Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kto rano wstaje...

Mleko ENFAMIL - nie znalazłam żadnej negatywnej opinii

Polecane posty

Gość Kto rano wstaje...

Córka od urodzenia jest na MM. W szpitalu podawali Gerber więc i w takie się zaopatrzyłam do domu. Pierwsze 2 dni były do przeżycia, reszta już nie :o Mała wciąż płacze, ma problem z "odbiciem". W ciągu dnia jest lepiej, a w nocy tragicznie, nieraz potrzeba aż 2-3 godzin by jej się odbiło, a wtedy to w zasadzie przychodzi czas na kolejne karmienie bo znów jest głodna i końca nie ma. Kolki to nie są. Problem leży w "odbiciu". Jak ją nosze, żeby odbiła i w końcu jej się uda to znów się tego wystraszy i znów zaczyna płakać. Czy problem może leżeć w mleku ? Może warto je zmienić ? Na starszym dziecku przerabiałam zachwalany Bebilon, ale sie nie sprawdził. Znajomi, którzy maja obecnie 3 dziecko polecają Enfamil, mówili, że nie mieli z dzieckiem na tym mleku żadnego problemu. Poczytałam trochę opinii w necie i nie znalazłam żadnej negatywnej. Jutro przychodzi położna, więc i z nią obgadam ten problem. A co wy o tym wszystkim myślicie ???

Gość onomatopeja888888
moje dzieci tez na enfamilu i było ok.

Gość Kto rano wstaje...
Ale powiedzcie mi jeszcze czy nieodpowiednie mleko, dajmy na to, że jest to właśnie Gerber, którym karmię może powodować te problemy z odbiciem ? Czy ten Enfamil jest na tyle cudowny, że Nam pomoże uporać się z tym problemem ?

Gość tikal
Mi zaprzyjaźniona pani doktor powiedziała, że enfamil to mercedes wśród mm. Jak się znajdzie dobrą promocję to nie jest wcale droższy od bebilonu.

Gość Kto rano wstaje...
Znajomi mówili, że zawsze można je znaleźć w Rossmanie i cenę też mają przystępną.

Gość tikal
w aptekach można zleźć taniej, np. apteka gemini - zamawiasz przez net i odbierasz w aptece, albo doz. Ale ostatnio był w promocji w rosmanie z karta rosnne za 39,90 800gr

Gość mam wór cebuli
my też używamy enfamilu, od urodzenia (dokarmiałam nim), zaraz wskoczymy na 3

Gość ja mam 3 dzieci
I dwoje wykarmilam Hippem ,zero kolek super i cena spoko ..!

Gość Kto rano wstaje...
Nie czekam na położną do jutra. wysłałam męża po Enfamil, bo już nie wyrabiam. Od 2 h noszę małą i czekam na odbicie. Aha, i ona jeszcze przewaznie za kazdym razem uleje i to już w ogóle nie wiem ile zjadła. W sumie to ani położna, ani pediatra nie może mi zabronić zmiany mleka tak ta po prostu, bo co... mam męczyć dziecko w nieskończoność ?