Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila..............

DUCHY

Polecane posty

Gość kamila..............

wiem,że taki temat ktoś już kiedyś zakładał...ale powiedzcie mi..czy ktoś z Was wierzy w duchy?czy mieliście kiedyś z nimi styczność...?

Gość elizaa echo
Duchy nie istnieją. ale nikt Ci nie zabrania w nie wierzyć.

Gość nckxvfcds
moj mąż ze swoim kolegą widzieli. nigdy bym w to nie uwierzyła gdybym nie znała mojego męża, ktory jest statecznym realistą, natomiast jego kolega ma tzw "fi bdzi" w głowie" i jest psem na baby. Ani jeden ani drugi by mi takich historyjek nie pociskalii gdyby to nie była prawda bo zwyczajnie baliby sie osmieszenia plus nie jest to w ich naturze.

Nie straciłaś nigdy nikogo bliskiego? Wtedy masz styczność z duchami,dokładnie przez trzy dni.

Gość elizaa echo
to, że kogoś straciłam uświadcza mnie w przekonaniu, że duchów nie ma. i bardzo dobrze. nie zniosłabym myśli, że on jest tam gdzieś beze mnie. jak wygladałoby moje życie? poza tym jest Biblia która wyraźnie mówi, że zmarli nie sa świadomi niczego.

Mogłabym napisać coś więcej na temat duchów.Pytanie po co? Większość z was woli nie zawracać sobie tym głowy. Duchy są od zawsze i na zawsze. Byłaś kiedyś przy umierającym człowieku? Może tak. Na pewno nie prosiłaś o to aby uwierzyć. Są różni ludzie. Różne duchy,dobre i złe. Myślę że niewiedza wynika z braku głębszego zainteresowania tym tematem. Jest Biblia i jest życie Kochani.

Gość Napisz coś więcej.......
Ja byłam przy umierającej mamie. Zaintrygowało mnie to o tych trzech dniach... pamiętam że nie mogłam spać i czułam mamę jakby spała nadal w łożku, okropnie się bałam nie samej mamy ale w ogóle duchów, bo straszy mnie całe życie, dla lekarzy psych to będzie oczywiście choroba.

Gość elizaa echo
mja droga ja w temacie duchów siedziałam bardzo głęboko. Dzięki Bogu w porę się wycofałam i zrozumiałam, że duchów nie ma, ale są demony, które odciagają ludzi od Boga i bezwzglednie żerują na ludzkich uczuciach

Ten co wierzy,nie musi wierzyć bardziej.Może tylko pogłębiać swoją wiarę. Jeżeli wierzysz w Życie po Życiu to znaczy że wierzysz. Jeżeli masz wątpliwości będziesz je mieć zawsze. Człowiek zawsze chce wiedzieć wszystko najlepiej.Więc jeśli jest to psychiatra,naukowiec,ksiądz lub Twój znajomy będą mówić swoje racje a nie to co chciałabyś wiedzieć czy poznać. Najlepiej jest, jak będziesz się opierać na własnych przeżyciach a nie innych.

Gość ja wierze w duchy
i nikt mi nie wmówi ,że ich nie ma...mieliście jakieś straszne historie z duchami"?

Gość dobry temat, tez bym mogla
sie rozpisac.. ale nie wiem czy jest sens i czy ktos by na to jakos spojrzal .. normalnie a nie od razu osady ze wymyslam

Duchy nie istnieją. To, że jakiś zjawisk nie potrafimy wyjaśnić nie oznacza, że to są duchy. Dowód na nie istnienie duchów: Jakbym był duchem to bym się próbował skontaktować ze światem żywych ale nie w formie przesuwania krzeseł czy podźwięki wania łańcuchem ale np. bym chciał coś napisać ułożyć w słowa. Skoro duchy to osoby zmarłe to dlaczego nie chcą się skontaktować z ludźmi żywymi. Pokazują się czasami i straszą. No raczej to nie osoby zmarłe ale jakieś dziwne zjawiska.

Istnienie duchów jest faktem i od 150 lat prowadzone są badania, które to potwierdzają. Ludziom po prostu nie chce się szukać, dowiadywać, zgłębiać temat. Wolą za to czytać głupie historyjki o duchach...

Krzysiu, takich zjawisk, o których opowiadasz było już naprawdę wiele. Tylko, żeby Ci się chciało poszukać. Polecam portal spirytyzm.pl

Gość Esma15000
przychodza do mnie w nocy , podusic mnie troche z uprzejmości

Gość widze ze ktos jest tuwrogiem
zmarli mogą sie tylko przyśnić nam i nic więcej wiec wywoływanie nie mqa sensu bo pod zmarłych podszywają się demony demony to upadłe anioły wiec sa wszystko wiedzące np o człowieku wiedza wszystko

Gość z papryka
do Esmy 150000 przylatuja biedronki:) czarne biedronki:) a tak powaznie, to temat ciekawy,moze w koncu ktos sie wypowie?

Gość Zaraz mogę napisać
kilka historii dotyczacych jednej osoby. JUZ PISAŁAM TUTAJ KIEDYS.

Gość kamila................,
witam,widzę że wątek się troszkę rozkręca..ja sama osobiście wierzę w duchy....chociaż dużo osób twierdzi że dźwięki czy odgłosy to tylko wytwór naszej wyobraźni...

Gość ludzie ludie ludziegre
czkeam na te historie! :>

Napisałam już wcześniej. Każdy z was jest człowiekiem,każdy ma inne przeżycia. Należy opierać się na własnym doświadczeniu i wiedzy. Każdy widzi,słyszy co innego.Każdy przetwarza informacje w taki sposób aby zrozumiał.Dla jednego to będzie śmieszne dla drugiego straszne a dla trzeciego nie do pomyślenia . Więc jeżeli wiesz coś na ten temat,zostaw to dla siebie. Każdy z was w życiu spotkał się z niewytłumaczalnym przeżyciem. Tak jak nie ma prawdziwych ateistów,tak nie ma osoby która nie wierzy w istnienie duchów. Znam wiele osób,różnych wyznań które potrafią się przyznać do tego że coś podejrzanego im się przytrafiło a znajdą się tacy którzy się z śmieją. Życie i śmiech jest do czasu,kiedyś trzeba będzie uwierzyć.

Gość duchomelodia
To prawda że pod duchy podszywają sie upadłe anioły ale wypadałoby je po imieniu nazwać, bo to te same istoty które skłaniają nas do myślenia w destrukcyjny sposób. Są przy nas na okrągło i mają misję do spełnienia której celem jest nasza dusza.

Gość duchomelodia
A dusza po śmierci ciała nie ma mocy przebywać wsród żyjących ludzi. Nie ma żadnej mocy niestety i jest zdana na naszą łaskę lub niełaskę (( straszne!

Gość jestem pod innym nickiem
Wybaczcie ale net mi nawalił na troche, teraz tez przerywa dlatego szybko napisze. Wiec kilka miesiecy temu moj kumpel zginal nagle,po jego smierci zaczelam czuc jego perfumy na kilka sekund, nastepnie zapach sie rozmywał... pozniej ten zapach przeszedł w zapach kwiatow. trwal okolo 3 tygodnie po pogrzebie,do 10 -15 sekund. Myslalam ze na tym sie skonczy.Z czasem oprocz snow zaczely sie dziac dziwne rzeczy - slyszalam pukanie,stukanie, dzwieki zapalanego swiatla. Raz przede mna otworzyly sie drzwi. Widzialam to,zdebialam. Przedwczoraj laptop sam sie wlaczyl. a co lepsze- kilka sekund przed tym spojrzalam na niego i pomyslalam ze przejrze jego zdjecia. Tak wiec widzicie. Juz sie przyzwyczailam poniekad.

Gość Time of party
Pooooodbijam:classic_cool:

Gość searching 4 sensation
:classic_cool::classic_cool:

Gość wierze bo mialam podobnie
.