Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwestia dogadania sie

Do mam odciagajacych pokarm

Polecane posty

Witam drogie mamy, Chcialam zapytac Was ile jedza Wasze dzieci odciagnietego przez Was mleka i jak czesto. Moj synek ma 4 tyg.i od wczoraj zaczal wcinac 150 ml co srednio 3h i zastanawiam sie czy to troche nie za duzo. Dodam ze nie jest gruby, urodzil sie wazac 3170, wazylam go w zeszlym tyg.i wazyl 3520 .

Gość wozeczekDla Antosiii
moj w wieku twojego dziecka wypijak 50-70 ml.Ale kazde dziecko jest inne,na wadze przybieral dobrze.Uwazaj z odciagaczem,ja po 4 tyg odciagania stracilam pokarm i nie umialam go spwortem przywolac mimo ze dawalam ponownie ssac sutka.Sciagalam po 2 tyg od urodzenia malego bo strasznie mi sutki obgryzl.

dziecko wie ile mu trzeba przystawiaj tak jak on chce nie szkoduj mu jak bedzie za duzo to zwroci wiem co mowie moja cora sciagala jednym susem tyle co ja po kilku pompowaniach laktatorem nie sciagnelam miala zaciag ale potem czesto zwracala uwazaj zeby nie lezal na pleckach jak go odkladasz do lozeczka to za plecki wkladaj mu zwiniety kocyk tak zeby byl caly czas na boku to najbezpieczniejsza pozycja no i oczywiscie zeby odbijal

podajesz dziecku mleko matki w butelce a mleko matki jest lekkostrawne i nie jest az tak zapychajace jak mm. Zreszta zauwaz ze je co 3 godziny jak dziecko na mm co jest naprawde niezlym wynikiem jak na mleko naturalne. Je duzo a rzadko.

Czyli jak odciagam laktatorem to moge stracic pokarm? Bo mi sie wydawalo ze laktator dziala podobnie jak dobrze ssace dziecko, a co 3 godz. spokojnie sciagam od 150ml-300ml, nie zaluje mu oczywiscie mleczka, wrecz ciesze sie ze je tylko poprostu czytalam ze dziecko w wieku 2 mies.zjada ok.130ml, a moj ma 4 tyg,dopiero;D no i stad to pytanie, oczywiscie zawsze pilnuje zeby mu sie odbilo, a jak nie to klade na boczku;)

nie musisz koniecznie stracic mleka ale po pewnym czasie jego ilosc moze zmalec. Moze ale nie musi, ale wiekszosc mam na dluzsza mete zauwaza jednak spadek ilosci mleka. Mimo wszystko to nie to samo co ciezka praca malucha:-)

moj maluszek jednak sie juz rozleniwil, glownie to moja wina bo nie umialam na poczatku przystawiac go do piersi a nie chcialam zeby glodowal wiec dawalam butelke, z drugiej strony odciaganie jest wygodniejsze, bo krepowalo by mnie wystawianie piersi gdzie popadnie a maluch potrafi godz.wisiec na piersi..