Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olafasola199999993627

TEST BETA, TEST CIAZOWY NEGATYWNY DN.42- BRAK MIESIACZKI CO JEST?

Polecane posty

Czesc. nNigdy wczesniej nie bylam w takiej syt. Dzis mam 42dn cyklu, zazwyczaj trwaly one od 29-33dni max. 37 dnia zrobilam test ciazowy kupiony w rossmannie ( ma to znaczenie ??) i wyszedl negatywny myslalam. ze przyjdzie miesiaczka ( pobolewalo mnie podbrzusze, klucie jajnikow) ale nie ma do dzis. Za to mam barfzo duzo sluzu bialego, ciagnacego sie ktory miesza sie z takim zoltym. lepkim( podejrzewam. ze dopadla mnie jakas infekcja ) .Jutro ide do gina zarejestrowac sie ale do wizyty pewnie jakies 2tyg beda a ja juz dluzej nie wytrzymam w tej nie wiedzy. Czy test ciazowy mogl sie pomylic ? Planuje isc zrobic bete, jak myslicie ? 3tyg temu bylam u gina po daylette, mialam zaczac brac w dniu miesiaczki tymczasem opakowanie zamkniete do dzis. Dodam ze jestem ostatnio bardzo nerwowa i ciagle mi slabo, mdli mnie ( a moze sie nakrecam ) . Mam tez troche stresow ostatnio, ale stresy mam zawsze takze nie sadze ze ma to szczegolne znaczenie. Nie boje sie tez panicznie ciazy, mam stalego partnera z ktorym wiaze przyszlosc i jakos bym nie rozpaczala takze nie panikuje wiec to tez nie jest powodem.Jak myslicie ? isc na bete czy cierpliwie czekac? co moze byc jeszcze czynnikiem opozniajaym okres oprocz ewent ciazy ? sorry ze bez ladu i skladu, pozdrawiam Ola ;)

Gość Tez tak macie?
Zrób jeszcze jeden test albo 2 :) a może to przez infekcje Ci sie spóźnia.

ale żeby az tak ? a jest mozliwe ze wyszedl negatywny w 37dn cyklu ? ha patrzylam pod kazdym katem i reke dam. sobie odciac ze 2kreseczki nie bylo :p

Czasem cykl może wydłużyć się np. pod wpływem stresu. Czasem hormony szaleją. Organizm potrafi płatać figle. Nie ma reguły. Ciąży nie można wykluczyć. Nie wiadomo kiedy miałaś owulację. Test teoretycznie powinien wyjść pozytywnie po około 2 tygodniach od owulacji ale niektóre kobiety mają na początku ciąży niski poziom HCG dlatego testy mogą wychodzić negatywnie. Jeśli bardzo Cie to niepokoi to idź zrobić betę z krwi. Ta powinna dać już pewniejszy wynik.

Gość takumnie
Jest możliwość, że test wyszedł negatywny pomimo ciąży. Mojej koleżance wychodził negatywny do 9 lub 10 tygodnia (nie pamiętam dokładnie), choć lekarz już poprzez usg ciążę potwierdził:) Idź na betę jutro rano, bo lepiej na nią zapłacić niż żyć w niepewności. Jeżeli ta będzie wskazywać wynik negatywny to czekaj na diagnozę lekarza. Na forum nikt cię nie zdiagnozuje ;)

a na bete potrzebuje skierowanie ? mam isc najpierw do gina ?

Gość takumnie
Nie wiem czy na betę skierowanie dostaniesz, nie byłabym taką optymistką jeśli chodzi o NFZ, ale fajnie jeżeli się mylę. Ja byłam prywatnie. Koszt to ok 20 zł.

ok dzięki , w sumie .. w sumie cieszylabym sie jakby okazalo sie ze jestem w ciazy :)

Gość takumnie
w takim razie powodzenia :)