Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

loveme21

Niechciana ciąża..

Polecane posty

Witam Was kochane! Okres spóźnia mi się już cały tydzień.. Współżyłam z moim chłopakiem dokładnie 9 września bez zabezpieczenia. Wiem, że to był błąd.. Mój chłopak nie doszedł "we mnie" jednak jestem strasznie zestresowana :( Wiem, że opóźnienie miesiączki może być spowodowane ogromnym stresem, który teraz przechodzę. Zrobiłam dwa testy ciążowe firmy AMIL, obydwa wyszły negatywnie. Jeżeli jednak okażę się, że jestem w ciąży mój świat się zawali :(! BŁAGAM POMÓŻCIE MI! Czy też miałyście takie sytuacje bądź podobne? Jakie jest Wasze zdanie o aborcji? Mam dopiero 18 lat, w tym roku zdaje maturę, moim marzeniem było studiowanie prawa.. BOJĘ SIĘ! :(

Gość sdfghjuik
womenonweb.org

Gość doremmi
Nie panikuj - kup jeszcze jeden test - może dla odmiany innej firmy - i potwierdź wyniki poprzednich testów.

Gość jsudysh
to normalne , że jak się stresujesz to okres się spóżnia i nic się nie przejmuj :)

@sdfghjuik - już czytałam, mimo wszystko jestem przerażona! Czy znajdują się tu dziewczyny, które zastanawiały się kiedyś właśnie nad usługami z women on waves?

Gość miałam taką sytuację jak
pewnie wiele kobiet :). Wiem, że te nerwy są straszne i nie ma miejsca na logikę i rozsądek, stąd nie potępiam autorek postów typu: "współżyłam w 20 dniu cyklu jaki jest procent prawdopodobieństwa bla bla". Najmądrzejsze co mogę Ci powiedzieć, to po prostu nie dramatyzuj, zanim nie potwierdzisz ciąży. Powtórz test jeśli chcesz nawet z 10 razy - jeśli poczujesz się lepiej psychicznie i o ile nie jesteś w ciąży i nie jesteś poważnie chora (oba przypadki i tak musi potwierdzić ginekolog) to okres przyjdzie.

@Levviatan- może i masz trochę racji ale każdy popełnia błędy.. Mam dopiero 18 lat, nie jestem dziewczyną, którą się piep**y.. W swoim życiu miałam jednego faceta, to ja nie rozumiem sprawiedliwości.. Dlaczego dziewczyny, które w ogóle się nie szanują nie zachodzą w ciążę, a taka osoba jak ja musi przechodzić przez takie piekło :(

Tak, staram się nie panikować.. Mimo wszystko bardzo się denerwuje. Pierwszy raz mam taką sytuację.

Gość kasmma
a kiedy robiłaś testy?

@kasmma- miesiączkę miałam dostać 27 września, test ciążowy zrobiłam od razu rano na drugi dzień, czyli 28- wynik był negatywny, jednak po pewnym czasie by uzyskać pewność zrobiłam drugi test (wczoraj) wynik również był negatywny.

Gość aquadjka
Leviatan nie zalamuj,to pieprzyc moga sie tylko ludzie ktorzy chca dziecka?!

Gość kasmma
spoko.wiem jakie to nerwy ,bo kilka rzay mialam takie jazdy i czekanie na wynik testu ,to byla masakra.Wg mnie to nie jesteś w ciąży,testy już by wykazaly.Dla pewności zrob jeszcze jeden innej firmy,bo szkoda nerwów i zdrowia.

Gość waris2011
napisze tak ... w ciazy nie jestes , gdy nie dochodzi do wytrysku w ciele kobiety to jakim cudem ma cie zapłodnic , poczytaj troche sam płyn ejakulacyjny nic nie zdziała za mało w nim plemników... wiesz zeby sie kochac trzeba dorosnac zeby sie pieprzyc wystarczy własnie takie cos .. pomysl czy warto narazac nie siebie i chłopaka ale dziecko , którego nie chcecie by przyszło na swiat mało co ogarnietych rodziców.... jesli sie nie ma w głowie to pozniej tak własnie jest płacz i zgrzytanie zebów , a gdzie odpowiedzialnosc - brak...i tak powstaja niechciane dzieci z braku odpowiedzialnosci i myslacych ze sie wszytsko wie , jak sie nic nie wie... wiedza to podstwa ,

Gość Uroczy Szymuś
To było trzeba się nie ruchać.

Gość kasmma
Dopiero teraz doczytalam uważniej ,że drugi test zrobilaś pięć dni po pierwszym i też negatywny.Pewnie jakby byla ciąża toby wykazał,bo testy teraz są czółe.Ja na twoim miejscu już bym się trochę uspokoiła,ale dla całkowitego spokoju zrobila jeszcze jeden test z innej firmy.Te kobiety to mają za swoje ,kurcze..........

@waris- zgadzam się z Tobą, to było niemądre posunięcie i to bardzo! To całe zajście wiele mnie nauczyło i na pewno nie popełnię drugi raz takiego błędu!

@kasmma- :( właśnie! mam dość, przechodzę pierwszy raz taki koszmar i jestem tak zestresowana, że nawet nie umiem tego opisać.. zrobię jeszcze jeden test ciążowy i zobaczymy co wykaże, boję się bardzo!

Gość kasmma
spokojnie...nie było wytrysku i testy negatywne po takim czasie.

Gość waris2011
tak na przyszłosc to zabierz los w swoje rece , nie licz na innych licz na siebie i sama sie zabezpiecz , tak by nie było tego co dziś... antykoncepcja , albo szklanka wody przed zamaist ... dpiero po latach współzycia poznasz smak miłosci , teraz to poznawanie swojej sexualnosc .. nic szczególnego , dopiero z miłosci sex smakuje i sa z niego dzieci , tak jak u mnie = 5 tydz , ciazy i jestesm najszczesliwasz kobieta na ziemi ... to były prace... kochanie sie a nie jakies tam sekszenie

@kasmma- jak tu się nie stresować.. najgorsze co mogłoby się przytrafić mi teraz to dziecko! :(

@waris- mam nadzieję, że kiedyś będę mogła mówić dokładnie tak jak Ty! Niestety teraz to nie czas na dziecko, najważniejsza dla mnie jest nauka, a ten stres to nic dobrego :( wiem, że byłabym sama sobie winna ale szukam wsparcia i pomocy już u "obcych" (bez urazy) mi ludzi, ponieważ nie jestem w stanie poradzić sobie z tym wszystkim SAMA :(!

Gość waris2011
udam , ze nie napisała tego co napisała... dziec to najwiekszy skarb... nie pisz tak bo mozesz kiedys załowac ze ich nie masz, poprostu anty i to z twojej strony nie licz na faceta czy na jasnosc sytuacji , bo teraz masz niejasnosc własnie

Gość miałam taką sytuację jak
Jeśli to ciąża to naprawdę masz wiele rozwiązań i któreś wybierzesz. Jesteśmy w UE, masz naprawdę dobrze pod tym względem - w odniesieniu do sytuacji kobiet z innych części świata. Sama podejmiesz decyzję i nic wielkiego Ci się nie stanie. A póki co zajmij się czymś innym i się nie stresuj.

Gość waris2011
i uwierz wiem co pisze miałam 1 dziecko majac 17 lat.. dzis jestem dumna z mojego syna ...a eraz czekam na kolejna pocieche ...

Gość aquadjka
Dzieci to najwiekszy skarb hahahaha smiechu warte

Wiem, że mam wiele opcji, nie ukrywam, że gdyby okazało się, że jestem w ciąży zastanowiłabym się bardzo poważnie nad aborcją.. Ale mam dreszcze na samą myśl :( czy znajduje się tu jakaś kobieta, która rozważała taką opcję?

Gość kasmma
nikt ci nic nie pomoże,bo niby jak?Zrobilaś dwa testy -negatywne,wytrysku nie było,zrób jeszcze jeden dla pewności z innej firmy i jak dalej negatyw to czekaj spokojnie na okres.Wszyscy błędy popelniamy.

@waris - w wieku 17 lat? czy Twój partner, z którym zaszłaś w ciążę był wtedy przy Tobie? Według mnie to bardzo ważne, a ja obawiam się, że niestety zostałabym z tym wszystkim sama :(