie podziałał to i afobam nie podziała ale widze że to dwa różne leki i różnie działają. Bedę juto brac afobam tylko nie wiem ile, bo lekarz przepisał mi doraznie pół tabletki i to w najmniejszej dawce :o zastanawiam sie czy nie wziąć całej dla próby bo ta połowa tabletki to może niewiele zdziałać.

Gość czytam to i myślę ćpuny
że dobrze robię idąc na farmację :)

Gość mam dylemata że hej
bo mam ryzyko jaskry, wiesz, nie ma co brac i zwiekszac ryzyka :( w jaskrze tego nie wolno brac :( zreszta pewnie lekarz by mi nie przepisal. a co do ziol nie zgodze sie, jak polaczysz z antyhistaminikami to owszem potrzebuje czasu zeby pomoc wyciszyc organizm, ale tydzien to jest na tyle, ze powinnas juz czuc to wyciszenie, w kazdym razie u mnie to tak dziala

Gość a dzieci sobie
weź najpierw 1/2 odczekaj kilka godz. zobacz jak działa, jak nie odczujesz różnicy w samopoczuciu, na drugi dzień weż całą

Gość mam dylemata że hej
{czytam to i myślę ćpuny że dobrze robię idąc na farmację } cieszymy sie z toba, a teraz mozesz wytargac brodze i oddalic sie w pospiechu :) 🖐️

Gość mam dylemata że hej
mialo byc broche

Gość fceQAA
a dzieci sobie, jeszcze mam takie pytanie ponieważ jak nie będe zdenerwowana a wezmę ten afobam to skąd będę wiedziec czy działa ? Będę mogła tylko stwierdzić czy mnie nie zmaluli ale nie będe wiedzieć czy mnie uspokoi ... i czy jak wezmę pół tabletki które nie zadziała a potem na drugi dzien wezmę cała i w sobotę w razie czego jeszcze jedną to czy mnie nei uzależni ? No i po jakim czasie działa afobam i jak długo działa ?

Gość ja też szukam butów .
moja ciocia bierze czasami afobam a też ma jaskrę no to chyba mozna

Gość mam dylemata że hej
afobam standardowo z tego co czytam bierze sie okolo 2 tygodni, wiec jak tydzien bedziesz brala to nic sie nie powinno stac

Gość a dzieci sobie
A tak już na koniec, radzę Ci zastanowic się nad leczeniem tej fobii farmakologicznie + dobra terapia psychologiczna. szkoda życia :) jest za krótkie aby męczyć się z tym bałaganem w głowie