Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość księżycowa75

Lekka nadwaga a ciąża

Polecane posty

Gość księżycowa75

Chciałabym prosić o opinię kobiet z nadwagą jak to u nich wyglądało, czy lekarz(e) mowili zeby bacznie zwracać uwage na diete, czy jakos komentowali wasz wygląd, mówili o ewent.zagrożeniach dla malucha badz was (nie o cukrzycę ciążowej bo o tym troche już wiem w razie co). No i takie prozaiczne rzeczy jak na codzien - kwestia ubioru, samopoczucia itd. Czy zalecali wam może schudnąć przed ciążą itp no wszystko co wam że tak powiem ślina na język przyniesiem, każda uwaga na temat. Ja mam 175cm i w tej chwili 75-77kg (zależy od dnia) także już łapię się na lekką nadwage, choć niektóre kalkulatory bmi traktują to jako normę no ale ja jak nadwagę. Wiem, ze najprosciej byłoby schudnąć. Chodze od blisko pół roku na fitness bardzo energetyczne zajęcia, do 4x w tyg, mam małe dziecko wiec też ruch, diety nie mam strikte jakiejś specjalnej ot - jem dużo mniej niż przed ciążą pierwszą, w miare zdrowo. Nie chce stosowac diet np typu kopenhaska itp bo co z tego jak (o ile w ogóle) schudne jak przecież nie bede całe życie na tej diecie wiec w końcu i tak przytyje. Staram się bardziej zmienic nawyki i zwyczaje. W tym kierunku.

Gość Czkawka po obiedzie
hej, miałam podobne proporcje do Twoich / przed zajściem w ciąże ważyłam jakieś 5 kilo mniej i chciałam do takiej wagi wrócic ale nie zdążyłam.... nigdy jednak nie uważałam tego za wielką nadwagę która może spowodować problem, lekarz też nic nie mówił. Przytyłam w ciąży 12 kilo, lekarz tylko pod koniec mówił by nie dopuścić do tego by przytyć więcej niż te 15 kilo.

Gość księżycowa75
Ja w pierwszej ciazy startowalam z 68kg, doszło ok 14-16kg. Schudłam pozniej do 70 w ekspresowym tempie ale przez stres, nie diete i przy zerowym ruchu. Od tamtego momentu czyli przez dwa lata mam obecna wage czyli te 75 ale chce zajsc w druga ciaze tyle ze nie wychodzi, nie wiem moze przez ta wage? Tarczyce mam w porzadku, sprawdzalam.

Gość Czkawka po obiedzie
no co TY, to na pewno nie nadwaga jest powodem braku ciąży....co to za nadwaga... jest na pewno milion innych możliwych przyczyn, ale te 5 kilo więcej...nie wierzę. A co mówi lekarz? Już mu mówiłaś o problemie? Ojciec dziecka się przebadał?

Gość Przed pierwsza
Ciaza wazylam 58kg ale przytylam do 90kilku i teraz waze 81.jestem w 5tyg ciazy ale nie moglam zajsc przez dluzszy czas lekarz powiedzial ze to przez nadwage

Gość przed pierwszą z tarczycę
masz zdrową?

Gość Przed pierwsza
Tak.lekarz mowil ze mam problemy hormonalne.poza tym za bardzo lubie slodkosci i dobre jedzenie:/

Masz za małą nadwagę żeby to był problem w zajściu w ciąże. Problemy z zajściem w ciąże są przy otyłości i to sporej a nie przy nadwadze ;)