Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszek kłębuszek

puls w ciąży

Polecane posty

jestem w 16 tc i mam puls 105-110 od wielu tygodni. Wiem ze puls w ciazy sie podwyzsza 10-20% (przed ciaza mialam 80) ale to mnie wykancza. Czy tak bedzie do konca ciazy? jakie sa sposoby by zwolnil?

halo? czy ktos sie zna na pulsie?:-)

Mi w ciaży wzrósł do 120-130. Po ciąży nie spadł a parę miesięcy później zaczęłam tyć w zawrotnym tempie... lekarz nie chciał mi wypisać TSH (mimo, ze siostra i ojciec ma Basedowa w tym siostra przeżyła cudem 3 przełomy). Po 5ciu latach wreszcie skusiłam się na badania (zmieniłam rodzinnego bez wahania mi wypisał) okazało się, ze miałam bardzo dużą nadczynność (TSH 0 praktycznie) przeciwciała 4000 (norma 0-60). Dlatego uważam, że w ciąży powinno się robić TSH... miałaś robione? może zrób na wszelki wypadek?

mnie z takim pulsem gin wysłał do kardiologa ale u mnie to raczej ze stresu było w domu miałam 80 pare, a u gina 115

tak - mialam robione TSH 2 krotnie. 3 tygodnie temu wyszlo 0,10 a tydzien temu 0,15 czyli w obu przypadkach obnizone ale lekarz - endokrynolog nawet lekow nie przepisal bo stwierdzil ze to czysta fizjologia ciazy. Tak mam bardzo duzo stresu bo zle znosze ta ciaze - nawet bylam w szpitalu z powodu strasznych odruchow wymiotnych co chwile.

Miałam tak całą ciąże ok 110/115. Też miałam robione badania tarczycy i wyszły ok. Chyba taki urok.

no u mnie nie jest ok ale zaliczaja to do fizjologii ciazy. Co mi po tym jak sie zle czuje i na okraglo zamartwiam.

mierze w domu i caly dzien mam wysoki 105-110 wieczorem zwalnia do 90-97

To bardzo niskie TSH! Zmień lekarza endo (cięzko trafić na dobrego) i niech Ci wypisze przeciwciała na cito. Powinno się w ciąży podawać leki i o ile się nie wyleczy o tyle powinno się chociaż trzymać na pograniczu normy z nadczynnością.

aktualnie melise pije. Gin zalecil hydroksyzyne w syropie ale staram sie ograniczac bo boje sie o dziecko

aha 90 pare to już nie jest źle, moze po całodziennych obowiązkach siadasz w fotelu i odpoczywasz, a wtedy puls jest mniejszy

mama 6 latki bylam juz u 2ch endo mialam robione szczegolowe badania tarczycy lacznie z usg tarczycy i stwierdzili ze to nie wymaga leczenia

bez urazy moja droga, ale co to za gin? mój to szukał u mnie przyczyn wszędzie a hydroksyzyna? absolutnie nie polecam, nawet poza ciążą a u dzieci moze spowodować zmiany w mózgu, ale to tak na marginesie

ginekolog w szpitalu powiedzial tez ze to wina progesteronu i on powoduje zarowno mdlosci jak i przyspieszony puls

no jeden z 3 najlepszych w Polsce:-) ale nie chce wymieniac nazwiska. Powiem tylko ze ludzie z calej Polski sie do niego zjezdzaja no i po 2 poronieniach pomogl mi zajsc w ciaze :-)

no wlasnie lista ginow juz mi sie konczy - a kazdy to samo mowi. Już do 3 chodze i kazdy mowi ze dziecko rosnie jak na drozdzach i nie ma sie czym przejmowac

ok ale hydroksyzyna to już hardkor jak dla mnie, może i jest świetny jeśli chodzi o ciąże, ale "puls" już mu tak chyba nie wychodzi dobrze moze idź jeszcze do kardiologa, są też tabletki na spowolnienie rytmu serca, ja miałabym brać takowe jeśliw domu miałabym ten puls powyzej 110, musiałam sprawdzać w spoczynku

Aha.. i też znam takiego mocno dobrego lekarza :] Najlepszy w Lublinie ponoć. Nazwisko wymienie dla przestrogi: dr Mazurek. Też taki super, też w ciąże po poronieniach pomaga zajść i w ogóle och i ach a zbagatelizował raz sprawę i dziecko zmarło w 8mym miesiącu ciąży.

Gość też mama kwietniowa
o co chodzi z tym progesteronem i szybkim pulsem?

dajcie spokoj juz nie wiem co myslec. Czytam o tym na forach i sa zdania w wiekszosci ze to normalne ale co to za norma ktora czlowieka wykancza. W srode ide do gina to mu opowiem znow o wszystkim

czy ktos jest z Łodzi? ja jestem i moge powiedziec ze lecze sie w matce polce - tam bylam u endokrynologa i u jeszcze jednego prywatnie