Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnanatalia25

Czy powiedzieć jej o zdradzie?

Polecane posty

Gość smutnanatalia25

Witam. Od pół roku borykam się z pewnym problemem. Przypadkowo poznałam mężczyznę, cóż, mężczyzna to wspaniały był i zakochałam się w nim. Co miesiąc wpadał do mojego miasta (jest z Irlandczykiem z Dublina) i było miło, potem przyjeżdżał już tylko do mnie. W tym roku skończyłam studia i poinformowałam go, że chcę się przeprowadzić za granicę, gdyż mam więcej możliwości, aby rozpocząć życie zawodowe. Odpisał, że okłamał mnie i jest w związku od 8 lat z kobietą, z która kiedyś było fajnie, lecz życie przemieniło się w rutynę itp. Wkurzyłam się...to mało powiedziane, przyjechał i się wytłumaczył. W międzyczasie wzięli ślub. Po 8 latach, nie mają dzieci, to jest dziwne. Ja nadal chciałam przeprowadzić się do Dublina i On wiedząc o tym, był zachwycony, planował wszystko dokładnie i niby nie, ale dawał mi nadzieję, że coś z tego kiedyś będzie. Głupia byłam i zdałam sobie sprawę z tego, że jestem młoda i dopiero zaczynam prawdziwe życie, a z typem, który tak mnie okłamał nie mam zamiaru nigdy się wiązać. Dostałam atrakcyjną propozycję pracy w Anglii i tam też zamierzam się wyprowadzić. Powiedziałam mu o tym a On był trochę załamany, że nie będę w Dublinie, lecz jednocześnie cieszy się z tego, że od razu po studiach będę miała fajną, rozwijającą pracę. Tęsknię za nim, ale od jakiś dwóch dni mam problem, bo nadal coś do niego czuje i wiem, że jestem jedyną poszkodowaną w zaistniałej sytuacji. On nie cierpi jakoś szczególnie. Chcę powiedzieć jego żonie, myślę, że powinna wiedzieć i z takimi kretynami powinno się walczyć. Chcę się od niego uwolnić. Wkurza mnie fakt, że to ja płaczę co noc w poduszkę i owszem,może jestem mało wrażliwa, ale On zasługuje na karę. Czy któraś z was ma podobne doświadczenia?

Gość kręconka :)
powiedz!!!!!!!!!!!!!

Gość buuuuuhaaaaaaaaaaaaaaaaaa
powinnaś powiedzieć, a jego olej całkowicie. ale najpierw uzbieraj dowody dla niej (np zdjęcia, nagrania, SMSy, maile itp) bo oN się bedzie wypierał przed nia

Gość smutnanatalia25
Wiem, drukowanie tego gówna zajmie mi z 3 dni, ale nawet zamierzam to ładnie oprawić. Ja nie jestem zawistna, ale jakaś sprawiedliwość musi być. Tym bardziej, że On wiedział, że ja nie ufam facetom, nie jestem łatwa. Boje się, że ta kobieta mnie zabije, jest 20 lat starsza (On 10 ode mnie).

wkurza cie to ze placzesz sama??? Lepiej ci sie zrobi jak poplaczecie obie???

Gość !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ona najprawdopodobniej i tak o tym wie, jak chcesz powiedziec to powiedz, ale nie mam pojecia co dobrego moglo by Ci to przyniesc

Gość w gucia czółko
ja też mam taką sytuację zabawił sie mną, skrzywdził, a teraz jeszcze szantażuje żona w moim przypadku o 15 lat starsza ode mnie nie wiem co robić powiedzieć- nie powiedzieć?

Gość smutnanatalia25
Ona o tym nie ma zielonego pojęcia, a On jest wyrafinowany w swoich kłamstwach. Będąc na jej miejscu, chciałabym wiedzieć. Najwyżej mnie pogoni i powiem, ze nie jestem pierwsza, trudno. Sama zadecyduje, co z tym zrobić, ale skoro niby o tym wie, to chyba jej to szczególnie nie wzruszy?

Gość smutnanatalia25
Jak to Cie szantażuje?

Gość !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie bardzo rozumiem co chcesz osiagnac mowiac jej o tym

Gość w gucia czółko
ma moje nagie zdjęcia i mówi, że wrzuci w net jesli jej powiem... na poczatku był fajny romans, a teraz jest "dymanie na żądanie" w dodatku wyzywa mnie i poniża

Gość smutnanatalia25
To, że kobieta ma szansę znaleźć kogoś bardziej wartościowego niż ten kłamca, albo zostać z nim, cokolwiek, dać jej wybór. To już nie będzie moja sprawa. Skoro On już jest znudzony,to co będzie potem? I owszem, chcę się poczuć lepiej, bo skoro ja cierpię, to On też może, chociaż przez chwilę. Ja nie jestem dmuchaną lalką.

Gość smutnanatalia25
Może sama zrób mu z ukrycia zdjęcie, nagraj coś kompromitującego, albo przestań się do niego odzywać. Nie ma opcji, że odzyskasz te zdjęcia? :-(

Gość !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jezeli to sprawi, ze poczujesz sie lepiej to powiedz jej o tym, w czym problem?

Gość w gucia czółko
nie ma opcji odzyskania powiem wprost- oskarżyć można, ale po, a kompromitacja zostaje

Gość !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaka kompromitacja? To znaczy co lepiej ze strachu mu ulegac i byc pzrepraszam za wyrazenie lalka do pieprzenia?

Gość smutnanatalia25
Jakie jest prawdopodobieństwo, że ktoś z Twoich bliskich zobaczy te zdjęcia? Wiesz, kompromitacja kompromitacją, ale uwolnisz się, a po wyjaśnieniu sytuacji nikt nie będzie tak skompromitowany jak On.

Gość w gucia czółko
jak to jaka? ogromna mam dość tej sytuacji, dlatego myślałam żeby powiedzieć jego zonie, niech mu tam głowę suszy sama nie wiem

Gość smutnanatalia25
Na Twoim/swoim miejscu, powiedziałabym. Nie ma co, skończmy z kretynami, stać nas na więcej.

Gość w gucia czółko
a czy to nie jest słabe/ najpierw chetnie idziesz z facetem do łóżka a potem lecisz poskarżyć się żonie?

Gość smutnanatalia25
Nie wiem, czy to jest słabe. Ja nie wiedziałam jak z nim chodziłam do łóżka. Jeśli Ty wiedziałaś, to przeważnie takie rzeczy nie kończą się ot tak, same. Zawsze druga strona się o tym dowiaduje, dlatego bądź pierwsza i jej to powiedz.

Gość w gucia czółko
tak, wiedziałam dzięki za rady, może i tak zrobię pozdrawiam ciepło :-)

to nie twoja broszka dawac jej szanse na cokolwiek. Po prostu masz nerwa, ze wybral ja nie ciebie. Tylko czy potrafisz sie do tego przyznac prze sama soba???

Gość smutnanatalia25
Pogratuluję jej zatem wygranej, niech wie, że pokonała konkurencje, jeśli mamy na to patrzeć z takiej strony.