Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xsxsxs

czy już się zbliża ?

Polecane posty

Gość xsxsxs

hej :)! jestem w 38 tygodniu ciąży. od wczoraj mam okropny ból pleców, miednicy i całych narządów kobiecych , że to masakra :< najgorszej jest jak leżę na plecach :< brzuch mi się obniżył. czy to może oznaczać zbliżający się poród? bo szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jeszcze 2 tyg chodzić w takich bólach :(:(:( buziaki ; *

Gość kwiatuszek kłębuszek
na pewno organizm juz sie przygotowuje powoli do porodu ale nie musi to oznaczac ze zaczniesz rodzic jutro albo pojutrze. Te ostatnie momenty przed porodem potrafia byc wykanczajace - czytalam o tym tylko, nie wiem z wlasnego doswiadczenia

Gość xsxsxs
normalnie tak z dnia na dzień mnie to złapało :(((( już bym chciała mieć za sobą naprawdę aż ciężko się ruszyć już nie mówię nawet o przekręceniu się na bok :(:(:(:(

Gość onomatopeja888888
pierwsza ciaza najczesciej jest przenoszona... ja mialam wrazenie, ze rodze juz od 36 tygodnia a urodzilam w 42 . Strasznei zalamana bylam pod koniec. Tak wiec sie nie nakrecaj ;)

Gość xsxsxs
jeeeej to ja nie wiem jak ja to zniosę :(:(:( już mam dosyć :P

Gość onomatopeja888888
wyprobowalam wszystkie mozliwe sposoby przyspieszenia porodu. Nawet te najbardziej drastyczne - wiele razy każdy i nic. Wywoływali mi :/

Witam. Ja koncze wlasnie 36tydzien brzuch tez mi sie obnizyl..do tego bole kregosluga, bioder i skurcze ale lekarz dzis powiedzial ze wcale to nie oznacza ze porod blisko..wiec poprzedniczka ma racje te wszystkie objawy nie koniecznie zwiastuja ze porod zacznie sie w najbliższym czasie :P

Gość yfgyfguyhvft
ja mialam tak jak dziewczyny juz w 36 myslalam ze rodze bole straszne w nocy nie moglam sie ruszac i co ... niestety przenosilam i po 12 dniach mi wywolywali a skonczylo sie cesarka :(

Gość derpinka4
Zbliza sie chyba kupa. musze do kibla.

Ja jestem w 33 tyg i mam takie same objawy jak Ty. Dzisiaj lekarka dala mi skierowanie do fizjaterapeuty. Wiec to chyba jeszcze nie porod :P

Gość efrgr
no 33 tydzien to o wiele za wczesnie na porod :P