Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość t7iut7iktiti

Dzisiaj musiałem wydać tyle kasy że głowa boli, co to za chory kraj ta Polska

Polecane posty

Gość t7iut7iktiti

Dlaczego życie w Polsce to takie beznadziejne gówno, ciągła walka o to żeby przeżyć żeby, jeden wielki wyzysk.Płacę składki ZUSowi mimo że czasem ciężko mi na nie zarobić, oddaję moje ciężko zarobione pieniądze temu choremu systemowi.Ubezpieczenie samochodu 750zł w dwóch ratach, ubezpieczenie samochodu dostawczego zwykłego busa 1600zł w dwóch ratach, składki zdrowotne a i tak chodzę leczyć się prywatnie.Wszędzie człowieka rżną na kasę, nawet Ci listem przypomną o zapłacie raty a jak będę miał wypadek to jeszcze za tymi skurwielami trzeba chodzić żeby człowiekowi wypłacili.Szukając pracy wszędzie chcą z doświadczeniem a jak już nie to znowu z nie wiadomo jakim wykształceniem, niezliczoną ilością znajomości języków obcych ehhh..Dzisiaj wydałem 800zł na OC samochodu, 1000zł składka ZUS, 150zł jakieś durne zaświadczenie z urzędu, 400zł w gabinecie stomatologicznym i zostało mi 130zł w portfelu do 10tego.Co za popierdolony kraj, zastanawiam się żeby stąd wyjechać, wolę być robolem za granicą ale za godziwe pieniądze niż być robolem który haruje w polsce za marne grosze :(

Gość dorotayyyy
Oto Polska właśnie .Niestety w tym kraju o wszystko musisz się martwić sama.Nikt się o Ciebie na pewno nie zatroszczy.Polaku martw się sam .Na lepsze niestety się nie zanosi.Wręcz przeciwnie.

Gość mamryr743
Idę przez miasto wszędzie jakieś biura, widzę ludzi pracujących i zazdroszczę im ciepłej posadki za biurkiem na etacie od 7-15 :( też bym tak chciała a nigdzie mnie nie chcą przyjąć :( Wysyłam setki cv dziennie i zero odzewu :( Mam już tego dość, 27 lat na karku a ja nigdzie nie zagrzałam miejsca na dłużej niż rok czasu.Cholera co tu robić, jak żyć w tym kraju.

Gość 23213123
to jest wszystko przez to, że niestety ale u nas na 38 mln pracuje tylko 16 mln, rzeczywiste bezrobocie sięga prawie 50 %, jak cały kraj utrzymuje gartska ludzi to tak jest, nic nie produkujemy, wszystko wyprzedane... ciesz się że w ogóle masz te pracę, bo inaczej wegetowałbys na np. 500 zł