Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studentka1991

Prośba do osób studiujących- pilne.

Polecane posty

Gość Studentka1991

Cześć. Mam spory problem i proszę osoby które studiują/ studiowały o wyrażenie swojego zdania. Byłam w wakacje w USA na takim programie studenckim. W czerwcu poprosiłam o przyśpieszoną sesję- zgodzili się ale uwaliłam 2 egzaminy. Terminy poprawkowe tych egzaminów były 13 i 18 września, jednak ja do nich nie podchodziłam bo wróciłam dopiero 25. Jutro jest 1 dzień po wakacjach czynny dziekanat i chcę złożyć podanie o przedłużenie sesji egzaminacyjnej. I mam do was moi drodzy pytanie: Myślicie że prodziekan się zgodzi? Nie jest już za późno? Przeczytałam regulamin mojej uczelni, ale nie ma w nim żadnej wzmianki o przedłużeniu sesji poprawkowej dlatego proszę was o podzielenie się doświadczeniami ze swych uczelni.

Moim zdaniem jest za późno. Sesja poprawkowa już się skończyła, rozpoczął się nowy rok akademicki.

Myślę ze da sie jeszcze to uratować :) Mozna napisac podanie do dziekana o przedłużenie sesji ale musisz dopisac powód i jakos go udokumentowac.

Gość Zdmuchuję kurz z pozytywki.
Na każdej uczelni jest możliwość przedłużenia sesji. Z tym ,że nalezy to załatwić do końca zwykłej sesji...dziś jest pierwszy października wiec chyba trochę za późno na taki wniosek...

Gość dffree
Teraz uczelniom bardziej zależy na studentach niż studentom na uczelni... także nie martw się, złóż wniosek o przedłużenie, dobrze go uzasadnij

Gość Studentka1991
Dzięki dzięki, piszcie jak najwięcej opini. Z udokumentowaniem nie ma problemu, a cały wrzesień dziekanat był zamknięty, także nawet jak bym chciała to bym nie mogła złożyć takiego podania.

Gość kurde, tak wynika że do 25
mogłaś to zrobić, ale składaj, próbuj pogadać nic Ci nie szkodzi ale od tego 25 dziekanat nie był czynny? to wydaje mi się niemozliwe

Gość eg;nrgipwnetfiohawfgb
oczywiscie, ze to niemozliwe, zeby dziekanat byl we wrzesniu nieczynny :D

Gość inzynier serwisowy//zablok
Nie może przykro mi. MUSIAŁA oddać index do któregoś tam. Jeśli by przed tą datą napisała o przedłużenie i podała poważny powód np ciąża. Wówczas dziekan by się zgodził. Nie złożenie indexu w terminie = out. Chyba ze miłe panie z dziekanatu to + - 3 dni :)

Gość ManiaWszędobylska
u nas przedłużają do połowy października albo dają warunek

Gość inzynier serwisowy//zablok
ManiaWszędobylska Masz rację. TYLKO ŻE JW. Musisz złożyć podanie przed terminem złożenia indexu. Nie mam pojęcia bo skończyłem studia 2 lata temu. Ale pewnie do ok 20 września. Zazwyczaj 2 tyg po sesji poprawkowej. Jeśli tego nie zrobiła to wylatuje z automatu. Chyba że prywatna uczelnia kopania siana. Terminy obowiązują. Mogła napisać podanie o przedłużenie. Podanie o warunek. Podanie o egzamin komisyjny.

Gość eg;nrgipwnetfiohawfgb
O terminach decyduje pani z dziekanatu. :classic_cool:

Gość Studentka1991
Hmmm właśnie przeglądam fora różnych uczelni i jest różnie. Na nie których jest napisane że na początku października też da radę złożyć. A dziekanat był nie czynny bo u nas remontowali cały parter i przenosili go w zupełnie inne pomieszczenie.

Gość ifigenija
Jak nie wyjdzie z przedłużeniem sesji, wg mnie jest trochę późno, poczekaj aż dostaniesz pismo o skreśleniu z listy studentów i wtedy pisz podanie o przywrócenie Cię na studia, ale z przedmiotów chyba będziesz musiała mieć warunki...

Gość Studentka1991
ifigenija: U nas wycofali warunki, jak uwalisz egzamin trzeba wiąć powtarzanie przedmiotu. A jak mnie skreślą z listy studentów i później będę chciała wnowić to od następnego roku akademickiego, czyli będę miała rok w plecy. Nie widzi mi się takie coś.

Gość ifigenija
u nas w sumie formalnie też nie ma warunków, tylko powtarza się przedmiot, ale tylko ten, który się uwaliło, a resztę się zalicza normalnie, jakby się zaliczyło rok.

Gość KaHaHaHa
uświadamiam co niektórych,że nie ma czegoś takiego jak przedłużenie sesji:P

Gość Studentka1991
Nie rozumiem?

Gość Studentka1991
Zgodzili się, nie było problemów :D

Gość zależy od uczelni,
u mnie na uczelni można sobie poprawiać sesję do połowy listopada