Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jiiiiiiiip

co daliscie dzis na sniadanie swoim 2 latkom? bark mi juz chyba pomyslow.

Polecane posty

Gość jiiiiiiiip

jakies sugestie?

Gość sdsadsds
mój 2 latek ostatnio nic nie chce jeść oprócz albo danio waniliowe albo parówka :/

Gość ?...?
mój zjadł jajko nm miękko,kromke chleba z masłem i pomidorem,popił ubkiem kakao to było o 9:00 teraz wcina banana

Gość ?...?
na* i kubkiem* hehe :P

dzisiaj był naleśnik z serem, wczoraj kiełbasa na gorąco z pomidorem malinowym

Gość wafle ryzowe z serkiem topiony
m, pomidorki koktajlowe i kakao instant. na deser winogrona.

Gość sniadanie 2589956553
Moja córka maiała dzis w przedszkolu owsianke z zurawina i melonem.

wczoraj miała nalesnika orkiszowego z muszem bananowym

zamiast cukru daj miód - zdrowiej

tylko pod warunkiem, ze miód to prawdziwy miód, a nie 90% to cukier, bo zazwyczaj tak wygląda skład "miodu" no, ale chociaż te 10% to już coś

co niedziele daje córce Omlet - bo wiem ze lubi :) Posmaruje powidłami domowej roboty i zawijam jak tortille - chwyta w łapke i je :)

Gość moj synek
Zjadł płatki wieloziarniste+ banan Za chwilę drugie śniadanie- będzie to dla nas obojga kanapka pumpernikla z tuńczykiem i papryką + hebata owocowa

U mnie ostatnio standardowym zestawem jest maca, kabanos i pomidory koktajlowe i ogórek małosolny. Jak nie to robię gofry z dzemem, owsiankę z owocami, ryż z musem owocowym, kaszę manną na wodzie z marchewką, a jak ma już taki całkiem super humor to zje jajecznicę ze szczypiorem i pomidorami koktajlowymi. A co do miodu-to trzeba ostrożnie i nie codziennie,bo miód wcale nie jest taki zdrowy-nawet ten prawdziwy.

Gość moj synek
On ma 3 lata, nie 2. No ale jak był w wieku 2lat jadł to samo więc chyba się liczy. ;)

Gość opozycyjna zona
A moj dzis zjadl rosol na sniadanie.

Gość moj synek
Jeśli brak ci pomysłów autorko, to sprzedam ci moje patenty :) -Naleśniki wieloziarniste z serem białym, owocami i odrobiną syropu klonowego, czy z powidłami. -Placki owsiane z patelni- Mieszam płatki owsiane, banana, jabłko, jajka+ rodzynki. Smażę na patelni teflonowej, albo normalnej z odrobiną oleju ( słodkie jest dzięki bananowi i rodzynkom i pożywne bardzo) -Płatki musli z mlekiem, albo z yogurtem+ syrop klonowy -Jogurt grecki zmiksowany z owocami+ syrop kl. albo odrobina miodu + jakieś płatki do tego zastępuje gotowe przepełnione cukrem owocowe jogurty. Można też zrobic z zamrożonymi owocowami i jeść na deser- jak lody. Można też zamrozić jeszcze trochę i naprwdę jest jak lody :) Moje dzieci to uwielbiają. Sałątka z makreli+ jajko Jajko, jakbko na miękko+ pieczywo Jajecznica, jajecznica z papryką i cebulą, omlety- na słodko z owocami, serkiem wiejskim lub na słono z żółtym seremi warzywami jakie mamy. Najczęściej z pomidorem- złożony w pół- z ciągnącym się serem.

Gość moj synek
zona- tez tak czasem mamy :)

moj synek - zazdroszczę! ja bym chciała żeby mój takie cuda jadł;) od siebie napiszę: na śniadanie wędzone ryby np. łosoś, makrela - mój choć ryby lubi

Ja dzisiaj zrobiłam mu małe kanapeczki z szynka i ogórkiem do tego herbata z sokiem malinowym własnej roboty :) wczoraj jajecznica sam mnie poprosił żebym mu zrobiła

Gość gryczka
Moje dziecko tylko wypija mleko i do tego zjada kilka chrupek luzem (typu Cini Minis czy dmuchana pszenica). No ale przed 8 idzie do żłobka i tam zjada kanapkę. W weekendy, gdy nie ma śniadania w żłobku, też zjada tylko mleko i ew. chrupki, a po prostu drugie śniadanie dostaje trochę wcześniej. Nie chce jeść w domu kanapek na śniadanie to go nie będę zmuszac :-)

Gość Barbapapa*
Moj niespelna 3 latek dostal dzis tradycyjne norweskie gofry wlasnej roboty (tzw. vafler) z popularnym lokalnie serem fløtemysost i dziemem jagodowym. Do pica mleko smakowe Litago. Starsze dzieci dostaly to samo.

Gość moj synek
Od małego je wszystko to co my. Nie ma problemów większych, nie lubi tylko kapusty :) Straszy jego brat natomiast nie lubi np sypropu klonowego i mięsa innego niż kurczak i ryba ( to po mamie ;) ) A to wszystko jest bardzo smaczne i nawet niejadki mojego rodzeństwa, lubią wszystko co zrobimy :)

Gość moj synek
a mleko muszę ukrywać- wypiłby i 2 litry gdyby mógł :) Do południa ;)

mój mleka nie lubi (to po tatusiu :) ) je tylko kasze mleczną na wieczór. Każde dziecko ma swoje ulubione rzeczy i te których nie znosi, tak jak my. Ale twoje potrawy na śnadanie sobie nawet wydrukowałam i spróbuje mu podać w sobotę, może, może cos posmakuje :) ostatnio przyjaciółka, która ma odchowane dzieci, mi poiwedziała, żeby sie nie poddawać jak dziecko wypluwa jakąs potrawę. Następnym razem spróbowac mu podać, ale nie siłę. Bo za 5,10 razem może już mu posmakować.

Gość barbappa ja uwielbiam litago!
:) a moge podpytac jaki to serek kupujecie? i ktory dzemik najlepszy? pozdr ze stavanger