Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem dlaczego

Holiday Pay ile się należy kasy za urlop?

Polecane posty

Gość nie wiem dlaczego

Czy ktoś poinformowany może mi powiedzieć ile powinni mi zaplacić za urlop? Pracuję na stała umowę o pracę, 35h tygodniowo. Czy to prawda, że za każdy dzień urlopu należy mi się tyle ile bym zarobiła będąc w pracy?

tak, powinnas dostac 35h tygodniwo urlopu, platne 100%, tak jak masz w kontrakcie.

Gość nie wiem dlaczego
up up

Gość nie wiem dlaczego
yhym. a jeszcze pytanko? pracuje w jednym miejscu od polowy maja br. poszlam na urlop na 2tyg od pierwszego września. czyli jeszcze nie miałam uzbierane tych 10 dni urlopowych, bo za krótko pracowałam. ale urlop dostałam, wróciłam, a na wypłacie mam dużo mniej, niż tyle ile bym odstała normalnie. jak to możliwe?

Gość nie wiem dlaczego
up up.

bo zapewnie ci zaplacili za to co ci przyslugiwalo a te dodatkowe dni dostalas jako urlop bezplatny.

Gość nie wiem dlaczego
No ale to już przepadło? Nie zapłacą mi za to na koniec roku rozliczeniowego czy tam coś?

poszlas na wakacje po 2.5 miesiaca pracy czyli mialas wypracowany mniej niz tydzien urlopu, tak na okolo okolo 28-30 godzin.

Gość nie wiem dlaczego
No bo należy mi się 28 dni płatego, tak? Czy jeśli mi nie zapłacą to nadal mogę te 10 dni wziąć (jak już mi będzie przysługiwać) i wtedy mi zapłacą? Czy jak?;p

nie, nie zaplaca ci, bo wzielas wakacje zanim je sobei wypracowalas. dostalas te ok. 30 godzin urlopu platnego a reszta bezplatna.

Gość zaczarowany olowek100001
to zalezy czy twoja firma liczy urlop od stycznia czy od kwietnia. 28 dni nalezy ci sie jak na caly przepracowany rok. Jesli wezmiesz wiecej niz ci przysluguje to obetna ci z wyplaty

Gość nie wiem dlaczego
po 3,5 miesiąca :)

no wakacje platne ci nie przepadna. wiec jezezli wzielas niecaly tydzien platnego to zostanie ci 3 tygodnie i troche (rozumiem ze masz poki co 4 tygodnie platne w roku).

Gość nie wiem dlaczego
oki, nie zapłacą mi. Ale skoro należy mi się 28dni płatego? noo to nie mogę tego wziąć jak już sobie wypracuję? i wtedy mi zapłacą?

jak sobie wypracujesz to ci zaplaca

no tak, po 3.5 miesiaca, sorry, jak ja licze ;) to bedzie troche wiecej niz tydzien: tydzien i kilka godzin.

Gość nie wiem dlaczego
nie mam przepracowanego całego roku. ale na payslipie pisze ze na 5dni pracy w tyg przypada troche ponad 2 dni urlopu na miesiąc. czyli wychodzu 28 dni na rok. podejrzewam że urlop nalicza od kwietnia, nie od ostycznia, bo na ww payslipie pisze ze urlop trzeba wykorzystac przed 18 marca(week 52)

Gość nie wiem dlaczego
ahaaa, czyli poszłam se normalnie na urlop darmowy?;p ale czad, pojecia nie mialam;p jak zobacyzlam wypłatę to myslalam, ze już przepadlo, ze teraz bede i tak musiala wypracowac te dni, odpracowac właściwie;) i ze 10 dni poszlo sie rypać bez zapłaty;p

ale skoro zaczelas w maju to w tym roku bedziesz miala mniej urlopu, jakies 24 dni

no bez zaplaty masz prawie caly tydzien. nie wazne kiedy zaczynalas prace, najlepiej licz tak ze za kazde 3 miesiace pracy dostajesz tydzien urlopu. wtedy latwiej ci sie bedzie liczylo ile tego urlopu masz.

Gość nie wiem dlaczego
dlaczego mniej?

Gość nie wiem dlaczego
poprzednia pracę zaczęłam w październiku 2011 i przed końcem marca musiałam wykorzystać 28 dni urlopu.

Gość nie wiem dlaczego
si-xa, dzięki wielkie, uspokoiłaś mnie :) a mogę Cię jeszcze wykorzystać? :)

no bo 28 dni nalezy sie za przepracowany rok. A ty bedziesz miala przepracowane 10 miesiecy z hakiem. Zreszta zapytaj swojego managera

niemozliwe ze mialas 28 dni urlopu kiedy pracowalas niecaly rok, moze ci sie cos pomylilo??? albo im?? rozumiem ze po kilku latach pracy dostaje sie wiecej urlopu w roku ale nie kiedy dopiero ja zaczynasz..

Gość nie wiem dlaczego
No to nie wiem, wiem, że miałam dużo i na siłę mi to dawali i nie mialam co w domu robić;p w polsce byłam dwa razy i potem w uk siedzialam;p no nie ważne, było minelo;p mogę Cię jeszcze wykorzystać?;p wiesz coś o dentyście w uk?;p

Gość nie wiem dlaczego
up up.

Gość nie wiem dlaczego
Jak to jest z tym denstysta?? Są te 3 bands i co? 17 f to za obejrzenie zebów? 48 za robienie? Czy to 48 to za wszystie żeby? czy za jednego?

Gość nie wiem dlaczego
za żeby :) za zęby oczywiście;p