Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Falling_from_an_aching_heart

Kompleks Edypa

Polecane posty

Może na początek wyjaśnię co to takiego. Kompleks Edypa został wprowadzony do psychoanalizy przez Zygmunta Freuda. Jest to zjawisko psychologiczne polegające na pragnieniu seksualnego związku z rodzicem płci przeciwnej. Ostatnio na forum, często wiele chłopaków w przedziale wiekowym 15-19 lat dodaje takie tematy (pal licho, że większość to prowokacje). Ogólnie to jestem ciekawa co wy sądzicie na ten temat. Czy to kolejne zaburzenie psychiczne lub jak podaje Wikipedia "powszechne zjawisko wśród dzieci między 3 a 5 rokiem życia" ? W przypadku dziewcząt nazywa się to Kompleks Elektry.

a co Twoje dziecko ma z tym problem? nie pamiętam ja to było u Freuda ale on generalnie się mylił :-P

Gość facetowski
Tak to sie zdarza. Na forum przeczytalem kilka wpisow, seks matki z synem. A to dlatego, ze w poprzednim wcieleniu byli para, a w podswiadomosci pozostaly slady tego zwiazku.

Gość facetowski
Falling.... według twoich wpisów stwierdzam, że jesteś mało oczytany i nie masz żadnych wiadomości o parapsychologii. Nawet Biblia w kilku miejscach mówi o kilkakrotnych wcieleniach. Zobacz Jan III

Gość facetowski
Czym ktoś był w poprzednich wcieleniach można tylko stwierdzić za pomocą hipnozy. Ja np. żyłem już na Atlantydzie.

Gość facetowski
Poprzednik czy poprzedniczko, zamów lub kup sobie książkę "Swiat Wahadełek" autor: Markus Schirner i za pomocą wahadełka możesz stwierdzić swoje poprzednie wcielenia.

Gość kjkljklj
jasne i jest to normalne zjawisko. kiedys poznalam 5latka ktory wprost mowil ze che sie ozenic z mama.Ale nie mialo to podloza seksualnego. To raczej fascynacja /zapatrzenie,autorytet jaki widzi wlasnie w matce chlopiec.

Gość Parapsycholog
Miałem 2 starsze siostry widziałem ich wielokrotnie nago oraz matkę. One nie były dla mnie podniecające.

Gość Parapsycholog
Jeszcze raz zajrzalem do ksiazki dyktowana w trance. Jane Roberts, Natura Osobistej Realnosci, ktorej jeszcze nie ma w Polsce. Mam wersje niemiecka. "Die Natur der persoenlichen Realitaet". W przecietnej rodzinie ich czlonkowie nie sa na siebie pociagajaco seksualnie. Wyjatek stanowi fakt, ze w poprzednim wcieleniu byli zakochana i seksualna para. A pozostalosci tego zwiazku pozostalo w ich podswiadomosci. Jestem zdania, ze faktem kaziroctwa jest seks ktory prowadzi do zaplodnienia. A jezeli kobieta jest zabezpieczona i oboje maja satysfakcje, czy to cos zlego? Tak samo Homoseksualizm i Lesbia, powstaje w gesto zaludnionych miejscach. Natura broni sie przed przeludnieniem. Tak samo gdy wystepuje duzo myszy, tak koty rodza wiecej potomstwa.

Gość pension of brain
Freud jest przestarzały i nieaktualny już dawno! Teraz XXI wiek mamy! Czasy mamy coraz cięższe! Psychologia jest dla parobasów systemowych!

,,. A jezeli kobieta jest zabezpieczona i oboje maja satysfakcje, czy to cos zlego?'' tak to cos zlego! i niewymownie odrazajacego dla normalnej osoby! ,, Tak samo Homoseksualizm i Lesbai' hoseksualizm i co!?

Gość pasierbowiec1
Jestem praktykującym katolikiem, a oboje gdy nie mają partnerów a seksualnie się męczą, jak również gdy kobieta jest zabezpieczona przed ciążą, to nie wiem, ale nie potępił bym tego gdyby doszło do seksu. A co robią księża z molestowaniem? przecież to grozi piekłem!

Gość Tylko jako anonim
Muszę wyznać, że czułem ogromny pociąg do własnej matki w wieku 17 lat. Ona miała wówczas 41 lat. Byłem wtedy prawiczkiem, nigdy nie miałem dziewczyny, nawet takiej do 'chodzenia'. Byłem nielubiany w klasie i czułem się bardzo samotny. Popęd do mojej mamy napędzała u mnie przede wszystkim różnica typów urody: ona taka blada i ruda, ja taki śniady brunet. Często o niej fantazjowałem, wtedy mimo tuszy wyglądała naprawdę atrakcyjnie. Z biegiem lat mi to przeszło, miałem różne dziewczyny i dziś preferuję wyłącznie młodsze od siebie, a mamę traktuję normalnie jak swoją matkę.