Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zamilowana

Staram się o bobaska

Polecane posty

Gość Zamilowana

Witam mam 19 lat, jestem bardzo młoda dziewczyna. Ale jednak z chlopakiem staramy sie o dziecko, mieszkamy razem jego rodzice bardzo nam pomagają ale mamy problem ponieważ od 3 miesiecy staramy się o dziecko i nie wychodzi nam to . Patrząc na moje koleżanki które już mają dzieci wcale nie miały takich problemów . Czy to znaczy że jest coś nie tak ? Czy po prostu potrzebujemy wiecej czasu niż inne pary . Bardzo proszę o poradę . Wiem że jest wiele takich osób które miały podobne problemy . Może jakieś domowe sposoby ? Pozycje ? Proszę o pomoc .

Gość chdhhd
Następna dojrzała do macierzyństwa w wieku 19 lat:/

Gość no coz..........
z daleka smierdzi tu juz prowo :). Nastepnym razem postaraj sie lepiej, wymyslajac prowokacje 🖐️

Gość gremsi34e
Bobaski to widziałam w tesco ostatnio w promocji. A jeśli chodzi o dziecko to 3 miesiące podobno to jeszcze niedługo jak na starania. Oczywiście jakieś badania podstawowe mozna w tym czasie porobić, po co tracic czas... ale absolutnie myślę, że nie ma się co martwić na zapas.

Raczej prowokacja.. gdyby to nie była prowokacja nie podała/nie podał by wieku :) Kogo co wiek obchodzi.. ta osoba czeka na komentarze żeby forumowicze pojechali że w tym wieku i stara się o dziecko :D

Gość no coz..........
ludzie, przeciez to prowokacja, nawet nie ma sie co wysilac.

Gość Zamilowana
To nie jest żadna prowokacja, martwię się że coś jest ze mną nie tak dlatego chciałam się poradzic to chyba nic złego ? Zdaje sobie sprawy że to jest duży obowiązek . Ale wiem że dałabym sobie radę także pod względem materialnym wiem że niczego by mu nie brakowało . Bardzo bym chciała zostac mamą

Gość hhhhgsjgjgj
My z mezem staralismy sie pol roku :)

Gość Zamilowana
Nie wiem co jest złego w tym że mam 19 lat ? Prowokacja ? Boże ludzie ja chce jakiś porad od ludzi którzy byli w podobnej sytuacji . Czytałam na ten temat dużo ale nic mi to nie mówi . A z Teściową ciężko rozmawiac mi na takie tematy, martwie sie że jeżeli nie damy rady teraz to kiedyś będą przez to problemy .

Gość co za bzduryyyyy
zdrowa para ma rok na zajscie trzy miesiace to nic ludzie sie staraja po dwa trzy czery piec lat wyluzuj

Dobra, to jeśli potrzebujesz rady to pierwsze co nie panikuj bo może nie trafiacie w płodne.. Druga sprawa, jeśli oboje tego bardzo chcecie to wyluzujcie i nie myślcie o tym. Często samo podejście do sprawy jest pewnego rodzaju blokadą. Spróbujcie o tym nie myśleć. Chcecie ok.. próbujcie. Wyluzujcie. Jak po kilku miesiącach nadal nic nie będzie oboje idźcie się przebadać. Masz dopiero 19 lat i przed sobą kupę czasu! Nie stresuj sie.

Gość Zamilowana
Tak wiem że do tego potrzeba czasu, ale denerwuje mnie fakt ten że tak to długo trwa . Wyliczyłam sobie swoje dni płodne i w te dni staramy się najbardziej . Czasami nawet potrafimy kochac się 3 razy dziennie . Może od częstego kochania się jego plemniki nie są aż tak mocne ? Chcialabym bardzo, ale z dnia na dzień martwie się tym coraz bardziej . A do lekarza wiem że mojego faceta tak łatwo się nie zaciągnie, rozmawiałam z nim o tym i wcale mu się to nie podoba .