Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam pytam was mamusie

co do gondoli na zimę?? spiworek??

Polecane posty

Gość kees aero tez jest ok
tak mozesz cos takiego kupic. albo jakis inny. ja w zeszlym roku wlozylam skore owcza ludde z ikei a na wierzch gruby koc i fartuch gondoli. wyszlo super. ale spiwor to tez dobry pomysl. my mamy teraz spiwor elodie, ale przesiedlismy sie juz do siedziska spacerowego. byc moze bede jeszcze kladla dodatkowo skore w mroz. zobaczymy.

Gość Barbapapa*
Tez tak robilam. Tez kladlam skore z Ikei. Skad znasz ten sposob? :) Nie wiedzialam, ze i w Polsce sa popularne, bo to glownie Skandynawowie i Niemcy tak robia. Spiwor tez dobra rzecz.

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
ja kładłam na dół kocyk , ubierałam w kombinezon i na górę też dawałam kocyk.

Gość a jak juz jest taki spiwor
jak autorka dala linka, to w co dziecko sie wtedy ubiera? normalne ubranie+kombinezon+kocyk czy bez kombinezonu wystarczy? bo ja k wyzej ktos napisal ze kocyk na dol kombinezon i kocyk to moze jak jest spiwor to nie trzeba kombinezonu?

Gość zalezy od temperatury
jak jest mroz to kombinezon i spiwor, ale juz bez koca, a jak jest powyzej 0 to kombinezon i koc. zalezy tez jak cieply jest kombinezon, jak cieply jest spiwor, jak cieply jest koc. trzeba troche intuicji.

Tą skórę to zamiast tego śpiworka;-) chyba. ja myślę że jak będzie ten śpiwór to już bez kombinezonu tylko jakaś ciepła kurteczka. Albo kombinezon i na to ciepły kocyk. Bo to i to to chyba przesada - przy -20 nikt z dzieckiem nie wychodzi.

Gość 13cicha
szczerze polecam taki spiworek do wozka. Ja mam taki przedluzany z polarem zamiast welny ( przykladowy link http://allegro.pl/spiworek-110cm-przedluzany-3w1-polar-56kolorow-i2600466636.html). corka urodzila sie w listopadzie sluzyl wiec zima w gondoli, potem tez wkladalismy do spacerowki jesienia i zimą jak juz miala kolo roczku (juz przedluzony) . mozna tez wkladac do fotelika samochodowego. mała niedlugo konczy 2 lata i w wersji przedluzonej na pewno nam jeszcze posluzy tej zimy. Spiworek ma ta wyzszosc nad kocem ze dziecko jest otulone z kazdej strony, koc moze sie przesuwac, odkrywac nozki gdy dziecko sie wierci itd. tu mamy zapiete i zadne chlody niestraszne. na sanki nie probowalam ale na pewno tez by sie sprawdzil. Wersja 90cm nie posluzy raczej dla dziecka rocznego-bedzie za krotki. polecam dolozyc troche i kupic wersje przedluzana.

Gość Barbapapa*
Normalna owcza skore. Wielu producentow rzeczy dla dzieci sprzedaje takie jako dodatkowe wyposarzenie wozka (np. Mountain Buggy, BabyDan, Kaiser Babylamm, rozne niemieckie, nowozelandzkie itd.) ale wiekszosc jest dosyc droga, dlatego rodziece tu w Skandynawii kupuja tansze wlasnie w Ikei (ale nie te najtansze sztuczne, tylko te naturalne Ludde). Naturalna owcza skora (albo z merynosow) doskonale reguluje temperature dziecka. My uzywamy w gondoli, w spacerowce, w domu w kolysce, na podlodze zamiast maty, w lozeczku, na lezaczku w chodne dni, na fotelu. Skory sa naprawde super. W Polsce tez powinniscie miec takie specjalne skory do wozka, a jak sa duzo drozsze od tych z Ikei, tak ja tu u nas, to bardziej sie oplacaja te tansze, bo efekt ten sam.