Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takumnie

16 tc. - małe pogaduszki

Polecane posty

Gość malamini
Hej. To widzę,że w takim razie każda z nas bierze co innego ;-) jak tam samopoczucie? jejku ja to nie mam dziś apetytu...i głowa mnie coś boli :/ pozdrowienia, życzę miłego dnia.

Hej :) mnie też od rana głowa pobolewa ale do tego akurat już się przyzwyczaiłam ;) kaszel wciąż męczy okrutnie a pozatym jest ok ;) Co tam porabiacie dziś ciekawego? Ja od rana w porządkach siedzę bo na weekend mnie w domu nie będzie ;) pozdrowionka

Gość ja tez marzec
Hej, mnie tez dzis glowa boli :( chwilami az peka. Ja siedze w pracy i chyba odbiore sobie swoje nadgodziny,bo ze 2 mam. W domu zadnego obiadu i najchetniej bym sie polozyla spac :( z witamin bralam prenatal wczesniej complex teraz classic. Ale biore sporadycznie. Mam dobre wyniki. A tak co dzien biore kwas foliowy (i tak mi duzo tabletek zostalo jak przed ciaza kupilam,niektorzy twierdza ze w drugim trymestrze mozna odstawic) magnez i potas bo akurat tego ostatniego mam za malo i lapia mnie bolesne skurcze w lydkach.

Gość ja tez marzec
Mama Luty,przepraszam,ze pytam, widze w stopce, tak pozno dowiedzialas sie o ciazy? Pytam,bo ja mam termin na 11 marca i o ciazy juz wiedzialam 26 czerwca :)

Ja tez marzec- Ja też mam w karcie ciąży termin wpisany dokładnie na 11 marca! :) zapewne to jeszcze ulegnie zmianie ale itak fajny zbieg okoliczności ;)

Gość ja tez marzec
Fajnie, bedziemy caly czas na tym samym etapie :) powiem ci jeszcze smieszniejszy zbieg okolicznosci, moja kolezanka z pracy ma termin zaledwie 5 dni wczesniejszy ;)zadna z nas nie wiedziala nic o planach drugiej.

ja tez marzec - no jak nie mialam @ to zrobila test i wyszedl negatywnie mimo iz bylam w 3tc, kolejny zrobilam gdy znow nie bylo kolejnej @ i wtedy wyszly 2 grube kreseczki, to byl 6tc :)

Gość ja tez marzec
Ja bylam niecierpliwa i test mi wyszedl juz tydz przed @ :)

Ja dopiero 11 lipca się dowiedziałam ;) zwykle miałam @ nieregularnie więc zrobiłam test jak już było sporo po terminie ;) cóż to był za emocjonujący dzień :)

Ja tez marzec- swoją drogą też mam pewną dość bliską koleżankę w ciąży :) z tym że wiedziałam, że już od dłuższego planowała i ma termin jakoś końcem kwietnia, też nam się tak fajnie zbiegło :)

Gość takumnie
Witam przyszłe mamusie. Dziś chyba jakaś fatalna pogoda, bo ja też fatalnie się czuję, a ostatnie dwie godziny w pracy myślałam, że nie wytrzymam. Po raz pierwszy nie miałam sił ugotować obiadu, zaczęłam tylko i mąż właśnie kończy. O tej porze!!! jestem głodna jak wilk. Co do witamin to biorę pregna plus od 13 tygodnia, wcześniej tylko kwas foliowy. Dlatego lekarz te mi przepisał, bo zawierają 65% kwasów omega 3, a ja na samą myśl o rybie mam mdłości. Dziwne, bo zawsze jadłam je w dużych ilościach, a teraz ... uff, wolę o nich nawet nie myśleć:) A może Wy powiecie czego nie możecie jeść w obecnej chwili:) zmieniło się coś ze stanu sprzed ciąży?

ej dziewczyny moze i my zrobimy dla siebie tabelke? po co sie pytac co chwile ikle ma lat skad jest i w ktory jest tygodniu?? co Wy na to?? nick.......................wiek..........tydz............miejscowosc..........plec MAMA2013LUTY..........22.............22...............Rzeszów..............CH ja osobiscie to wogole nie mam apetytu, od 9tc kiedy dowiedzialam sie ze mam toxo i zapisano mi antybiotyk, tak wiec "tyje" z powietrza chyba, najchetniej to bym nic nie jadla ale tak nie moge przeciez, staram sie cos jesc ale to nie takie proste jak sie nie ma wogole smaków....

nick.......................wiek..........tydz............ miejscowosc..........plec MAMA2013LUTY..........22.............22...............Rze szów..............CH

nick.......................wiek..........tydz............ miejscowosc..........plec MAMA2013LUTY..........22.............22...............Rze szów..............CH IksYgrekZett.................22.............17...............Katowice...............?

Gość takumnie
takumnie ............28 ..................16 ..................śląskie .........?

A co do smaków: nigdy jakoś specjalnie nie przepadałam za orzechami włoskimi a teraz wręcz je pochłaniam ;) no i strasznie mnie do fast foodów ciągnie... Ale jako, że ciąża ma swoje prawa to czasem się tym "zdrowym inaczej" jedzeniem uraczę ;) a odwrotnie: jak lubiłam buraczki, pieczarki czy też zupę z marchwiową( taki sobie specjał babci) tak teraz na sam widok źle mi się robi :(

Gość malamini
Dobry wieczór ;-) Co do jedzenia..to przed ciążą uwielbiałam pomidory! obecnie nie mogę na nie patrzeć i nie jem ich od 3miesiecy w sumie :/ na ryby też nie mogę patrzeć! odrzuca mnie na zapach wędlin..(zwłaszcza w sklepie, lub w lodówce), ale ogólnie czasem zjadam jakąś wędlinkę. malamini.................24............13...........mazowieckie........?

nick.......................wiek..........tydz............ miejscowosc..........plec MAMA2013LUTY..........22.............22...............Rze szów..............CH IksYgrekZett.................22.............17........... ....Katowice...............? takumnie ............28 ..................16 ..................śląskie .........? malamini.................24............13...........mazow ieckie........?

nick.......................wiek..........tydz............ miejscowosc..........plec MAMA2013LUTY..........22.............22...............Rze szów..............CH IksYgrekZett............22.............17........... ....Katowice...............? takumnie .................28.............16 ..................śląskie ...............? malamini..................24..............13.................mazow ieckie.........?