Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość że jestem sama

Dlaczego w Polsce jest tak mało homoseksualnych kobiet? Jestem les i smutno mi;(

Polecane posty

Gość że jestem sama

Może poprostu nie mam szczęścia, albo w naszym kraju jest ich garstka ;(

Gość fgrhjkrjh
bo z facetem jest lepiej :p

Gość allan sylwester
Bo laski są przeważnie słabe i niesexi. Laski hetero na gwałt poszukują faceta który je ustawi, będzie robił karierę itd. Lesby z kolei zamykają się w jakimś kółku wzajemnej adoracji i pseudo wrażliwości, że to też w sumie jest niesmaczne :S Nie udało mi się poznac naprawdę pięknych, charakternych, inteligentych lesb z jakimś przesłaniem i powerem. Niestety :/

Gość fgrhjkrjh
no cos podobnego? ja nie szukam faceta na gwałt.

Gość kolorado
Znam kilka dziewczyn biseksualnych ale naprawde malo kobiet decyduje sie tylko na zwiazek z kobieta. Zawsze szukaja wyjscia u faceta jeszcze

Gość fgrhjkrjh
atorka, znana tutaj lesba, jest tak brzydka że na faceta nawet nie ma nadziei.

Gość kolorado
Widziales ja ze mozesz tak powiedziec? Nie badzmy homofobami.

Gość allan sylwester
na gwałt pot. koniecznie lub natychmiast http://sjp.pwn.pl/slownik/2486171/na_gwa%C5%82t Inaczej rzecz ujmując, w polszy za dużo jeszcze kolesie mają władzy i kasy żeby seksowne były laski. Co innego w Niemczech czy Skandynawii albo stanach. Do polski to dotrze, ale nie w tym pojebanym patriarchalnym społeczeństwie.

Gość allan sylwester
Polska jest zasadniczo wieśniaczo-konserwatywnym krajem, w którym dziewczęta wychowywane są na młode kurewki. Małżeństwo to taki sam układ handlowy jak kiedyś.

Gość fgrhjkrjh
jesteś tępy jeśli nie zrozumiałeś celowego uzycia dwuznaczności.

Gość allan sylwester
oczywiście że rozumiem twoją dwuznaczność, była ona tak jednak banalna że własnie tępa.

Gość fgrhjkrjh
ty głupia lesbo nie obrażaj kobiet jeśli szukasz jakiejś dla siebie, albo lepiej nie: obrażaj i żyj w celibacie :p

Gość allan sylwester
ale o co ci chodzi? kogo ja tu obrażam? znam mnóstwo seksownych lasek i tak samo facetów. xoxox

Gość fgrhjkrjh
tylko idiotka taka jak ty tłumaczyłaby znaczenie tego wyrażenia.

Gość pseudonimpseudo
xD och, wkuriło się biedne dziewczątko, cudownie :)

Gość fgrhjkrjh
najpewniej masz urodę psiej kupy i dlatego brak nadziei na faceta, więc uganiasz sie za kobietami.

Gość kolorado
Ohoh

Gość fgrhjkrjh
homoseksualizm kobiet to wyraz skrajnej desperacji :o

Gość allan sylwester
misiu faceci się uganiają za mną, ale tak się składa, że jakoś żaden nie sprawił abym go pokochała. Poza tym lubię dziewczyny, ale lesbą nie jestem. Chociaż fakt, mam totalną ochotę na takie coś.

Gość kolorado
od kiedy to zostajemy wychowane na mlode ku*ewki?

Gość fgrhjkrjh
tak, uganiają się w twoich marzeniach.

Gość allan sylwester
mam odmienne zdanie. Za często spotkałam się z przykładem za równo gejów jak i lesb, które tak się składa były tzw. top level.

Gość allan sylwester
a nie? wpolsce obowiązuje model wyjścia za mąż do 30 roku życia i spłodzenia dzieci. Dziewczyny muszą mieć cienką zgrabną talię, zgrabny tyłeczek, ładnie gotować, mieć w miarę wykształconko. ale takie faktyczne TWOJE przeżycia i twoja osobowosć, twoje zainteresowania, twoje relacje z facetami które nie zawsze są miłe (molestowanie, gwałt, wykorzystywanie) jakos w tym społeczeństwie jest olewane. Kobietom się mniej płaci, od kobiet się mniej wymaga już w rodzinie, głównie to faceci mają odnosić sukcesy.

Gość kolorado
Chyba 20 lat temu.

Gość kolorado
Kobiety moga odnoscic takie same sukcesy jak faceci , molestowania gwalty itp odbywaja sie nie tylko na kobietach, zdarza sie tak ze to mezczyzna jest maltretowany przez kobiete, faceci lepiej gotuja i zyjemy tak ze dzieci mozesz sobie splodzic kiedy chcesz byle by przed menopauza

Gość allan sylwester
to podaj mi przykłady na nie. Ale nie jakiś wariatek=artystek, bo takie laski znam, szanuję, wiem że są awangardą etc. Ale chodzi mi o tzw. normę, korpo, etc.

Gość kolorado
Artstki faktycznie kobiety coraz czesciej zabieraja sie za otwieranie wlasnych biznesow gdzie bardo dobrze prosperuja firma

Gość allan sylwester
hm, poza tym co innego fakt, że moga. Hurra! nie jesteśmy już traktowane jak murzyni, a co innego, jaki % kobiet ma faktycznie możliwości poczucia bycia wolną i samosterowalną, BEZ faceta. Żeby przymus faceta nie był jakimś totalnym paradygmatem w mózgu. I to nie faceta ergo miłości, ale faceta jako przyszłości, domu etc.

Gość kolorado
Alez jesli chcesz to zyj bez faceta i sie spelniaj jak tylko zechcesz nikt ni nie kaze. Nie rozumiem dlaczego tak uczepilas sie schematow.

Gość allan sylwester
uczepiłam się chyba dlatego, że uważam że żyję w społeczeństwie zdominowanym przez mężczyzn w którym mam zasadniczo dwie opcje: 1. być jak facet, poniekąd wyrzec się swojej kobiecości i zachowywać się jak oni (patrz Thatcher), albo 2. być własnie kobietą, która zwykle jednak w znacznej mierze posługuje się manipulacją, seksualnością itd. tak czy owak układam się pod faceta, kobieta w zasadzie nie może być wolna, nie widzę możliwości.