Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smooothy

Nadmierne owłosienie a ciąża, wizyty u ginekologa i poród

Polecane posty

jeśli uda Ci się załatwić przed cc to lewatywa Ci nie będzie potrzebna :/ z resztą wg mnie do cc wcale nie jest potrzebna. Lepiej sobie po prostu po cc wziąć xenne czy coś co delikatnie Ci rozrzedzi. Wtedy nic nie będzie boleć. Gorzej cewka po cewnikowaniu piecze przy sikaniu niż załatwienie się.

bzdura gorzej jak się rodzi 10 h ( co nie oszukujmy się jest częste) i się zdąży zrobić nowa kupa sraczkowa ;P bo to głównie o to niestety chodzi :D Nie wiem no... dla mnie poród ogólnie jest tak obrzydliwy i poniżający, ze w sumie nawet myślec mi się o nim nie chce xD Zazdroszczę kobietom, które mają na to inne patrzenie.

Gość bzdura, bzdura ,bzdura
A nie zaszkodzi to dziecu? Po porodzie zabraniali przyjmowania doustnie środków przeczyszczających...Panie, które miały problem z wypróżnieniem dostawały glicerynowe czopki...:D Karmisz w końcu noworodka...:)

Gość noblistades
dlaczego kremu nie wolno?tez mam problem z duzym zarostem,przed porodem pozbylam sie owlosienia kremem do depilacji.i pani nie musiala poprawiac,natomiast przed drugim porodem pani mnie tylko podgolila u gory w razie gdyby cc sie zdazylo. one juz tyle widzialy w zyciu ,ze naprawde malo co je rusza.

No pewnie, że za 10 godzin coś w jelitach przybędzie. Jednak niezbyt wiele i jest wielka szansa, że nie wystrzeli...:D A bez lewatywy jak przybędzie? To może być prawdziwy... armagedon :D:O

ale to nie koniecznie mają być środki na przeczyszczenie :D Tylko np jakieś tam ziołowe coś typu xenna... nie wiem czy to można brać czy nie, ale czopki to super alternatywa! Lepszy czopek niż rurka w tyłku :D

Gość smooothy
tzn. raz jak użyję kremu w zaawansowanej ciąży to na pewno nic się nie stanie. Ale ja muszę używać non stop. Moja ciąża nie przebiega bez komplikacji, więc w każdej chwili mogę jechać do szpitala. Raz już tak trafiłam, po pierwszym plamieniu, starałam się nieco podgolić, ale mama popędzała (bo jechałam z nią do szpitala). Matka w ogóle nie rozumie tych zabiegów związanych z depilacją. Dla niej liczy się higiena i nic więcej nie trzeba. Szkoda tylko że z tymi włosami to wdałam się w ojca a nie w nią. Ona nigdy nie miała takiego problemu. Staram się golić co 2-3 dzień, ale i tak zaraz mam krótkie włoski, które mnie drażnią. Zresztą z wielkim brzuchem nie dam rady golić się tak często

Gość smooothy
aha, no wiec jak trafiłam do szpitala, od razu poszłam na badanie, nie myślałam o niczym tylko o tym, że mam nieogolone nogi i pewnie tam przy bikini też nie jest idealnie. Na izbie przyjęć z 10 lekarzy :( Wyszłam z toalety i powiedziałam, że przez ten pośpiech i emocje nie zdążyłam się dobrze przygotować do badania (w sensie że ogolić), ale nic nie mówili. Ale to od razu widać, że mam więcej tych włochów :o Nawet piguły, które mnie przyjmowały wszystkie takie gładkie na nogach i w ogóle :o

hmmm może pocieszy Cię jakoś to, ze oni Cię nie znają, mają w ciul pacjentek, połowa owłosiona i po porodzie ich w życiu więcej nie zobaczysz ;) w dodatku będziesz wtedy mogła zacząć laser i nowe życie bez włosów :D

Ja to wszystko znam z autopsji...:D:D:D Pewnie, że lepszy czopek ale ten działa spokojnie, wolno i przed porodem się nie nadaje...:D Lewatywa zaś jest szybka i baaardzo dokładna...:D

Gość smooothy
oby tak było i oby nie komentowały podczas porodu mojego problemu. Bo co do cholery, to moja wina?

Gość smooothy
Zwłaszcza, że próbowałam się leczyć, a lekarze to olali. Niech teraz przedzierają się przez dżungle, jak nie będę w stanie się ogolić :D

Nawet sobie nie zdajesz sprawy ile kobiet ma takie problemy...To naprawdę nikogo nie zdziwi :) W swoim życiu trzykrotnie trafiłam na kobietę-ginekologa. I wszystkie trzy miały widoczny wąsik nad górną wargą i PORZĄDNIE owłosione nogi...:D:D

Gość smooothy
u mnie na szczęscie nie jest to owłosienie takie bardzo ciemne. Dlatego z daleka aż tak bardzo nie widać, ale jak obrosnę to pewnie mogą się zdziwić. Mnie nie chodzi nawet o krocze, bo to w sumie miejsce w którym włosy występują naturalnie, bardziej martwię się udami i pośladkami. Mam nadzieję, że uda mi się dbać o siebie jak najdłużej