Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drepciu drepciu

Bytelki Avent z uszczelką-zapowietrzają się Wam?

Polecane posty

Gość drepciu drepciu

mam problem z butelką avent-tą z tą niebieską uszczelką. Zapowietrza się to okropnie, dziecko denerwuje się, ciągle muszę jej z buzi wyciągać aby odpowietrzyć bo smoczek zasysa się. Kupiłam cały zestaw a teraz żaluję. Kiedyś nie było tych uszczelek i było ok. Macie też taki problem? dodam, że składam wszystko na mokro-jak napisali w instrukcji i tak jest problem.

Gość drepciu drepciu
up

Gość drepciu drepciu
butelki oczywiście

Gość nsdhfhsfuh
regularnie, wywaliłam i zmniłam na Lovi. Moja koleżanka dokładnie tak samo.

Nie jestem pewna o jaką uszczelkę ci chodzi, ale u mnie jest taka nakładka pomiędzy butelką a smoczkiem z twardego plastiku. Cały "sekret" polega na tym żeby butelki nie zakręcać mocno do końca, tylko tak lekko żeby nic nie wypływało, ale i żeby nie było oporu podczas odkręcania i wtedy smoczek się nie zasysa.

Gość drepciu
spróbuję jeszcze nie zakręcać mocno może coś pomoże. po co wymyślili to ustrojostwo, w starej wersji było lepiej.

ja właśnie tak robiłam, że normalnie zakręcałam butelkę (nie jakoś specjalnie super mocno) i właśnie smoczek się zasysał i mąż mi zwrócił uwagę, żebym nie dokręcała mocno butelki tylko tak o tyle i ile :)

Gość Ekspert Philips AVENT
Droga Mamo, prawdopodobnie problem z zasysaniem smoczka wynika ze zmiany potrzeb Twojego Synka. Być może potrzebuje on zmiany szybkości przepływu pokarmu. Proponuję poobserwować Maluszka, prawdopodobnie obecnie próbuje mocniej ssać by szybciej dostać mleko. Jeśli tak, konieczna będzie zmiana szybkości smoczka (np. ze smoczka z jedną dziurką, na smoczek z dwiema dziurkami). Pamiętaj, że wskazówki związane z szybkością smoczka i sugerowanym wiekiem dziecka są jedynie orientacyjne. Każde dziecko rozwija się bowiem w indywidualnym tempie. Ekspert Philips AVENT, udzielam porad i odpowiadam na pytania internautów związane z produktami Philips AVENT, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.