Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytyytajaca mamam

Co i ile jedzą wasze 17miesieczne dzieci ? Jadlospis

Polecane posty

Gość Pytyytajaca mamam

Jak wyżej Moj tak 6-7 mleko 210 9 śniadanie (płatki owsiane,jajecznica płatki,kaszke,tosty parowki ryz z owocami jogurt) 12 obiad zupa ( rosół kalafiorowa brokulowa pomidorowa ogorkowa żurek szczawiowa jarzynowa chyba tyle) 15 drugie danie(ryba kurczak mielone spagetti paste serowo warzywna ziemniaki ryż makarony przeróżne warzywa) 18 kolacja (płatki,jajecznica,ryz z owocami,kaszka,tosty,jogurt) 20:00 mleko mycie zebow i spanie A jak to wyglada u was??

Gość wozeczekDla Antosii
U mnie podobnie jest : 7: mleko 210 ml 9 snadanie (kanapki,jajecznica,kaszka,parowki) 12:30 obiad ( zazwyczaj zupki warzywne,albo to co my na drugie danie - klopsiki,makaron z sosem,ziemniaczk,schabowy,spaghetti,placki ziemniaczane,nalesniki i wiele innych) 16:00 deser : ( banan,przerozne owoce,jogurt,serki rozne) 19:00 kolacja ( kaszka a do tego kanapka)

Gość Autorkateeeego tematu
A po kolacji juz nie dajesz mu mleka?

8 - mleko 180ml 9-10 - śniadanie (jajecznica, serek wiejski, kanapka, jogurt lub czasem parówka z cielęciną, choć wiem że nie powinna ale zjada ją ode mnie) 11:30 - do niedawna jadła o tej porze zupę, ale na razie jesteśmy po grypie żołądkowej więc omijam ten posiłek 12 - mleko 240ml 15-16 - obiad (zupa: jarzynowa, kalafiorowa, brokułowa, pomidorowa, rosół, buraczkowa, ogórkowa, krupnik, rybna lub drugie danie: ziemniaki, kasza, makaron, ryż + posiekane mięso, klopsiki lub ryba, albo spagetti, a do tego warzywa albo mizeria, czasami buraczki) 18 - podjada obiad tacie :) 20 - mleko 240ml W między czasie chrupki kukurydziane i ryżowe, jabłuszko, drobne owoce (jak był sezon), a do picia głównie woda, czasem herbatka Hipp z wit. C lub sok/kompot.

Gość a moja je tak:
9.00 - 210 ml mleka 12 - śniadanie: kanapki, jajecznica, parówki, serek homogenizowany, owoce, sałatka warzywna, jogurt... 15 - obiad, to co my, albo gdy my jemy niezdrowo, to gotuję specjalnie dla niej, szczególnie lubi spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem 18 - kolacja 21 - 210 ml mleka

Gość o jaaa
sawa83 twoje dziecko tyle razy je??? przeciez to za czesto non stop cos, je tyle posilków co malutkie niemowle... :o moje je 8-9 sniadanie 12-13 obiad 16-17 owoce 19-20 kolacje i tyle.... i nawet jest niezainteresowana podjadaniem, porcje tez je niewielkie a wage ma powyzej 70 centyla wiec dziwie sie powyzszym jadlospisom

Gość olamary
Mój ma co prawda 16, ale je tak: 6-7 mleko ok.240ml 9-10 do niedawna jeszcze kaszka, ale teraz częściej chleb, wędlina, ser, pomidor, parówka, serek wiejski, jajecznica ok.12 czasami jak rano zje kaszkę to drugie śniadanie jak wyżej, a jak nie to jakiś owoc, jogurt itp. ok.15 je zupę ( rosół, pomidorowa, kalafiorowa, brokułowa, ogórkowa, z lanym ciastem) ok.17-18 drugie danie je z nami (klopsiki,makaron z sosem,ziemniaczk,schabowy,spaghetti,placki ziemniaczane,nalesniki ryba i wiele innych), potem po obiedzie jeszcze czasem przekąsi trochę owoców, bo uwielbia wszstkie i ok.20 240ml mleka i spać. Pomiędzy posiłkami przeważnie podjada jakieś owoce, chrupki, paluszki i pije wodę.

Gość utopicha
Moja ma 19 mcy,ale 2 miesiace temu jadla tak samo. Kurde nie wiem,jak to czytam-te wasze dzieci non stop jedza -wychodzicie w ogole gdziekolwiek,bawicie sie czy tylko posilki jeden za drugim? Moja xorka od dawna nie chce mleka modyfikowanego,wiec nie je. Kolo 9je sniadanie,kolo 14 obiad -najchetniej makaron z sosem,oliwki,pomidora,ale wiadomo -tez inne rzeczy. Kolacje kolo 19. W miedzyczasie na spacerze albo tak o przy zabawie,jako przekaska -jakies owoce,chrupki,jogurt,orzechy ,jajko czy co tam chce. Czasem jakies ciasteczko albo kostka czekolady

Gość o jaaa
utopicha - wreszcie ktos normalny 🖐️

Gość takie stare konie
to już żrą wszystko, też sens wyliczać. Jezu, jakie wy baby jesteście poyebane :O

Gość kokardka26
moja ma 19miesciecy ale od dluzszego czasu je tak samo 8-mleko 10-drugie sniadanie (kanapki, parowki,pomidor do tego, jajecznica, jogurt z płatkami) 14-obiad (jedno danie, je to co my tylko dla niej zawsze mniej doprawiam etc. lub poprostu obiadek ze sloiczka np. ryba) 16-owoc (jabłko,banan,kiwi,arbuz,brzoskwinie, jak sezon to rozne male owoce) 18-jogurt (taki 80g) 20-mleko

Gość Hjfcg
Nie wiem jak twoje dzieci ale moj je nie żre!!! A mam pytanie czy mrozicie zupy?bo ja często wylewam bo mama mówi ze dziecko powinno mieć świeże:-/

Gość jak przeczytałam
pierwsze kilka wpisów to oniemiałam ze zdumienia i stwierdziłam, że głodzę swoje dziecko :D (ma 19 mscy) a je może 1/4 tego co wasze. Ale po przeanalizowaniu stwierdzam, ze żołądki waszych dzieci nawet nie mają chwili wytchnienia, a wasze dzieci nie mają żadnej aktywności w ciągu dnia chyba :o A jak jeszcze przeczytałam po tym jak dziecko je praktycznie co godzinę tekst : a w międzyczasie chrupki itd to się załamałam. Szkoda mi waszych dzieci. Nawet jeśli nie sa jeszcze grube, to uczycie je fatalnych nawyków żywieniowych i rozpychacie malutkie żołądeczki :o potem to już będzie wór bez dna :o

Gość yyyyyyyyyyyy
masz racje moj ma 20 miesiecy i nigdy nei jadl tak duzo jak te z jadlospisow rozpychanie zoladka to najgorsza sprawaa jajecznica na noc ;/ kto to wymyslil

Gość yyyyyyyyyyyy
2 dania ;/

Gość tikal
a ja jak to przeczytałam to wydawało mi się, że mój syn je dużo więcej, ale... - bardzo rzadko je coś między posiłkami, - je dużo warzyw i owoców - nie je parówek, danio i tym podobnej przetwotrzonej żywności - jest bardzo żywy, non stop biega - je nadal w nocy

Gość Mama bąbelka
Ja mam 3 miesięczne dziecko :) Adele 6:00 - pierś 9:00/10:00 - pierś 13:00- raz na tydzień daje jej zupkę jarzynową (małą miseczkę) i jej starcza i wszystko zjada :) 16:00 - pierś 19:30 - pierś i lulu :) Mój Aniołek przesypia całą noc i mogę się wyspać :)

Gość MaMaAdElKi
Ja mam 3 miesięczne dziecko :) Adele 6:00 - pierś 9:00/10:00 - pierś 13:00- raz na tydzień daje jej zupkę jarzynową (małą miseczkę) i jej starcza i wszystko zjada :) 16:00 - pierś 19:30 - pierś i lulu :) Mój Aniołek przesypia całą noc i mogę się wyspać :)

Gość MaMaAdElKi
sorki te 2 odp to moje coś mi się poknociło

Gość gość
po co odkopujecie stary temat?

Gość gość
moje dziecko je 5-6 posiłków tak jak ja, poza tym pije moje mleko, czego nie liczę jako posiłek. Nie będę wyliczać, bo dużo jest tego. Praktycznie wszystko ale jemy zdrowo i urozmaicenie. Uwielbia warzywa, mięso, makaron, jajka. Nie je żadnych serków, jogurcików, parówek itp rzeczy.