Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tutkanietutka

Jestem po studiach, a nie mogę znaleść pracy....

Polecane posty

Gość mądralla....
jedno tu zostało powiedziane co jest prawdą: za bycie biurwą pospolitą (niestety taka prawa) to teraz się trzeba płaszczyć i niewiadomo kogo z siebie robić

Gość Pitolenie o czopenie
Dajcie sobie siana baranki. Ja pracuję w biurze i nie jest to żadne osiągnięcie życiowe, mam średnie wykształcenie, jeszcze. Prowadzę do tego księgowość firmy, sama wszystkiego się nauczyłam. Błędy nie sa istotne a umiejętności, od poprawnej pisowni jeszcze nikt się nie dorobił, a jeśli chcesz być pisarzem to druk najpierw oddasz do korekty :D

Gość tutkanietutka
madzik86m dzięki za zrozumienie i miłe słowa. No żyje nadzieją że coś się znajdzie. Może i do mnie los się uśmiechnie. Wielkie mi halo że błąd ortograficzny popełnilam niechcący!! Po tym mnie tylko oceniacie. W jakim ja kraju żyje.....

Gość facet mało przystojny
Ja też mam dyplom magistra,wysyłam cv (ze zdjęciem bo teraz wszędzie wołają żeby dołączyć swoje zdjęcie) i niektóre firmy dzwonią zapraszają na rozmowę ale na tym się kończy.Teraz prawie wszędzie patrzą na wygląd przyszłego pracownika a jak ktoś jest mało atrakcyjny to bezrobocie.Kur.. jak castingi do top model !!!

Gość tutkanietutka
A podobno nie patrzą na wygląd na rozmowach kwalifikacyjnych. To jak to jest wkońcu ?

Gość fkfdhfgh
I dobrze, brzydcy ludzie powinni siedzieć w domu, przed komputerem albo na zapleczu, przykro mi ale taka prawda.

Gość tutkanietutka
piękny się odezwał napewno hahaha

Gość fkfdhfgh
A najlepiej jakby brzydcy ludzie pracowali na nocną zmianę, wtedy wszystkie koty wydają się czarne :D Aparycja musi być, zadbany ładny wygląd to podstawa. Pretensje do rodziców proszę mieć, zamiast wybrac ładne sierotki w domu dziecka to oni na siłę egoiści muszą sobie robić własne, nieważne ze brzydkie byle swoje. Pfff

Gość tutkanietutka
Jestem załamana... ;( Niech ktoś pocieszy..;(

Gość mądralla....
tutka - baby patrzą, żebyś nie była ładniejsza a chłopy patrzą, żebyś była. Przysrywaniem się nie przejmuj, bo po każdym tu jadą

Gość fkfdhfgh
Chciałabyś pasztecie :-) Piękne ale głupie, ale piękne może być głupie bo uroda jest najważniejsze i zawsze wygrywa hehehehehe

Gość tom123bc
Nie rozumiem, dlaczego obrażacie tę dziewczynę - skoro tak naprawdę Jej nie znacie. Rozumiem, że każdy może wyrazić swoje zdanie - bo jest to forum (dla każdego). Dyskusja jednak tyczy się czegoś innego niż osoby samej Autorki - więc po co te wszystkie uwagi?

Gość fkfdhfgh
Nie smutaj idź na kolejne studia, jak moja szpetna koleżanka, zawsze będziesz mogła pokazać papiery sąsiadom :-)

Gość tutkanietutka
Na produkcję nie pójde, może ciebie zatrudnią bo za mądry to ty nie jesteś. No nie po to studiowałam 5 lat żeby teraz ciastka pakować i stać na nogach po tyle godzin.

Gość skoro nie pójdziesz na produkc
produkcję to nie placz że pracy nie masz bo ja bym poszla na produkcje i cąły czas szukala dalej pracy ale zawsze bym miala swoje drosze już na zycie Poza tym bez urazy ale po politologii to chyba zbyt super perspektyw nie ma...

Gość ererrtrytytu
Ja nie mam pracy już od kilku lat... Ortografię znam dobrze i rażą mnie strasznie zwłaszcza byki w stylu: napewno, na prawdę, poprostu, wogóle, i ten z treści tematu też... W ogóle to mało kto potrafi pisać teraz po polsku. A najbardziej przykre jak jakaś mulica co ma pracę w biurze pisze: wykożystać... Różne rzeczy widziałam na forach, za głowę można się złapać. Im większy analfabeta, tym lepsza praca. Widać na tym rynku liczą się inne ceny: znajomości, dawanie pupy ...

Wyzej srasz, niz dupe masz. Do tego postawa roszczeniowa, bo studia skonczylas. Co ci z tych studiow, jak robisz takie bledy, ze oczy bola? Pochwal sie, jaki to ambitny kierunek ukonczylas.

Gość tutkanietutka
Są perspektywy takie same jak i po innych kierunkach. Można np. pracować w administracji biurowej albo w biurze poselskim. Ale mało jest takich ogłoszen o pracę...:(( Może się coś trafi wkońcu ;(

Gość ahahahhahahhahah
He he he To mi się bardzo podoba- jestem po studiach więc jestem kimś :D Faktycznie po chóyu wysiłek, poza tym 87% to odpadki nie nadające się do niczego. Tępactwo myśli że zrobi studia i będzie zarabiać miliony. Każdy zaczyna od zera, często na tymże zerze kończy, więc do obory nabrać trochę pokory a później o pracy myśleć.

Gość Skończyłam AŻ 8 klas
A mnie w ogóle nie dziwi pisownia autorki, nie od dziś wiem że 90% studentów to matoły których ostatnią nadzieją i kołem ratunkowym są studia. Także przestańcie się podniecać.

Gość tutkanietutka
Co wy się tak tej ortografii czepiacie ? Oczerniać tylko potraficie co po niektórzy.... Ciekawe co wy pokończyliście że tacy mądrzy tu jesteście... :/ Pewnie po zawodowce ci co obrazaja.. Porazka :/

nie no naprawdę fajnie.. to siedz w warszawie i módl się by zatrudnili Cię w biurze poselskim... A wiesz ile jest takich jak Ty po politologii czy tam socjologii z całej Polski? I jeszcze że łaskawie może być biuro na początek :d haha dobre, nie najeżdzam na Ciebie bez urazy ale ja bym jak najbardziej szła na produkcję... Bo do biura to Cię wezmą może za 10 lat... Ale powodzenia życzę i dużo szczęścia. Swoją drogą czym się kierowałas wybierając takie studia? Ja studiuję 2 kierunki. inżynierię chemiczną i ekonomię myślę, że nie ma nawet co porównywać do politologii, (bez urazy) ale jakbym nie miała pracy poszłabym na produkcję bez wahania...

Gość tutkanietutka
Nie jestem z Warszawy.....

Gość tutkanietutka
I to jest moja sprawa jaki kierunek skończyłam i gdzie chce pracować. Wolę zaczekać niż pracować byle gdzie.. :/Ale widocznie tego nie rozumiesz...

no właśnie tak myślałam. Dlatego specjalnie tak napisałam...

noo to śmiało czekaj czekaj i siedz na utrzymaniu rodziców... ja naprawdę się nie czepiam chamsko, ale są takie czasy, że ukończenie takich kierunków to samobójstwo... Ja po swoich nie wiem czy będę miała pracę...

Gość tutkanietutka
Zkad wnioski takie masz że u rodziców na utrzymaniu siedze? Jestem meżatką i od 3 lat z nimi nie mieszkam. wIDZISZ nie znasz mnie a oceniasz... Mąż ma dobrze płatną prace i nie mamy klopotow finansowych więc z pracą mi się tak bardzo niespieszy. Jak myślalaś że biede klepę u rodziców to się pomyliłas :)