Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzeciraz!

Uczulenie na czekoladę?? objawy u dziecka

Polecane posty

Gość trzeciraz!

Mojemu synkowi który ma 15 miesięcy ostatnio wyszły dziwne czerwone plamy głównie na udach i trochę na reszcie ciała, początkowo myślałam że to od wody ponieważ mi wyszły podobne plamy tyle że swędzące na szyi i jestem pewna że to po kąpieli. Wyszły te plamki jakieś 2 tyg temu po paru dniach zeszły bez śladu, a teraz znowu wyszły i zeszły kilka dni temu, a dzisiaj kolejny raz jest to samo, wczoraj syn jadł kawałek batonika i zastanawiam się czy to od czekolady. Nigdy nic go nie uczulało, wcześniej zdarzało się że jadł kinderki i nic się nie działo. Czy to możliwe że od czekolady czy może być inna przyczyna tych plamek? Miał ktoś podobnie??

Takie same plamy na udach i jeszcze na pupie miało moje dziecko, dodatkowo wysypka bardzo drobna kaszka na brzuchu i troche na plechach. Pediatra mi powiedział, że to może być od czekolady, orzechów, chrupek kukurydzianych lub keczupu i ma zakaz jedzenia tychże rzeczy. Na razie bierze Zyrtec, i plamy zmalały, a wysypka prawie zniknęła. Nie ma 100% pewności od czego takie plamy, by to wiedzieć trzeba wykonać testy alergologiczne.

Gość trzeciraz!
Ja nie byłam u pediatry bo te plami znikają po 3 dniach ale zaczyna mnie to niepokoić bo to już kolejny raz wyszło, nie będę dawać czekolady i zobaczę ale to możliwe żeby nagle uczulała a wcześniej nie??

Gość trzeciraz!
nie będę mu już dawać czekolady a jak znowu wyjdą plamki to wybiorę się do pediatry bo innych przyczyn nie jestem w stanie wymyślić, jemy tak jak zawsze wszystko inne.

Gość allergolog
Alergia jest chorobą, która może ujawnić się w każdym etapie życia. Ważne jest, aby odwiedzić pediatrę, który da skierowanie do alergologa wg. Przedstawionego opisu choroby może to być pokrzywka, z jakiego powodu ,to ustalą badania i diagnostyka lekarska. dr med. Marzena Gajewska

Gość to po szczepianiach
wlasnie tak sie objawiają efekty szczepieni po kilku kilkunastu miesiącach

Gość chyba alergia ..
sprawdź, czy ma szorstką skórę na łydkach, taką gęsią skórkę na przykład, może to początki łagodnego azs, z alergią tak bywa, czasem cos mozna 10 razy zjeść a 11 wysypuje

Gość Załamana0331
Moja córka ma 11 lat. Około 4 tygodni temu pojawiły się krosty na brzuchu, klatce piersiowej , szyji i w okolicy pach. Pojawiło się rownież nagłe i nieustanne swędzenie. Na dłoniach krosty, z których po wycisnieciu leciała woda co to moze byc uczulenie na czekoladę??

Gość flakonikperfumik
A może leciała nie woda, tylko osocze? To by już była poważniejsza sprawa, taki zestrzał. A ogólnie nie znam się, nie powiem ci nic.

Gość gość
Moze to AZS.

Gość Dr House666666
Wg mnie ta wysypka na ciele,a zwłaszcza na udach to robota waszych mężòw, którym nie dajecie i do waszych dzieci się przyczepili, to wasza wina głupie krowy

Gość gość 01
Dr House666666 jesteś nie normalną osobą!!!