Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie perfumowe

która z Was malowała się sama do ślubu?

Polecane posty

Gość pytanie perfumowe

uważam ze 150 zł za makijaż na slub + 150 za próbny to przesada a tyle zawołała ode mnie wizażystka którą miałam na oku...postanowiłam że pomaluje sie sama. na co dzień się maluję więc mam wprawę i myślę, zę dam radę.( nie raz słyszałam że mam fajny makijaż). czy któraś z Was zniechęcona wysokimi cenami u wizażystek postanowiła malowac sie sama?

Gość faaaaaajnie
to zalezy czy czujesz się na siłach. ślubny makijaż wymaga profesjonalnych kosmetykow, a czasem jedna sztuka samego podkladu to koszt ok. 100zł. utrwalacze tez sa drogie. wiec makijazystka wychodzi tak naprawde taniej. ja tez umiem sie malowac, ale chyba wole zeby bylo profesjonalnie i trwale.

Chyba nie chcesz aby Twój makijaż wyglądał brzydko na zdjęciach? Taki ważny dzień a Ty oszczędzasz... Pózniej będziesz zła na siebie.Cena zależy od jakości kosmetyków. Może warto poszukać czegoś tańszego a nie rezygnować z profesjonalizmu. Makijaż musi być wytrzymały. Ja też potrafię się dobrze malować,mam duużo kosmetyków ale ślub to wyjątkowa okazja. Tak samo fryzura jest ważna.

Gość pytanie perfumowe
kurde, no nie wiem...ale dziewczyny gdybym chciała wziąć próbny, własciwy ślubny i jeszcze do sesji zdjęciowej to mam już 450 zł...:( stać Was na to? pytam z ciekawości bo dla mnie to kosmos....

Na co dzień nie stać, ale na ten dzień mam specjalnie uzbierany budżet, no i dwa makijaże są w nim uwzględnione. Chociaż teraz mi przypomniałaś, że powinnam policzyć jeszcze trzeci do pleneru....

Gość same matki polki tu
Nie przesadzajcie laski...Jeśli chcesz mieć mocny makijaż to wizażyustka jest jak najbardziej wskazana. natomiast jeśli malujesz się delikatnie, to sama zrobisz to dobrze i wizażystka a tym samym dużo pieniędzy (bo te kilkaset zł. to naprawdę dużo kasy, zwłaszcza jak zaczyna się nowe życie na swoim) jest zbędna. Ja malowałam się z pomocąś przyjaciółki, i znam dziewczyny, które reazygnowały z usług makijażystek, a nawet i fryzjera.

Gość dodaję liść laurowy
Miałam ślub latem - makijaż robiłam sam, kosmetykami, któych używam na codzień. Czułam się komfortowo i wszystko było w porządku. Nigdy nie zapłaciłabym 300 zł. za to, żeby mnie ktoś pomalował :/

Gość ***Mila***
To twoj dzien, ty masz byc gwiazda wieczoru, powinnas wiec swiecic i wyrozniac sie z towarzystwa! Chcesz wygladac jakbys poprostu wyszla z domu na slub? Jak cie nie stac na porzadna wizazystke, to moze w ogole slubu nie bierz, po co ci to? chcesz jak kocmoluch wygladac?

Gość atomowa.biedrona
Ja mam ślub za dwa tygodnie. Mimo że sama jestem po szybkim kursie wizażu to idę do kosmetyczki. Wiem że ona wymaluje mnie tak że będę wyglądała inaczej niż na co dzień. Pewnie bym się wymalowała tak ''inaczej'' ale jak już ktoś wyżej napisał, same kosmetyki są drogie, a ja takich w domu nie mam. Poza tym zrezygnowałam z próbnego, umówiłyśmy się z kosmetyczką że powiem jej swoją koncepcję, a jeśli nie będzie mi pasowało to poprawi albo nawet zmieni całość. Oczywiście bez dodatkowych kosztów. No i zdjęcia ślubne mam tego samego dnia. Dziwna moda na zdjęcia 300 km dalej. Ponowne ubieranie się, malowanie i czesanie. bez sensu. Autorko jak się naprawdę chce to idzie na tym zaoszczędzić.

Gość Marrylka
Ja uważam, że zamiast wydawać na makijażystkę, warto może zainwestować w dobre kosmetyki, które Ci później zostaną, a na pewno nie wyniosą tyle co wynagrodzenie tej Pani. Ja za swój ślubny makijaż płaciłam 60 zł, ale tylko dlatego, że dziewczyna malowała w zaciszu domowym, a nie w salonie. Gdybym miała płacić tyle co Ty, to rozważałabym zakup lepszych kosmetyków i malowałabym się sama, bo też umiem to robić.

Gość lalalelilolu
Poszukaj czegoś tańszego. W miejscowości w której mieszkam makijaże ślubne są w przedziale 80-100zł.Nie spotkałam się z takimi cenami jak podajecie 150 zł

Gość lalalelilolu
Odradzam malowanie samemu bo wiem że nawet kosmetyczki nie malują się same w dzień ślubu tylko proszą koleżanki z salonu. Przychodzi stres i lepiej żeby ktoś nas pomalował. Mam też koleżankę fryzjerkę i ona też nie czesze się sama w dzień ślubu tylko czesze ją koleżanka. Na inne imprezy profesjonaliści czeszą i malują się same ale własny ślub jest tak wyjątkowym i specyficznym dniem że mało która nawet prosefjonalistka zdecydowałaby się by pomalować się sama a nie mówię już o amatorach :/

Gość pytanie perfumowe
no ja jestem z Wrocławia i tutaj wizażystki tyle sobie krzyczą...moze w małych miastach jest inaczej ale tutaj niestety... no nie wiem co robić, ta cena mnie przeraża...z drugiej strony nie wiem czy podołam bo to specyficzny makijaż, ale z trzeciej strony maluje się od lat, więc chyba ślubny make-up mnie nie przerośnie;) sama nie wiem co robić

Gość lalalelilolu
Też sie maluje sama, kosmetyczki tez malują od wielu lat i siebie i kogoś jednak nawet w dniu ślubu same tego nie robią. Moja miejscowość liczy ponad 45 tys mieszkańców. Powiem tak, skoro już stać mnie na zrobienie wesela to nawet gdyby makijaż kosztował 150 zł to bym wydała te pieniądze bo skoro za suknię płacę 3, 5 tys, za zespół 4, za garnitur 1800 , to ten makijaż czy fryzura to tylko kropla w morzu wydatków więc nie oszczędzałabym na tym a ty musisz sobie to przemyśleć

Gość kilka_klik
nie ma kosmetyczki ktora wezmie 80 zl za taki sam ktory by zrobila ta za 150??

Gość pytanie perfumowe
wiesz, ja mam sukienkę za 200 zł a nie 3500, więc jakby heh te 150 to dużo. tylko wiesz, to nie chodzi o 150zł bo tyle bym dała tylko że trzeba zrobić próbny i dobrze by mieć taki do sesji a to już 450 zł...o to chodzi...

Gość Korale czerwone
Ja byłam na próbnym ślubnym makijażu i tak mnie umalowała, że na ślubny odmówiłam i też umalowałam się sama. Wszyscy pytali w jakim salonie taki cudny makijaż zrobiłam, a jak mówiłam, że sama to nikt mi nie chciał wierzyć. Kosmetyki średniej klasy miałam, nie jakieś ekskluzywne. W zasadzie to malowałam się sama nie ze wzgledu na kasę, ale na wygląd makijażu.

Gość pytanie perfumowe
dziewczyny a może ocenicie: znalazłam właśnie wizażystkę która bierze za make up 100 zł a za próbny 50. nazywa się Dorota Rączka makijaż. wpiszcie w google i zobaczcie portfolio- warto?

Gość lalalelilolu
pytanie perfumowe - to teraz cię rozumiem, gdybym za suknię dała 200 zł to nie robiłabym makijażu tak drogiego, zrobiłabym ten tańszy za 100 zł. Po zdjęciach ciężko ocenić czy warto czy nie. Najlepiej iść na próbny albo masz inne wyjście. Idziesz na makijaż tylko w dniu ślubu nie robiąc wcześniej próbnego. Tylko mówić kosmetyczce wprost jak pokaże lusterko że nie podoba ci się oko bo za ciemne i żeby rozjaśniła, albo żeby usta pomalowała mocniej, podkreśliła kości policzkowe. Krótko mówiąc żebyś nie wyszła niezadowolona a ona ma obowiązek tyle razy zmywać i przeprawiać żeby ci się podobało :) A na plener możesz pomalować się sama

Gość pytanie perfumowe
ale co sądzisz o makijażach tej pani? podobają Ci się? wiadomo,z ę zdjęcia to zdjęcia, ale zawsze jakieś zdanie można sobie wyrobić czy babka ma talent, czy potrafi zrobić fajny makijaż proszę o opinię:)

Gość zerknij na stronkę i forum PMP
czyli wrocławskie forum ślubne - poleca się tam poro wizażystek, w tym niedrogich... poszukaj sama, kandydatur masz sporo: Ania Bieszczad Magda Maja lewicka Maria Babiasz Natalia Lewicka Monika Kuczera Joanna Jednoróg i sporo innych... na pewno znajdziesz kogoś dobrego, a ciut tańszego!! tak samo z innymi usługodawcami - jeden skrzypek chce za granie w kościele 800 zł, inny 150 też chciałam się malować sama do ślubu, ale zafundowano mi makijaż w prezencie - i robiła mi go właśnie profesjonalistka; i powiem tyle - choć umiem się umalować, mam wprawę etc., to zerknąwszy w lusterko po próbnym zrobiłam wielkie WOW warto, warto!!!!!

Gość pytanie perfumowe
a Ty jesteś z Wrocka? kto Cię malował?

tak, Wro :) nie wolno mi podać szczegółów, moderki mają długie nożyczki ;) powiem tyle - właśnie jedna z Pań, które wymieniłam w poście, umalowała mnie tak, że na zdjęcia ślubne do dziś patrzę z przyjemnością :) w każdym razie widziałam makijaże spod ręki wszytkch wymienionych Pań - i zaręczam, że były bez pudła :)

aha, pomyliłam jedno z nazwisk, p. Natalia ma na nazwisko Stawiarz

Gość pytanie perfumowe
e tam, to juz nie mozna się wymieniać informacjami? bez przesady. a co sądzisz o Dorocie Rączce? zerknij na strone jak masz chwilę i jej portfolio. co sądzisz? np. makijaże Pani Jednoróg na jej stronie nie wyglądają zachęcająco...a Pani Anna Bieszczad chyba w ogóle nie ma w necie portfolio bo juz o niej słyszałam ale za chiny nie mogę znaleźć jej makijaży

p. Ania teraz maluje głównie do sesji i Panny Młode to wisienki na torcie - szukaj, a znajdziesz!! warto!! znam trochę wroclawska branżę ślubną ;) makijaże p. Rączki wydają mi się trochę "na jedno kopyto", a na jednym zdjęciu photoshop aż daje po oczach :// zerknij na te wątki: http://forum.przewodnikmp.pl/forum3.html zwłaszcza "próbna fryzura i makijaż" - tam znajdziesz fotki "na żywo", bez poprawek i sama zobaczysz, styl której wizażystki Ci pasuje :)

p. Ania teraz maluje głównie do sesji i Panny Młode to wisienki na torcie - szukaj, a znajdziesz!! warto!! znam trochę wroclawska branżę ślubną ;) makijaże p. Rączki wydają mi się trochę "na jedno kopyto", a na jednym zdjęciu photoshop aż daje po oczach :// zerknij na te wątki: http://forum.przewodnikmp.pl/forum3.html zwłaszcza "próbna fryzura i makijaż" - tam znajdziesz fotki "na żywo", bez poprawek i sama zobaczysz, styl której wizażystki Ci pasuje :)

Gość pytanie perfumowe
Ja chciałam się malować u Pani Natalii Stawiarskiej, ale jej ceny mnie zabiły:(

Gość pytanie perfumowe
bądź koleżanka i powiedz kto Cie malował;) a A.Bieszczad drogo bierze?

Gość pytanie perfumowe
Wydaje mi się ze pani Stawiarska jest najlepsza, ale droga cholera;(