Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 99999999____wMhHhhhhhhhh

Czy jestem chora psychicznie ? Czy mam schozofrenię ?

Polecane posty

Witam was. Odnoszę wrażenie ,że nie jestem normalną osobą do końca...A może jestem tylko nie wiem ,że inni też tak mają... Otóż to jest trochę wstydliwe co napiszę ale zauroczyłam sie pewnym facecie , którego praktycznie słabo znam ale jednak i raczej nie mam szansy na związek z nim. Wyobrażam sobie ,że jesteśmy rodziną ,że mamy dzieci ,że jesteśmy szczęśliwi. Lubię to sobie wyobrażać. Wyobrażam sobie nasz ślub. Wiem ,że to chore ale ja wiem ,że tak nie jest naprawdę ale lubie sobie o tym pomarzyć, mysleć o tym. Zasypiać i myśleć ,że on lezy obok i jest moim mężem. Czy to już jest schizofrenia ? Chcę powiedzieć ,że wiem ,że naprawdę tak nie jest ale lubię sie zatracać w tych marzeniach...

chodziło mi oczywiście o schizofrenię. w temacie jest błąd , sorki.

Gość 23213123
nie, dziecko, to po prostu niska inteligencja i ogólna głupota. nie pisz o rzeczach o których nie masz pojęcia....

ktoś sie wypowie ? nie wiem czy nie szukać pomocy u jakiegoś specjalisty czy każdy ma takie mrzonki i nie ma sie czym przejmować.

Gość trufla90
wiesz co to za choroba w ogóle? ale Ci odpowiem... skoro wiesz że to tylko marzenia/urojenia to jak możesz mówić o takiej chorobie? uświadomię Cię, chory psychicznie (na jakąkolwiek chorobę) nie jest świadomy, że jest chory, myli rzeczywistość z czymś co siedzi w jego głowie, nie odróżnia tych dwóch pojęć... skoro wiesz że to "Twoje marzenia" to raczej nie jesteś chora, ale jak masz wątpliwości to specjalista może je rozwiać..

Gość aaarwena
znowu "znaffcy tematu" sie wypowiadaja :O zapewniam ze majac schizofrenie mam tego 100% swiadomosc :O

Nie powiedziałabym ,że jestem mało inteligentna czy głupia. Mam dość sporą wiedzę na różne tematy. Po prostu nie wiem czy nie wpadłam w jakieś obsesyjne zauroczenie a jeśli tak to nie wiem co z tym zrobić.

Gość 23213123
nie, to nieprawda że chory musi byc nieswiadomy choroby, wręcz przeciwnie, zreszta wielu schizofreników nie ma w ogóle zaburzeń urojeniowych, jest to stan z najczęsciej silnymi zaburzeniami lekowymi, nadmiernym przezywaniem wszystkiego, chory izoluje się, boi ludzi, itp.

Nie uważam sie za znawcę tematu. Dlatego sie tu pytam. Po prostu zaczął mnie powoli niepokoić fakt ,że żyję jakimś marzeniami ale to jest takie przyjemne ,że chcę ciągle być w tych urojeniach jednoczesnie wiedząc ,że tak nie jest naprawdę.

Gość aaarwena
czytaj ze zrozumieniem, to nie bylo do ciebie

Gość 23213123
kurwa, kretynko, od kiedy zycie marzeniami to schizofrenia? Wracaj do książeczek i przestań bredzic bo piszesz takie bzdury że az skręca.

Gość fdshjghfjgh
Zaburzenia lękowe to NIE JEST schizofrenia.

Gość trufla90
Moja matka jest chora na schizofrenie paranoidalną, nigdy jej nie pytałam o świadomość w "gorsze dni" ale mam nadzieję że nie wie wtedy co robi... dlatego się wypowiedziałam. denerwujące jest jak jakaś 15-17 latka (jak podejrzewam) wypowiada się o czymś czego w ogóle nie rozumie, albo przeczytała w necie i myśli że jest wszechwiedząca. to do 23213123 bo wiem że do mnie pijesz...

Gość a dużo przesiadujesz
na forach? ;)

231... a nie możesz bez takich wulgaryzmów ? No ok , może to nie schizofrenia ale chyba nie wszystkie choroby psychiczne to schizofrenia ? Po prostu wydaje mi sie ,że to co ja mam tez nie jest do końca normalne. Ja nie mówię o marzeniach takich jak coś w życiu osiągnąć ale wyobrażać sobie ciągle wspolne życie z kolesiem z ktorym nie jestes ?

Gość to prawda,,
23213123 pisze co jej ślina na język przyniesie.

Gość 23213123
no nikt nie twierdzi, że zaburzenia lękowe to jest schizofrenia, czytaj ze zrozumieniem, ale sa b, często występujące, prawie zawsze. Schizofrenia ma ogromną rozmaitosc objawów, b. częsty jest lęk, depresja, anhedonia, zmiany nastroju, moga byc zaburzenia myślenia jak to kogoś ciekawi to polecam blog schizofraniczki http://schizoidalna.blox.pl/html

Czytam fora. Chyba jak każdy na przeróżna tematy bo w dzisiejszych czasach bez opinii na forum to i lodówkę ciężko kupić.

Gość trufla90
orry to było do aaarwena pomyliło mi się. a do autorki tematu, jeśli masz takie przekonanie to idź do pedagoga szkolnego/psychologa/psychiatry i się dowiesz a nie pytaj tutaj...

Gość aaarwena
ale chyba nie wszystkie choroby psychiczne to schizofrenia ? zdziwilabys sie :D tyle zaburzen jest wrzucanyhch do worka z nazwa "schizofrenia" ze czasem dwoch schizofrfenikow ma ze soba niewiele wspolnego...a no i sa jeszcze depresje:O ale nie o tynm chcialam... jesli niepokoi cie ten stan idz do psychiatry, nie trzeba zadnetgo skierowania, moze to cie troche uspokoi i rozwieje watpliwosci :) to chyba jedyne co mozna doradzic w tej kwestii

Gość 23213123
mam 34 lata, tez mam w rodzinie chorych, pisze do autorki, duuzo się naczytałam, jest masa rodzajów schizofrenii, niektóre jak np. schizofrenia prosta w ogóle bez objawów psychotycznych. A nawet schizofrenicy paranoidalni , jak im mija psychoza, rozumieją że sa chorzy. Tylko w stanie pogorszenia się im to zaciera, chyba że w ogóle nie przyjmują leków

Gość 23213123 jesteś idiotką
w dodatku chamską idiotką, to co wymieniłaś nie decyduje o schozfrenii i jest typowe dla innych osobowości, więc czemu to wymieniłaś jako cechy schizofrenii? Piszesz byle co a jak ci cos nie pasuje to k;lniesz jak stary recydywista. Ty z pewnościa jesteś psychicznie chora.

trufla90 no wlasnie po to sie pytam zeby nie wydawać 100 złotych po to ,żeby uslyszec ,ze wszyscy mają marzenia , niech pani idzie do domu. Napisalam bo moze akurat ktos sie interesuje tymi tematami albo ma konkretną wiedzę w tej dziedzinie.

Gość 23213123
jestem psychicznie chora, i co z tego?

Gość do 23213123
jeśli masz w rodzinie schizofreników to na pewno też to masz.

232... ja nie kwestionuję Twojej wiedzy ale Twoja teza ,że jestem po prostu głupia do mnie nie przemawia bo każdy kto mnie zna wie ,że nie jestem idiotką i sama się za taką nie uważam.

Gość aaarwena
majac schizofrenie paranoidalna, caly czas mam pelna swiadomosc tego ze mam schizofrenie :) jestem ewenementemna skale swiatowa? chyba nie... kiedy mam objawy psychotyczne to po prostu nie odrozniam ich od rzeczy realnych otoczenie mnie iformuje otym ze cos moze istniec tylko w mojej glowie, zreszta rozumem tez pojmuje rozne rzecz po prostu ciezko odroznic wytwory umyslu od tego co realne

Gość autorko.
jesli sobie marzysz to nie jest to żadną chorobą psychiczną, wydaje mi się że 99% młodych osób ma marzenia. Postaraj sie je realizować :)

Gość aaarwena
nie masz ubezpieczenia ze chcesz wydawac 100zl? zreszta nie to forum tu cie najwyzej zwyzywaja

Gość 23213123
nie ma zadnej jednej rzeczy czy cechy która decyzuje o schizofrenii. Polecam gruntowną lekturę tematu a nie bredzenie o czymś o czym nie mamy pojęcia. Nawet psychoza moze występowac w depresji psychotycznej, zaburzeniach schizoafektywnych, itp. Objawy np. schizofrenii i depresji psychotycznej sa często niemal identyczne, i diagnozę mozna dac na podstawie obserwacji, na który lek zareaguje organizm, także dzieciaczki, wracajcie do nauki