Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabek juz nie boli

dentysta - pomocy !!!!

Polecane posty

Gość zabek juz nie boli

jakis czas temu wypadla mi plomba , zab bardzo bolal, poszlam do dentysty i tak : wlozyl mi tam jakas ( nie pamietam co ) ale cos mowil ze lekarstwo czy plombe ... bo chodzilo mu o to .. ze jesli po tym bedzie mnie zab bolal - to bedzie zle, czyli leczenie kanalowe, a jesli nie bedzie bolal, to bedzie dobrze , to po pol rooku mi wymieni na ta wlasciwa plombe . i pol roku minelo, zab nie boli . szkoda ze odrazu mi nie zalozyl tej wlasciwej. i ja mam teraz pytanie? czy ja musze isc teraz po pol roku do niego aby zmienil te plombe na wlasciwa??? czy jesli nie pojde to zab zacznie bolec bo to "lekarstwo czy plobma" przestania dzialac ????? za miesiac wyjezdzam za granice do pracy , wroce po 6 tyg. na 2 tyg. i nie mam kasy i sie tak zastanawiam czy zadzwonic do dentysty i sie umowic, bo musialabym juz bo ma terminy , a zab nie boli ... zastanawiam sie jakbym np po Nowym Roku dopiero poszla , troche sie boje ze ta plomba czy jakies lekarstwo przestanie dzialac i zab zacznie bolec , pomozcie, nie chce dzwonic i pytac dentysty czy potrzeba jest isc , bo wiadomo ze dentysta bedzie nalegal aby zasykac i klientow i i ich nie stracic

Gość zabek juz nie boli
zalosne ! prosilabym o normalne porady

Gość zabek juz nie boli
moze ktos zyczliwy by na powaznie doradzil, bo nie wiem co robic, nie mam kasy a do 100 zl musze szykowac , nie wiem czy naprawde jest koniecznosc po pol roku zmieniac ta plombe skoro zab nie boli. no wlasnie ze dentysta wlozyl tam jakieslekarstow ktore ma dzialac te 6 mies. ...

Gość Pewnie masz na stałe.
Z tego co piszesz wcześniej miałaś założony opatrunek do zęba i flecz.Ponieważ po tym okresie nie bolał Cię ząb więc dentysta pominął leczenie kanałowe,wyczyścił i założył plombe na stałe.Teraz nie powinnaś odczuwac bólu! Możesz jechać spokojnie.Pozdrawiam

Gość zabek juz nie boli
dzieki za odpowiedz , a ten zab to mialam leczony jakies 10 lat temu, plomba wypadla mi wczesniej i zwklekalam 5 roku z dentysta , bo i sie balam i kasy nie mialam . i jak poszlam to cos mi tam wlozyl ( a moze wlasnie teraz mam ten opatrunek , to co piszesz?? ) bo mowil abym za pol oku przyszla to wlozy plombe wlasciwa ... nie pamietam dokladnie jak to mowil ... :(

Gość zabek juz nie boli
bo ja wlasnie nie bylam teraz po pol roku u dentysty .... i wlasnie wtedy i wlasnie pytam czy musze isc ...? :( bo teraz mija te pol roku ... i zab nieboli, czyli by mi zalozyl plobme ta wlasciwa , anie leczyl kanalowo. ... bo tak mi sie wydaje ze mam ten opatrunek ... bo bylam tylko raz , pol roku temu u dentysty , ale zab nie boli, i chcialabym ominac dentyste , ale boje sie ze ( wyglada to jak plomba, zaklejone biale ) ze to albo przestanie dzialac tzn zab zacznie bolec