Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcelina :::::

Problem z drukarką..POMOCY!!!!

Polecane posty

Proszę o pomoc:) wymieniłam tusz i ciągle się wyświetla....pojemniki tuszu nie rozpoznawane. Już nie wiem co mam robić:(

Gość kicKicKic
a ja mialam dokladnie to sami i nic sie z tym nie dalo zrobic, u mnie oznaczalo to, ze drukarka sie zwyczajnie juz zepsula :(

Gość kicKicKic
marcelina - daj moze znac czy ci sie udalo

Kuźwa nic z tego :( Jestem ciemna masa jeśli chodzi o laptopy i drukarki. Tusz jest a wyświetla ,że pojemniki są puste:(

Gość kicKicKic
Właśnie miałam identycznie i niestety musiałam kupić nową drukarkę :/ Ja też się nie znam na tych sprawach, ale gość który się zna, sporo się u mnie nakombinował i powiedział że lipa, nic z tego, zepsuła się drukarka. A ile lat ma Twoja drukarka? Moja miala z okolo 10, wiec juz w sumie czas na nia, wszystko z czasem sie psuje...

Gość kicKicKic
Mialam taka fajna, ze skanerem, kolorowy tusz, ale niestety teraz nie stac mnie na taka i kupilam co prawda juz lepsza, bo laserowa, ale 350 musialam dac i nie ma skanera i tylko czarno-biala, ale musialam kupic, bo mialam akurat sporo do drukowania, ogolnie sporo drukuje.

Gość zhzgzhshx
Kupiłaś nowy czy regenerowany? Jak regenerowany to walniety kartridż. Niektóre drukarki robią znak na kartridżu ze się zuzy. Jedyna opcja nauczyć się samemu napełniać i nigdy nie do końca zużywać. Albo oryginał kupić.

Moja jest niespełna roczna. Lewiatan gdzie jesteś? Przy zakupie laptopa to właśnie Twojej rady się posłuchałam :)

Gość zhzgzhshx
W HP zaklejalo się kedna dziurkę taśma i była gitara

Gość kicKicKic
Ale ja zaklejalam i dupa. Tyle ze przyznaje, zawsze przez tyle lat bylo ok, az do niedawna, ale jak mowilam moja druk. miala prawie 10 lat, jesli autorka ma niespelna roczna, to cos jest nie teges.

Gość inzynier serwisowy//zablok
Ale pierdolicie. Kurwa mać. jak zawsze znawcy. Na 99,5% masz brudne styki. Bierzesz alkochol / izopronal / zmywacz do paznokci / spirytus. Na chosteczkę / ręcznik/ waciki do twarzy / pałeczki kosmetyczne I czyścisz styki. Styki są między tuszem a drukarką takie złote kropki w tuszu i w drukarce. U dołu w kierunku papieru masz głowicę. JEJ NIE!!!!!!!! Poczekaj aż alkochol czy tam co odparuje. Żebyś zwarcia nie zrobiła. 2 min i chodzi.

Ok.próbuję ze spirytusem.

Co wy tego lewiatana macie za znawce a pierdoli z wszystkim. Nawet jak kupisz nieorginalny tusz i nie zostanie rozpoznany przez drukarkę. Wciska się anuluj na 3 sek. I wówczas procedura jest pominięta. Podobnie w epsonach i canonach. Gdzie jak skończył się tusz np kolorowy nie da ci wydrukować na czarno. Tam 5 - 10sek anuluj i drukujesz. Znowu polacy wkurwiliście mnie. Niby znacie sie na wszystkim. Pierdolicie głupoty. A jak ja mam dużą wiedzę to ją wypominacie. Elektronika jest prosta. Jak nie pomoże pisz na gg bo mi sie nie chce tu siedzieć 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Gość kicKicKic
marcelina - jak wyczyscisz wszystko, to daj znac czy dziala, jeszcze nie wyrzycilam sarej drukarki :) ale bardzo watpie ze w tym jest problem, u mnie wszystko bylo czyste!!!

problemem może być dotknięcie ciukiem jak cie to bardzo interesuje. I DLATEGO JAKBYŚ CZYTAŁA OPAKOWANIE MASZ TAM WYRAŹNIE NAPISANE NIE DOTYKAĆ A 2 to masz folie zaklejoną i na głowicy i na stykach. A jak był ujowy elektronik to nie naprawił. Choć jak najbardziej problem mógł leżeć w uszkodzeniu chipu toneru. Z tym że i to jest do obejścia za 15pln

Dupa:( i spirytus nie pomógł....mam Epsona,help,help!!!!!!!!

Gość kicKicKic
inzynier, to uwazasz ze drukarka w ogole nie jest w stanie sie zepsuc :/ No troche to dziwne.

Gość kicKicKic
marcelina - to wcisnij to "anuluj" jak radzi ci pan inzynier :D zobaczymy czy pomoze

zależy jaka. Kwestia kosztów naprawy. Drukarki w stylu hp f2280 czy laserówki xerox 3117 samsung ml2010p są na wieki. Co ci ten epson pokazuje. Może kupiłaś nie do tego modelu ? Albo kupiłaś wersje bez chipu ? Epson potrzebuje chipu na tuszach. I często w zamiennikach takich za 5 - 7 pn nie ma. I musisz przełożyć chip z orginalnego tuszu. I zresetować. Reseterem.

tu masz filmik z instrukcją czyszczenia http://www.youtube.com/watch?v=2Paufyp6__8 A tu masz chip w epsonie http://www.gophoto.it/view.php?i=http://www.jenrathbun.com/Epson-R-200/Epson%20Photo%20R200_files/image012.jpg#.UGnEqJhtxXU Sprawdź czy masz na zamienniku. opcja c) zły tusz opcja d) drukarka wcześniej się zepsuła i wołała o pampersa a ty przyjełaś to jako skończył się tusz Innych opcji nie ma.

I oczywiście jak czyścisz jedne styki czyść i drugie. Przyczynę sama powinnaś już znaleść

I nawet nie wiem jak zresetować drukarkę:( wiem,wiem ciemnota jestem.

Gość kicKicKic
ja tez nie wiem, szkoda ze nie ma tu inzyniera :/

Zrobiłam już chyba wszystko,napisałam nawet do faceta od którego kupiłam te tusze....może po prostu są felerne:(

Gość kicKicKic
A moze to jak u mnie - wina drukarki, moze sie zepsula :/ Mowi sie trudno. Ja jak wiesz Ci nie pomoge,