Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gumabalon

jak odejsc z pracy

Polecane posty

Gość gumabalon

Hej wszystkim! Mam dość spory problem, a mianowicie nie wiem jak zrezygnować z pracy. Pracuje jako "menager" w dużej restauracji. I zwyczajnie nie wiem jak powiedzieć dla właścicieli (małżeństwo), że rezygnuje. Jeśli chodzi o powody mojej rezygnacji, to jest ich mnóstwo: małe wynagrodzenie, jak i również to, że nie jestem osobą do końca decyzyjną - właściciele wtrącają się w dosłownie wszystko (chociaż o gastronomii wiedzą niewiele, efektem jest to, że przeszkadzają personelowi w pracy). Poza tym zajmuje się wszystkim, pełnie funkcje menagera, zajmuje się marketingiem, dodatkowo pracuje jako kelner, barman i sprzątaczka. W restauracji pracuje 12 miesiąc, wiem, że właściciele się bardzo do mnie przywiązali. Często powtarzają, że dużo mi zawdzięczają, co bardziej powoduje we mnie strach przed rezygnacją. Chyba najbardziej przerażają mnie ich pretensje, że dużo we mnie zainwestowali, że są zawiedzeni, że jestem osobą nielojalną itd. Proszę o poradę.

Gość weż kochanie i daj sobie
już dzisiaj spokój z tymi tematami i napij się z nami drina, albo piwka od jutra nie będziesz znowu pić

Gość pop99
powiedz że przez sytuacje rodzinną musisz zrezygnować z pracy jak by się pytali jaką to powiesz że nie chcesz o tym mówić albo coś wymyślisz np. ze wyjeżdżasz za granicę do chłopaka lub jesteś cyganką i wychodzisz za mąż a cyganki nie pracują tylko zajmują się przyczepą swego pana i władcy męża

Gość Mario Bolucci
Powiedz im to co napisalas.

Gość mam elemy cienkie zapalisz
👄

Gość gumabalon
Niby banalne, ale jednak tak trudne

Gość china east
Moja kolezanka jakies 2 mce temu miala ten sam problem. Doradzilam jej zeby powiedziala prawde jakie sa jej powody rezygnacji. Wlasciciele knajpy zaproponowali jej lepsze pieniadze i odjeli czesc obowiazkow i moja znajoma tylko na tym skorzystala bo nie musiala szukac nowej pracy Moim zdaniem powiedz im spokojnie dlaczego chesz zrezygnowac

Gość china east
nic nie tracisz bo albo odejdziesz albo jesli cenia Cie jako pracownika to zrozumieja Twoj punkt widzenia na ta sprawe i zaplaca wieksza stawke

Gość gumabalon
Zastanawiam sie czy podać swoje powody rezygnacji, czy dyplomatycznie i stanowczo zrezygnować. Po co mam podawać powody swojej rezygancji? Ja już nie chce tam pracowac - to jest pewna decyzja. Warunki pracy się raczej nie zmienią, bo właściciele sa oszczedni, wiec jest im na reke, że wykonuje prace za kilka osób i że jestem tak zaangazowana. Jeśli mi odejmą czesc obowiazkow to i tak beda siedziec w restauracji i sie wtracac we wszytsko. Dobrze bedzie mi sie pracowało gdyby nie przesiadywali caly dzien w restauracji. Oni nie maja o niczym pojecia, a przeszkadzaja nam w pracy!

Gość Jukaluka
Zaproście Magdę Gessler. Rozwiąże Wasze problemy. ;P

Gość gumabalon
ha! Dobre - Magda Gesler rozwiązuje wszytskie problemy, tylko nie te w kuchni :)