Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość durops

Na co przeznaczacie pieniądze za urodzenie dziecka ?

Polecane posty

Gość poprawka_nowa
Moi znajomi mieszkaja od kilku lat w Norwegii, oboje sa Polakami i bynajmniej nie myja dupy nikomu. Oboje pracuja w fabrykach- dokladnie tak jak to robili w Polsce.

Gość jenyyyyyyyyyyyy
no właśnie przy taśmach, w fabrykach, myją auta itd. Mój znajomy patroszy ryby bo nikt nie chce tego robić. NIGDY W ŻYCIU nie wyjechałabym do takiego kraju więc bez obaw, mam tu pracę spełniającą moje oczekiwania i ambicje.

Nikt Cie nie zmusza... ja tez mam tutaj swoja wymarzona prace, ktora uwielbiam. I to chyba najwazniejsze. A kolega widocznie ma pecha... bo pracy jest pelno.

Przepraszam czy my o tej samej Norwegii myślimy ? Ja się zawsze czegoś niesamowitego na kafe dowiaduję. Akurat gdzie jak gdzie, ale własnie do Norwegii wyjeżdża teraz masa programistów z Polski i jestem przekonana, ze nie jadą tam patroszyć ryb :D

No ale jak widac coniektore tutaj chca byc madrzejsze, po tym co widza w tv i slysza od znajomych... ;)

Trafią na konto do innych środków i będą razem na "wszystko". Jak sobie przypomnę, że coś mi trzeba dla malucha to kupię, jak trafię promocję na pieluchy czy chusteczki, że warto będzie zapas zrobić to kupię jak nie to na bieżąco, jak będę miała kupić coś sobie to nie ma problemu i czy to wypłata czy becikowe po prostu kupuję co mi trzeba z tego co mam na koncie. Ten tysiąc rozejdzie się po kościach po prostu... na pewno nie pójdzie na wyprawkę bo ta skompletowana, chyba, że jak pisałam coś sobie wymyślę - ale jak wymyślę przed becikowym to kupię tego co mamy na koncie więc nie czekam specjalnie na ten wpływ

Mieliśmy becikowe państwowe plus z firmy od męża. Poszło na urządzenie pokoju małej a reszta teraz na chrzest. Coś tam jeszcze zostało to dołożymy i kupimy drugi fotelik.

Gość normalna kasa
Co to za kasa :-\ Na prowadzenie ciąży i opieke położnej przy porodzie zapłaciłam 3500, wyprawka + ciuszki 3 mce... Ok. 4000 zl to co mi po 1000:-\

Gość jedz mało a czesto
ja dostane tysiac becikowego i 500 ze studiów za urodzenie( jestem na 4 tym roku) plus moze mąż w pracy dostanie ale nie wiem w sumie. Kasa pójdzie o tak o na wszystko. Może cześc na lokate bo planujemy dziecku taką długoterminowa np. na 5-10 lat założyc ze nie mozna ruszyc kasy.

Gość trop
na szczepionki na rotawirusa i pneumokoki

Z moich obliczen 1000 becikowe i 900 z ubezpieczalni to wydam cala kwote na szczepionki-pneumokoki,mengokoki i rotawirus,calosc wyjdzie ok 1800 zl.Chcialam szczepic szczepionkami 5w1 czy 6w1 ale juz mi na to nie wystarczy z tych pieniedzy wiec chyba jeszcze bedzie trzeba dolozyc ;/

Na życie. Po prostu poszło do pozostałej puli, bez jakiegoś wydziwiania. To co trzeba było dziecku kupic, to i tak trzeba było. A to 1000zł to tylko tak ładnie brzmi, bo jak przyjdzie co do czego to wiele za to się nie nabędzie. A praca w hospicjach itd (do tych co o Norwegii trują) to jakaś gorsza? Nie każdy w biurach musi pracowac. Wręcz podziwiam ludzi, którzy potrafią znaleźc w sobie siłę i cierpliwośc do starych i schorowanych osób. Troche szacunku dla pracy ludzkiej, bo nie wiadomo, czy i nam ktoś kiedyś tyłka podmywac nie będzie musiał.