Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola897

hpv a ciaza

Polecane posty

Gość ola897

jestem w 12 tyg ciazy i od jakiegos miesiaca zauwazylam rozciecie na pochwie. myslalam ze sie zagoji. zroslo sie ale cos odstaje. bylam u ginekologa powedzieli ze to ,,genital warts''. mieszkam w uk. a na pl przetlumaczylam ze to brodawek narzadow plciowych. na pewno nie mam tego od meza . odsunal sie ode mnie na kilka dni teraz jest lepej. tez beda go badac. czytalam ze w ciazy to moze przejsc na dzecko .. szczegolnie podczas naturalnego porodu. to moja pierwsza ciaza... nie dosc tego jeszcze ta histora z wirusem. nie wiem co mam myslec. tylko popatrzyli zadnych badanian tylko krioterapia

Gość a po co masz to
A skąd pewność, że nie masz tego od męża ? Skoro jesteś w ciąży, tzn. że robiłaś to z nim bez gumy, czli "okazja" do załapania wenery była. To, że on nie ma objawów nie znaczy, że nie zaraża i że nie jest zakażony. Weź się lepiej dowiedz czy ci rogów nie przyprawił :O Chyba, że to nie jego dzieciak :D

Gość poczytaj, zadzwon pod wskazany
nr telefonu http://www.wok-poznan.idl.pl/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=5&Itemid=53 dowiesz sie wiecej z tego, co sie orientuje klykcin konczystych (brodawek plciowych, po lac.Condylomata accuminata) w czasie ciazy raczej sie nie usuwa. A po rozwiazaniu moga cofnac sie samoistnie, gdy spada poziom hormonu. Jesli jednak klykciny sa na genitaliach powinnas rodzic przez cc, inaczej dziecko moze sie zarazic w czasie porodu naturalnego.

Gość w trakcie ciąży
kłykciny sie usuwa ale przez wymrazanie lub lub laser- w uk tylko wymrażanie stosują, prawda jest taka ze podczas porodu sn jest ryzyko zarazenia jak widzą ze masz kk to odrazu idziesz na cc więc problemu nie ma. Pewnie zaraziłas sie od męża i to kilka lat temu tylko twój organizm był na tyle silny ze zwalczał wirusa teraz niestety podczas ciązy wyskakuje jak nie opryszczka to kłykciny bo organizm jest osłabiony. Ja tez mieszkam w uk i mam kk i staram się o dziecko-don't panic!

Gość poczytaj, zadzwon pod wskazany
masz klykciny i starasz sie o dziecko..? Powinnas je najpierw usunac. Jesli sa na zewnetrznych czesciach genitalii lepszy bedzie laser, niz wymrazanie, ewentualnie leep. Poza tym - mam nadzieje, ze kontrolujesz sie cytologicznie..? Masz hpv tez na szyjce macicy?