Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZatroskanaMama123

POMOCY MOJA CORKA CHCE WYBRAC TAKIE STUDIA JAK

Polecane posty

Gość ZatroskanaMama123
Konus chyba masz racje. Zapytam sie corki czy moga cos takiego wybrac, nie wiem tez czy juz wybrala, ale nie wydaje mi sie. W sumie zaoczne studia na drugim kierunku to dobry pomysl. Nie wiem tylko czy bedzie chciala, ja jej pieniadze dam, ale boje sie czy sobie poradzi na dwoch kierunkach jednoczesnie. To jest bardzo dobry pomysl, skoro nie moge jej wybic z glowy to przynajmniej postaram sie ja namowic na cos takiego, dziekuje za rade :)

Gość ZatroskanaMama123
Simit, widac mloda jestes to nie rozumiesz, aha w dodatku ja nie jestem twoja matka, wiec nie pozwalaj sobie.

Gość co za konus!
Nie wiem, czy będzie mogła, za moich czasów (wcale nie tak dawno!:D) drugi kierunek, niezależnie od tego, czy dziennie czy zaocznie, można było podjąć będąc na drugim roku kierunku pierwszego i mając średnią co najmniej 4.0. Ale to już trzeba dopytać, bo mogło się pozmieniać coś. :)

Gość sdfsdfger
Jak Lublin to pewnie UMCS :) Ja jej współczuję moim kumpelom po studiach miłość do książek przeszła :p Na luzie może uczyć się na drugim kierunku, myślę, że najlepiej na innej uczelni, może nawet jeszcze można to załatwić, dopiero początek października, a na zaocznych obowiązuje zasada płacę to wymagam.

Gość historyczka;;;
jeśli córka już podjęła decyzję to raczej jej nie zmienisz, ale w pełni podzielam twoje zdanie, sama skończyłam historię i to specjalność nauczycielską i jeśli nie masz znajomości to nie ma co marzyc o pracy w tym zawodzie zwłaszcza, że historyków jak i polonistów jest multum, dziwne, że nie trafia do niej argument o pozostaniu bez pracy w przyszłości, mnie nawet w sklepach nie chcieli - za wysokie wykształcenie mam:P, kiedyś zrozumie swój błąd, ale będzie już po ptakach...

Gość brick80
Masz rację, że o pracę po tym kierunku łatwo nie będzie. Chyba, że Twoja córka będzie robić to co lubi i będzie w tym dobra. Nie wierzysz we własne dziecko? A tak z ciekawości - jakie studia kończyłaś?