Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PORADZCIE Z OPIEKA SPOLECZNA

poradzcie,zlozylam wniosek o rodzinne i baba chciala zeby maz zlozyl pisemne pis

Polecane posty

zlozylam wniosek o rodzinne,maz pracuje jako magazynier plus dodtakowo zalozyl sobie wlasna dzialalnosc,babka z opieki powiedziala zeby on zlozyl pismo recznie jakie dochody w jakim miesiacu mial netto z tego roku, moje pytanie dlaczego oni chca z tego roku jak sie bierze przeciez z 2011r kurde nie rozumiem

Gość ja tez chce:-@
A w tamtym roku mial dzialalnosc?

no mial ale nie przyniosilo zyskow wcale,dopeirow tym roku,cos tam ma

Gość mój subiektywny ranking
Właśnie dlatego,że w tamtym roku nie odnotował zysku chcą ten rok aby sprawdzić czy Wasza sytuacja się mocno nie poprawiła. Ale jakim cudem spełniasz wymóg 504zł na osobę?

ja jeszcze nie pracuje wychowujemy 2 malych dzieci,tylko maz pracuje,ja nie mam zadnych dochodow

Gość mój subiektywny ranking
Czyli mąż jest pewnie zarejestrowany na najniższą? A czy po dodaniu obecnego dochodu z działalności spełniacie warunek dochodowy?

Gość to ja mam nieco inne pyt
idę jutro złożyć wniosek, bo zostałam zobligowana przez pracownika socjalnego pomimo, że uważam że mi się nie należy rodzinne, ale rzeczy.. interesuje mnie to czy jeśli w 2011 roku miałam 15tyś dochodu a w tym roku do 10 stycznia byłam na zasiłku dla bezrobotnych i do dziś nie mam żadnego dochodu to czy te dochody z 2011 roku będą wliczane w te warunki do świadczenia? bo mi cały czas pracownik socjalny gada o dochodzie utraconym, jak to jest? nie rozumiem tego dochodu utraconego o co chodzi

Gość ghjkfdfd
przy tak nędznych dochodach tylko męza macie aż dwoje dzieci,

Gość luskaaa
nie wiesz co to znaczy głupi wyraz - utracony-utracić, co za tępaki z tych matek

luska jak taka mądra jesteś to wytłumacz mi czy ten dochód będzie liczony do tego kryterium czy nie :P bo słowo utracony nie jest tu problemem w rozumieniu, ale widać do ciebie to nie dotarło o co pytam

Gość kdffkfgg
bedzoie to dochod utracony. ja caly zeszly rok pracowalam. od dwoch miesiecy jestem zarejestrowana jako bezrobotna. i moj dochod z pracy zostal uznany jako utracony.

kdffkfgg czyli jeśli to będzie utracony to znaczy, że kryterium dochodowe będzie liczyło się tylko z dochodu męża? tak? dla mnie to duża różnica bo jeśli tak to faktycznie świadczenie powinno mi być przyznane, ale jeśli średnia na os będzie liczona z łącznej kwoty dochodów męża i moich za 2011 rok to oczywiste jest, że próg będzie przekroczony

Gość kdffkfgg
jesli utracilas nie licza go.

Gość Pracownica gopsiara
Dochodu utraconego nie liczymy Czyli zostanie przyjęte do obliczania dochodu rodziny to co aktualnie macie

Gość do pracownica gopsiara
a czy wysokość rodzinnego zmienia się wraz z osiągnięciem 5 lat dziecka, czy dopiero podlega podwyższeniu kwota rodzinnego w kolejnym roku wnioskowym?