Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ten tam

drogi sprzęt audio

Polecane posty

Nie rozumiem osób, które kupują drogi sprzęt audio ( nawet za 10 tys). Sam uwielbiam muzykę, ale uważam, że to przegięcie wydawać tyle kasy na sprzęt. Stąd moje pytanie do osób, które taki sprzęt mają: czy było warto go kupić i czy rzeczywiści słychać aż tak dużą różnicę w brzmieniu?

Gość audiofeel
poza samym sprzętem, ważne są też przewody i połączenia muszą być złote... a to kolejne 10k :classic_cool:

tak wiem, przewody też kupują drogie. Ale serio pytanie: czy jest aż tak znaczna różnica, która powoduje, że warto te co najmniej parę tysiaków wydać?

Gość Gość802398502958
Ten sprzęt niczym się nie różni od dobrych modeli sprzętu produkowanych masowo. Nie różnią się ani parametrami ani jakością wykonania. Jedynie parametry takiego sprzętu podawane w katalogach są bardzo przerysowane i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Taki sprzęt zaczął być produkowany po to gdyż jest spora grupa ludzi czyli audiofile, kupując taki sprzęt czują się wyjątkowi bo sądzą że mają zaszczyt słuchać jakości której mogą doświadczyć tylko nieliczni. Po prostu na takim człowieku robi wrażenie tylko cena bo jest przekonany że im wyższa cena tym lepsza jakość. Skoro udało się sprzedawać tak drogo poszczególne komponenty audio, to za tym poszły inne bzdury czyli drogie przewody które niby maja wpływ na jakość brzmienia, podkładki pod kable, demagnetyzery do płyt CD i inne pierdoły. Po prostu dobry marketing.

Gość arkonan

cena = zazwyczaj jakość, dlatego jezeli chodzi o dobry sprzęcik to ja tylko na tophifi biorę audio itp

cena = zazwyczaj jakość, dlatego jezeli chodzi o dobry sprzęcik to ja tylko na tophifi biorę audio itp

nie słyszałem o nich ale właśnie obczaiłem ich stronkę i w sumie maja niemały wybór sprzętu z nieco wyższej półki.