Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niuniarr

jak wychowywac faceta - garsc porad

Polecane posty

Gość niuniarr

JAK WYCHOWYWAC FACETA ZEBY SIE SLUCHAL zaczerpniete z terapii dzecka z ADHD - nie da sie ukryc wiekszosc mezczyzn w porownaniu z kobietami cierpi na adhd zwlaszcza jak im sie zachce seksu zasady te zaczerpniete sa z terapii behawioralnej wg mnie sa niesamowicie dobre, sama od wielu lat stosuje wiekszosc z nich! wasz facet takze bedzie zachwycony jesli tylko nie dowie sie ze to stosujecie rozmyslnie! ogolnie to zawsze jest dobrze nie wdawac sie w dyskusje, nie mowic ze robi zle tylko od razu podawac dobre wzory zauwazylam ze faceci podobnie jak dzieci chca byc chwaleni! i naprawde potrafia duzo poswiecic aby uzyskac pochwale od kochanej kobiety jednak sa slabsi psychicznie od kobiet i kazda nagana ich lamie dlatego musimy byc wyrozumiale, jak matki i tu garsc porad jak wychowywac dziecko z zaburzeniami ADHD jest w sam raz teraz te porady 4. Wybór metod pracy z dzieckiem opierający się na terapii behawioralnej. - skutecznie i precyzyjnie wydajemy polecenia, aktywizujemy je (nie chodź po klasie = usiądź na krześle) - pokazujemy co dziecko ma zrobić, a nie żeby przestało - wydajemy takie polecenia, które jesteśmy gotowi wyegzekwować - utrzymujemy kontakt wzrokowy - polecenia jak najkrótsze (czy mógłbyś posprzątać pokój = pościel łóżko) - tworzymy system obowiązujących zasad w jasnym prostym komunikacie - tworzymy system konsekwencji jakie będą obowiązywać za złamanie zasad - stosujemy pochwały które działają zawsze w przeciwieństwie do kar tzw. praca na pozytywach, chwaląc pokazujemy jak należy się zachować - stosujemy nagrody za pozytywne zachowanie, system żetonowy - konsekwencje stosujemy wtedy gdy łamane są zasady - nie dyskutować - jeśli wdamy się w dyskusję to przegrywamy - często przypominamy zasady - praca na poprzeczce wyznaczmy cele i patrzymy ile dziecko może zrobić, pomaganie dziecku, podążanie za nim ale nie wyręczanie, podnoszenie poprzeczki poprzez pochwały i nagrody. piszcie co sadzicie mezczyzni piszcie czy wam sie podoba i czy chcecie byc tak wychowywani przez swoje kobiety! :)

Gość Nimrod26
hmm ale co jest tutaj przykładem kary? co znaczy że jesteś gotowa coś "wyegzekwować?

Gość niuniarr
placki ziemniaczane - nie o to chodzi. tylko jak masz racje to po co dyskusja? to jest szczeniackie. Poza tym kompromisy to zly pomysl, powinno byc raz jak jedna strona chce, raz jak druga, ale zadnych kompromisow bo wtedy nikt nie jest zadowolony. Skoro tak, to o czym tu dyskutowac? Facet robi cos zlego, wiec sie nie rzuca fochow tylko mowi mu co powinien zrobic, zeby bylo dobrze. Krotko, jasno, Tu nawet nie ma miejsca na zadne dyskusje. Dyskutowac to mozemy na tematy filozoficzne, a nie zyciowe.

Gość niuniarr
Nimrod kara zalezy od ukladu jaki ludzie maja miedzy soba ; ) ale w tym modelu zaklada sie ze jest pozytywne wzmocnienie czyli nagrody jak zrobi dobrze

Gość Nimrod26
niuniarr ale wytłumacz mi co dla Ciebie jest ową karą konsekwencją? ok powiedzmy że podoba mi się to co piszesz bo stawiasz sprawę jasno ale co ? brak sexu przez jakis czas? czy o co chodzi? rozumiem ze brak dyskusji bo kobieta ma miec zawsze rację?

Gość Nimrod26
mowisz pozatym o czymś co wymaga pracy nad tą metodą wiec nie można tylko pozytywnie wzmacnaić bo nie kazdy facet lubi tez jak kobieta tak się względem nieogo zachowuje nie uważasz?

Gość niuniarr
o nie mój Pan się obudził i da mi wpiedol że po nocach głupoty wypisuję na forum dla idiotek :(

Gość niuniarr
to nie tak ze kobieta ma zawsze racje, ale ja po prostu zawsze spotkalam sie z taka sytuacja, ze facet chcial by sie nim rzadzilo. faceci zawsze wiaza sie z kobietami ktore jasno im mowia ze np nie pojda do lozka jak z nimi nie stworza zwiazku czy cos w tym stylu. Czyli dziala na faceta nagroda. Co ma byc kara? Jesli o mnie chodzi to uwazam, ze nie nalezy dopuszczac do sytuacji gdy jest juz tak zle i facet jest tak znarowiony ze trzeba go jakosa karac. Moze to byc slabosc tego systemu, ale z drugiej strony wiaza sie 2 dorosle osoby. Oczywiscie sa relacje sado maso ... ale tam to wlasnie kara jest nagroda bo wszyscy to lubia... Prawda jest taka, ze nie sadze by mozna bylo sensownie karac dorosla osobe ktora jest ze mna z wolnej woli Natomiast to o co chodzi w tej metodzie, to zeby objac dowodzenie w zwiazku. Wiekszosc kobiet nie komunikuje jasno czego chce, a potem tylko narzeka i jeczy. Na facetow to tak nie dziala, tak samo jak nie dziala na psy, konie, dzieci i na mnie tez by nie dzialalo. Ta metoda po prostu mowi kobietom, jak moga w bardziej zdecydowany i pewny siebie sposob sie komunikowac, by nie dopuszczac do sytuacji, ktorej nie da sie naprawic, bo jest dziura, uczucie sie ulatnia i nikt nie wie, gdzie jest blad.

autorko współczuje że zostałaś mocno skrzywdzona albo/i że trafiasz na takie ciapy

Gość Nimrod26
" Wiekszosc kobiet nie komunikuje jasno czego chce, a potem tylko narzeka i jeczy." masz zdecydowaną rację to jest wręcz podstawa moim zdaniem. Też uważam ze jak kobieta jak to mowisz obejmuje dowodzenie to daje jasne granice w krótych można się poruczać, deje pewne "bezpieczeństwo" bo wtedy wiem co należy robić i jak. zgadzam się z Tobą. Mowiłaś ze stosujesz to od dawana.. i jakie rezultaty? czy faceci którzy się na to godzą sprawiają że jest Tobie z nimi dobrze?:)

Gość wafello
whedif a ty po co sie udzielasz?! przeciez ty nawet 1 faceta nigdy nie mialas, nawet "ciapy" wiec to tobie nalezy wspolczuc. A co do wywodu autorki to jednak nie chcialabym byc wiecznie ta "opiekujaca sie" i majaca wszystko pod kontrola, ja jednak wole zeby czasem facet czegos za mnie dopilnowal

Gość niuniarr
stosowalam nie wiedzac ze stosuje konkretna metode ale tak, ja widze same pozytywy :) przede wszystkim facet zwlaszcza na poczatku zwiazku, jest pelen dobrych checi ktore dopiero potem mozna w nim zabic, jak sie za duzo narzeka a nie daje konkretnych wskazowek moj poprzedni facet zaczal od tego ze chcial "podrecznik obslugi" do mnie, co mnie mile zaskoczylo. I dotarlo wdy do mnie, ze faceci nie wyprowadzjaa kobiet z rownowagi specjalnie. Tylko po prostu nie wiedza co robic, nie wiedza, co te kobiety konkretnie moze zdenerwowac. A potem dziewczyna mysli, ze to bylo specjalnie przeciw niej i jest "wychowywanie za pomoca focha" To ja juz serio wole te metode stosowana w terapii behawioralnej wobec dzieci..m Nie widzialam, zeby nauczyciele lub wychowawcy lub rodzice rzucali fochy dzieciom i zeby to skutkowalo... Zawsze to swiadczy o duuuuuzej niedojrzalosci. Wg mnie kobiety gdyby stosowaly te metode to bylyby bardziej powaznie traktowane Facet nie musi wiedziec ze traktujemy go wg jakiejs metody ; ) Ale moj ostatni zwiazek byl bardzo bezproblemowy, zadnych wiekszych klotni lub jazd z czyjejs strony. Tak wiec polecam : )

no ale może kiedyś będę mieć to jednak chciałabym mieć mężczyznę nie ciapę nie mam ciapofilii jak autorka dziwne jest przekonanie że dziewica nie może mieć preferencji seksualnych XDXD a Ty jak zaczynałaś? XD kafe dziwne jest

Gość zbaaaaa
uwazam,ze to bardzo sluszne spostrzezenia. Chwalenbe stosuję od zawsze i9 działa. To ,ze facetom trzeba dawac krotkie, jasne komunikaty, jest pptwierdzone przez psychologow(. jednalk nigdyu nie kojarzylam tego z postepowaniem wobec ADHD. Sama na to wpadla? jesli tak, to chyle czola, mozesz napisac jaka prace na ten temat ( psycholog by napisal)

Gość Nimrod26
Ale to jednakbyły zwiazek co sie nie udało? czego zabrakło w tej metodzie? moze można ją jakoś udoskonalić? i czy to nie jest jednak tak że musiałas miec dużo cierpliwośći? bo chyba jest tu jednak różnica na jaki typ faceta trafisz, nie wydaje Ci się ze nei do kazdego to moze dotrrzeć?

Gość wafello
dziewczyno co ty bredzisz?!! co maja preferencje seksualne do typu charakteru faceta? Charakter faceta nie ma nic do tego jaki ten jest w lozku. Pierdolisz cos, ze autorka zostala skrzywdzona a gowno wiesz czy tak bylo, bo jakos ona tego nie napisala a ty zanim wypowiesz sie na temat jakiegokolwiek zwiazku to najpierw sama taki przezyj a dopiero pozniej sie wypowiadaj. I to ze mezczyznie daje sie jasne komunikaty nie oznacza ze jest ciapa, ciapa to jestes ty a nawet pizda bo sie boisz ludzi

no to pocisnęłaś agresywna feministko sex związek jeden pies jaki związek taki seks wiadomo o co chodzi zamknij buzię bo nie umiesz się wysławiać jak człowiek:( jesteś taaaaaaaaaaakkkaaaa silna przez swoją agresję można powiedzieć Królowa Ciap XDDXDXDXD] ogarnij się, kotek

Gość taktoniet
nie no blagam, na prawde uwazasz, ze facet jest tak skomplikowany, zeby bylo potrzeba tylu punktow?:D

Gość PORADNIK PROSTYTUTKI
Wybór metod pracy z prostytutki z klientem opierający się na terapii behawioralnej. - skutecznie i precyzyjnie wydajemy mu polecenia, aktywizujemy go (nie wahaj się = zatrzymaj auto, wykręć numer do agencji) - pokazujemy co klient ma zrobić, by skorzystać z usług, a nie żeby przestał sam się zadowalać - wydajemy takie polecenia, które jesteśmy gotowi wyegzekwować (np. kasa z góry) - utrzymujemy kontakt wzrokowy (trzepocząc rzesami i wysuwając poruszający się w charakterystyczny sposób język) - polecenia jak najkrótsze (np. czy mógłbyś zapłacić za usługę = kasa!) - tworzymy system obowiązujących zasad w jasnym prostym komunikacie (np. masz tylko godzinę!) - tworzymy system konsekwencji jakie będą obowiązywać za złamanie zasad (nie zapłacisz => przyjdzie mój 2-metrowy opiekun z kolegami) - konsekwencje stosujemy tylko wtedy gdy łamane są zasady (2-metrowy opiekun przyjdzie tylko wtedy, kiedy nie zapłacisz) - stosujemy pochwały które działają zawsze, w przeciwieństwie do kar, tzw. praca na pozytywach, chwaląc pokazujemy jak należy się zachować (np. ale z ciebie ogier, no, dawaj ty mój tygrysie, bierz swoją antylopę, jak będziesz grzeczny, to dostaniesz w nagrodę soczyste mięsko) - stosujemy nagrody za pozytywne zachowanie, system żetonowy (ten punkt obowiązuje tylko klienta) - nie dyskutować - jeśli wdamy się w dyskusję to przegrywamy (kiedy klient zapłaci - ma zawsze rację) - często przypominamy zasady (pamiętaj - bez gumki dopłata 100%) - praca na poprzeczce (sic!, albo ew. na rurze), - wyznaczmy cele i patrzymy ile klient może zrobić, podążanie za nim ale nie wyręczanie, podnoszenie poprzeczki poprzez pochwały i nagrody (jak zapłacisz i będziesz się zachowywał jak należy - na drugi raz dostaniesz rabat). Zamiast prostytutki i klienta, żona może próbować zastosować te zasady do pracy z mężem. Uwaga! Skuteczność jest również teoretyczna. Jak cała teoria. A teraz do garów! :P

Gość poradnik jesteś
wyrąbisty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ahhhhhhahahahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahhaahhahahahahahha dobre 5 minut lałem po gaciach ze śmiechu xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Słowa, słowa, słowa... a prawdziwe relacje pomiędzy kobietą i mężczyzną idą swoimi drogami. Ja nigdy do tej pory nie stosowałam metod wychowawczych w stosunku do mojego partnera. Uważam, że On jest w pełni ukształtowanym człowiekiem. Nasze relacje budujemy na jawnych zasadach. Ja wiem, czego mogę oczekiwać od mojego mężczyzny, i On wie jakie są zasady gry. Jakiekolwiek manipulowanie drugim człowiekiem uwłaczałoby mi. Dorosły człowiek nie jest marionetką. Jest oddzielnym bytem, którego odmienność należy szanować.

bosa ale autorka została chyba skrzywdzona :( i bez manipulacji ani rusz smutne :(

wypiła za mało XD jak wychować faceta żeby się słuchałXDXDXDXD dopiero teraz dociera do mnie ten komizm :D:D:D:D:D:D:D:D:D jeszcze ta poważna wymiana zdańXD

Gość PORADNIK PROSTYTUTKI
Bardzo Cię proszę, Autorko, o autorefleksję. Nie jesteś kobietą, nie możesz być kobietą! One czasami, ale jednak myślą. Wiedzą, że kobieta nie może zmienić faceta. Chyba, że na innego. Albo na inną :D

po cholerę kogoś zmieniać nie lepiej znaleźć kogoś takiego jak chcemy? tym sposobem ona znajdzie ciapę a ja być może kiedyś normalnego mężczyznę:) pod warunkiem że normalny mężczyzna może chcieć znerwicowaną fobiczkę :(

Gość ZA 12 MIN
hahaha niuniar :D mi sie wydaje, ze to nie takie glupie. ciekawe co by powiedzieli faceci gdyby sie domyslili, ze stosujemy te same strategieco dla dzieciz ADHD ;)