Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gerbes

Która z właściwości soczewek jest ważniejsza?

Polecane posty

Gość gerbes

Witam. Chciałem zapytać, ponieważ od jakiegoś czasu używam miesięcznych soczewek Soflens59. Wszystko jest ok, poza tym, że czasami moje oczy są bardzo suche, i tracę wtedy idealną jakość widzenia. Soczewki te mają zawartość wody 59% i przepuszczalność tlenu 22. Zakraplam sobie wtedy do oczu płyn, w którym przechowuje soczewki po zdjęciu, ale nie zawsze ten płyn mam przy sobie. Zastanawiam się nad wypróbowaniem innych soczewek, i zastanawiam się, czy ważniejsza dla oka jest przepuszczalność tlenu przez soczewki, czy jej uwodnienie? Co korzystniej wpłynie jeśli oczy 'wysuszają' mi się? Druga sprawa to, że od długiego czasu mam przekrwione białka oka. Byłem z tym u okulisty i poleciła mi kupić krople Homeoptic, kupiłem, używałem, jednak efekt minimalny, wręcz zerowy. Czy znacie jakieś inne krople bez recepty, które można używać nosząc soczewki i które wam pomogły z problemem przekrwionych oczu? Z góry dziękuję za wszystkie odpowedzi ;)

Gość gerbes
Proszę o odpowiedzi :(

Używam innych soczewek, ale u mnie sprawdzają się krople: Visine albo Starazolin , polecam, cena też jest w porządku. Dobry jest też Hyal-Drop tylko, że cena jest wyższa. Homeoptic to krople homeopatyczne, także ich skuteczność jest marna.