Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzczzzzzzzzzzxxxxxxx

Kiedy niemowlaczek może zacząć spać na brzuszku?

Polecane posty

Jak w tytule. Bo mój miesięczny synek już sam się na brzuszek przewraca i tak mu chyba najwygodniej spać, ale nie wiem, czy to nie za wcześnie?

Gość Jvffg
Witam Moj synek od urodzenia śpi na brzuchu teraz ma rok i nadal tak śpi nienawidzi innej pozycji.jak miał kilka dni zaczął płakać w niebo głosy polozylam go na brzuchu i od tamtej pory przesypia całe noce.tez bałam sie i wstawalam często do niego w nocy.zawsze uprwnialam sie ze nie ma nic koło głowy żadnej. Poduszki koca czy zwinietego przescieradloa

Gość mam bogatą wyobraźnie
ale tego jeszcze nie grali, miesięczniak sam się przewraca?

Kurdę, właśnie też się boję... O spaniu na pleckach nie ma mowy, chyba, że zaśnie tak padnięty, że nie ma siły zaprotestować przed tą pozycją; a jak położę go na którymś boczku to nim zaśnie to przez chwilę próbuje obrócić się na plecki, główką zarzuca, ramionkami. Też właśnie bardzo chętnie bym go na ten brzuszek położyła, żeby było mu wygodnie, ale się boję, że zrobi sobie krzywdę, że może się coś stać.

Tak, przewraca się. Przynajmniej mój. Nie za każdym razem, ale kilka razy już mu się udało i zasypiał w mig. też byłam w szoku. A na plecki to już w ogóle bardzo często się przewraca, choć o zaśnięciu w tej pozycji nie ma mowy.

Moja córka ma 8 miesięcy teraz, jak miała około miesiąca to też nie chciała spać na pleckach, wiec śpi na brzuszku całą noc. Kupiłam jej monitor oddechu, dzięki niemu jestem spokojniejsza. Nie uważam że zmuszanie dziecka do spania na pleckach jest dobre...

Gość ojeju jeju
jak sie osrajtusia

Gość taka jedna przypadkowa
masz na mysli ze jak dziecko lezy na boczku to albo na brzuszek albo na plecki sie przewróci tak? a co do spania na brzuszku mój od kiedy wrocilismy do domu spal na brzuszku :) teraz za 2tyg bedzie mial 2 latka i tez tak zasypia:)

Gość receptanaszczescie
Moje niemowle zawsze spało na brzuszku:) od urodzenia. Po wielu latach dowiedziałam się że mit o tym jakoby miałoby to być niebezpieczne dla jego zdrowia i życia został obalony przez najnowsze badania. No cóż żyjemy w świecie bardzo wielu mitów i chęć poznawania ich niszczy nam życie. Pierwsze dziecko nalepiej wychowywać wsłuchując się w intuicję a drugie już nie będzie takie idealne :D

Gość Moje od urodzenia tak śpi
ale ja też nie zasnę w innej pozycji niż na brzuchu, także nie wydawało mi się to dziwne i nie robiłam z tego wielkiego "halo". Po co męczyć dziecko? Bo "się może udusić"? Prawda taka, że prędzej się udusi śpiąc na plecach (przy ulewaniu, obijaniu czy czym tam jeszcze u takiego malucha) a jeszcze do tego umęczy i spłacze przy zasypianiu. No weź zaśnij w takiej pozycji, w jakiej ktoś ci każe, bo tak "lepiej" :o.

receptanaszczescie Moje niemowle zawsze spało na brzuszku od urodzenia. Po wielu latach dowiedziałam się że mit o tym jakoby miałoby to być niebezpieczne dla jego zdrowia i życia został obalony przez najnowsze badania. No cóż żyjemy w świecie bardzo wielu mitów i chęć poznawania ich niszczy nam życie. Nie wiem kto te badania rzekomo robił, ale z tego co ja wiem ten "mit" nie jest obalony... i w dalszym ciągu zagraża dzieciom