Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elka felka

Ile przytyły Wasze dzieci w pierwszym miesiącu życia?

Polecane posty

Gość elka felka

Bo mój dokładnie w miesiąc przytył 1580!!!!!!!! Masakra jakaś :O Na necie wyczytałam, że średnia to tak około 800 gram.

Gość a mój syn
w 20 dni przybrał 1 kg, pediatra nic nie mówiła że dużo

Gość elka felka
No moja pediatra powiedziała, że waga bardzo ładna, więc się nie martwię, ale kurde jak mi jakiś wielkolud wyrośnie :D

Gość mamakarmiacapiersią
a czym go karmisz?

Gość iisaduas
mój był jakiś dziwny :O - waga urodzeniowa 3200; waga na 6 tyg. niecałe 3800 - ale zdrów jak ryba

Gość garna
a z jakiej wagi ten wielkolud tak skoczył i jak go karmisz? ja urodziłam 4kg syna w pierwszym miesiącu przybrał 1kg w drugim 1,2kg a potem średnio po 1kg na miesiąc karmiłam piersią i jak miał 6 miesięcy ważył 10kg strasznie się nadźwigałam ale się cieszyłam że nie ma z nim problemów, teraz ma 14 miesięcy i od czasu aż raczkuje i chodzi waga stoi przy 12,5kg ale i tak jest spory jak na swój wiek, ciuchy ma na 1,5-2 latka. Ciesz się że dziecko ładnie przybiera ;)

Gość mamakarmiacapiersią
a jabyłam po cc, napierw stracił prawie 300g, w ciągu 2 tygodni nadrobił (miał lekką żołtaczke fizjoloiczną) wychodzi na to że od najniższej przybrał 900g i tak przybierał do 4 miesiąca ok.900-1100g/m-c. Tylko na samej piersi.

Gość mamakarmiacapiersią
tak w ogóle dla dzieci karmionych piersią są inne normy, można je znaleźć na stronach WHO

ok kg przybrała, Startowała 2800 spadła do 2600 a w ciągu miesiąca dobiła do 3800.

Gość elka felka
waga urodzeniowa 3900, przy wyjściu ze szpitala 3750. w drugim tygodniu życia ważył 4300 , a w dokładnie miesiąc po urodzeniu 5480. A karmię mm, bo swojego mam tyle co kot napłakał.

Gość mamakarmiacapiersią
jeśli karmisz mm to moim zdaniem trochę przekarmiasz małego. Podejrzewam, ze mogłabyś z powodzeniem karmić piersią, bo ilość mleka jest zależna od częstotliwości i długości karmień.

Gość elka felka
Uwierz mi, że wiem lepiej, czy mogłabym karmić piersią - nie mogłabym.

Gość elka felka
Sęk w tym, że on nie je często. Tak mi się wydaje. W dzień je co 3,5-4 godziny, bo tak się budzi, a w nocy - jak wieczorem zaśnie po kąpaniu o 20 to budzi się dopiero 4-5. Więc to nie jest chyba często. A czy dużo? Zależy. Raz zje 70, raz 150.

Gość Mama Puszka Bejbuszka
Mój syn wczoraj kończył 3 tygodnie i jest kilogram do przodu:)

Gość troche nie na temat
Przepraszam, ze tak sie wyrazam o niczemu nie winnych maluszkach ale niektore mamy robia ze swoich dzieciaczkow tuczniki, podajac za duzo sztucznego mleka. Jeszcze sie chwala jak duzo przybieraja :O

1350. I wcale nie poszlo jej w tluszczyk, urosła cała. Troszkę nabrała w policzki, ale nie jest absolutnie gruba.

Gość mamusia titusia
3170 przy urodzeniu, 3700 majac teraz miesiac, na moim mleku odciaganym je 10 ml co 3 godz. wiec sporo

Gość mamusia titusia
przepraszam mialo byc 130 ml;)