Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wcale mi ich nie zal

Ludzie (czarni) w afryce są sami sobie winni głodu, biedy

Polecane posty

moga przeciez zamieszkac gdzies blisko jakiegos zbiornika wodnego. zawsze mozna przeciez zywic sie roslinami, liscmi. Zawsze sie znajdzie jakas ryba jako rarytas. Gdyby byli glodni zrobiliby tak. A tak oczekuja pomocy od bialych - europejczykow i reszta swiata. Niestety sie nie doczekujom wiec zdychaja z glodu.pragnienia. Czemu sa takimi nieinteligentami. Co ich pokazuja w telewizji to grzebia w zebach i siedza na dupie. Oswieccie mnie oczywiście chodzi mi o czarnych bo arabowie sobie jakoś radzą, nawet dobrze

wywod strzeliles jak 5cio letnie dziecko..ale kontynuuj :) latwo tobie mowic i oceniac bo jestes bogatym (tak w porownaniu do reszty swiata) Europejczykiem i chodziles do szkoly a teraz sie wymadrzasz. Nie sadzisz ze jakby to bylo takie latwe to juz dawno sytuacja bylaby rozwiazana?

Ale nie jest, tak jak mówiłam wolą siedzieć na dupie i grzebać w zębach. Zresztą kto chce przeżyć ten się ratuje. Kto woli zdechnac siedzi na dupie. Jakoś zwierzęta potrafią sobie poradzić. Tylko murzyni mają zawsze problem. Wszędzie. Nie lubię ich nie jestem rasistka bo Arabów np lubię ale czarni to dno dziura i 5metrów mułu.

Gość kórde w oko
niestety masz racje, taka juz ich kultura i tyle....

Gość wezskuiolaaa9898
Jasne... tylko szkoda, ze to rzady krajow rozwinietych powstrzymuja rozwoj Afryki... nie wiesz o tym? to celowa gra zachodnich rzadow, jakby chcieli im pomoc juz dawno by ich z dolka wyciagneli. Oni nawet nie zezwalaja na energie elktryczna w ramach oszczedzania (hahahaha)

Ale przecież bogate europejskie i amerykańskie rządy nie zawsze były w afryce. Mieli tyle czasu żeby się rozwinąć ale oni woleli latać za czarownicami i się ruchac, hiv roznosic

nigdy nie zrozumiesz tej sytuacji bo to inna kultura, bieda i Europejczycy czy Amerykanie moga udawac ze wiedza wszystko a tak naprawde to niedoinformowani ludzie.

Gość wezskuiolaaa9898
ponoc jest teoria, ze hiv zostalo stworzone przez amerykanow;) tak, wiec nie przekonales mnie;p

Gość wezskuiolaaa9898
nie przekonalas,

Trudno. Nie zamierzam nikogo przekonywac. Mam racje wy to wiecie, żal wam tych murzynów ale oni głodują z własnej woli :O

Gość Dżennifer
akurat zgadzam sie po czesci z autorka,murzyni po prostu nie sa stworzeni do pracy tylko do narzekania i czekania na cud,nie wiem jak w afryce ale np w stanach to patologia,nie pracuja ,bo po co?mieszkaja prawie za darmo ,kilka rodzin w jednaj chacie,biora tylko benefity bo im sie przeciez nalezy, raz wezslam do sklepy gdzie pracowaly murzynki i po ciuchach sie doslownie chodzilo a one staly i sobie glosno gadaly,a zwolnic przeciez nie mozna bo dyskryminacja.......nienawidze dziadostwa i tak jestem rasistka,kiedys nie bylam ale sami o to zadbali

Gość wezskuiolaaa9898
tak, ale ktos celowo ich rozwoj powstrzymuje

dzeniffer ty chyba nie mowisz powaznie? porownojesz tluste leniwe murzynki mieszkajace sobie na zachodzie do biedujacej Afryki? prosze cie...tez wkurzaja mnie te nieroby w UK ciagle nacpane i klapajace swoimi gebami bez ladu i skladu, to wieksi rasisci niz biali. Ale nie porownuj tej choloty do umierajacych z glodun, nekanych chorobami i suszami Afrykanczykow.

Gość gbfdg
ja pierdole mam nadzieje ze to prowo bo tak skrajnej tępoty już nie zniese :O

Nie powstrzymuje, tylko wyzyskuje cały świat wykorzystuje afrykę na dobra ekonomiczne itp. Chociaż to też sprowadza się do powstrzywania rozwoju ale takie już życie. Bogatszy silniejszy bije słabszego. Murzynom tak jak pisałam nie zależało na rozwoju, tylko na wojnach i pogoniach za czarownicami ja ich nie zaluje, nie uważam ich też za ludzi tylko coś niżej

niestety biały ludż od wieków krzywdził Czarnych. i nadal to robi , bogactwo większosci "demokracji" naświecie jest zbudowana na krzywdzie Afrykańczyków

Gość wezskuiolaaa9898
nie uważam ich też za ludzi tylko coś niżej Patrzac na to zdanie nie moge oprzec sie wrazeniu, ze to Ty pozostalas w XIX wieku jesli chodzi o rozwoj. Nie chce Cie obrazic, nie zrozum mnie zle bo nie chodzi mi o rozwoj intelektualny tylko o poglady, klasyfikujesz ludzi na poziomie XIX wieku : Blumenbach itd

Gość Skąd wiesz?
lat ich rozwój powstrzymywano a ci i tak odkryli, że chatkę można z gówna zrobić :)

Gość gbfdg
a jak dla mnie to ty jestes gównem autorko bo nie masz prawa oceniac ludzi ani tym bardziej ich kategoryzowac, to ty jestes zerem jesli jestes antyczłowiekiem, ale zaraz pewnie pierdolniesz ze to tylko o afrykanczyków chodzi, jak dla mnie to az o afrykanczyków wszo łonowa

od wielu plemion afrykańskich moglibyśmy się nauczyć kultury i organizacji społeczeństwa, wrócić do tych nieskażonych wartości.

Gość To je amelinum!!!
Najpierw pomieszkajcie sobie obok Murzynów a potem dyskutujcie Nie znam nikogo, kto by sie wypowiadał pozytywnie o takim sąsiedztwie :(

Gość a to tak dlatego bo
murzyni to nieroby

Gość gość
Ja czytałem że Kraje zachodu sprowadzają z Afryki bardzo dużo jedzenia bo tam jest tanie bo jest tania siła robocza . Tak , sprowadzają , ale też udzielają takzwanej pomocy żywnościowej . W niektórych krajach Afryki są susze jak w Somalji i tam bycmoże naprawde nie rośnie jedzenie . Pozatym kolonizatorzy dalej pośrednio siedzą w krajach trzeciego świata , na przykład poprzez dług i odsetki od długu .

Gość gość
Niech każdy hoduje sobie co mu się żywnie podoba ja nie widzę problemu żeby miłośnicy czarnych trzymali w domach po 2 - 3 murzynów natomiast problem pojawia się jak dla ich "hobby" zrzucać muszą się inni biali z podatków, bo takiego emigranta z podatków trzeba nakarmić a potem nakarmić trzeba jego mnożącą się w postępie geometrycznym rodzinkę...

Gość gość
wrócić do tych nieskażonych wartości. ## niestety w kapitalizmie to juz nie mozliwe a szkoda chcialbym poszukac takiego miejsca na swiecie gdzie ta wspolczesna gofniana cywilizacja jeszcze nie zepsula wszystkiego czego tylko dotknie

Gość gość
jeszcze pogadajcie moze o teorii strun bo taka sama wiedze macie o tym jak o przyczynie sytuacji w afryce wezskuiolaaa9898 ma racje ze to panstwa zachodnie wszystko blokuja ba zarabiaja na tej ich biedzie krocie

Gość gość
Durnych tematów na Kafe nie brakuje, ale taki jak ten wątek....może oślepnąć. Autorko, byłaś w Afryce? Znasz kulturę? Afryka składa się z różnych państw, plemion, i ....białych kapitalistów którzy nagminnie wykorzystują wszystko i wszystkich. Naoglądałaś się fimów i bredzisz takie absurdalne brednie że brakuje słów aby wyrazić twoją bezmyślność i bezczelność.