Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiamaala

Holandia

Polecane posty

Gość dokładnie j.w- życie
no ja jestem Polką z krwi i kości i tak, jak napisałam- to było 5 lat temu

Gość upupupu
liczone przy 700minimum, a jak wiecej? chyba ze chcesz placic 300 i mieszkac w 6 osob :/ powodzenia wtedy

Gość kasiamaala
wiadomo ze wtedy bylby skwar ;/ klotnia na klotni , tamci imprezki a moje dziecko spac by nie moglo. to odpada... myslalam poczatkowo o tym zeby on pojechal na pare msc odlozyl cos, i wtedy jak juz bd miala prace zaalatwiona zeby wynajol mieszkanie z tych odlozonych... to mogloby wypalic, ale chyba wszystko widze w rozowych kolorach ;/

Gość kasiamaala
aha i jeszcze jedno orientujecie sie np. jezeli ja skladalabym tam o mieszkanie jako samotna matka (nie jestem z chlopakiem w zwiazku malzenskim) to bym dostala pewnie te z mniejszym czynszem, ale czy wtedy on moze sie do mnie wprowadzic ? jako samotna to pewnie mam jakies tam przywileje ?

Gość Holandia to nie Anglia
żeby dostawać benefity za bycie wyłącznie samotna matką, żeby otrzymać tam jakąkolwiek pomoc musiałabyś mieć legalna pracę, być zameldowana i znać holenderski przynajmniej w stopniu komunikatywnym. Jeśli zamierzasz tam jechać wyłącznie po to, żeby Ci państwo pomogło, to po pierwsze nie ośmieszaj takim postępowaniem naszego kraju, a po drugie nie licz na kokosy, bo w Nl stawia się na zaradność. Tak, jak ktoś pisał- dziecko oddaj do przedszkola, a sama rusz się do pracy- wtedy masz szanse na normalne życie

Gość za 1200e nie poradzicie sobie
Nie, nie moze sie do Ciebie wprowadzic, jesli jestes samotna matka to nie mozesz mieszkac z facetem logiczne! Pamietaj, ze w NL takie przekrety nie przechodza! To jest Holandia nie Polska

Gość kasiamaala
Holandia to nie Anglia a czy ja pisze ze ne chce isc do pracy ? chce isc do pracy tylko tez chce nazbierac troche info o NL to chyba zrozumiale ;]

Gość Holandia to nie Anglia
to przecież udzieliłam Ci informacji, więc się nie unoś

Gość gość
Witam. Mam pytanie czy ktoś orientuje się jak wygląda system szkolnictwa w Holandii?? mam 5 letniego synka i planuje zamieszkać w Holandii i nie mam pojęcia jak to tam wygląda. Czy są tam przedszkola dwu-języczne ? jeżeli ktoś sie orientuje proszę o kilka słów na ten temat. Podobno dzieci uczą się szybko języka i dają jakoś sobie rade ale jednak nie potrafię sobie wyobrazić ..