Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angela06

Prosze o pomoc.

Polecane posty

Gość Angela06

Witam, biore tabletki antykoncepcyjne i dzisiaj wieczorem kiedy brałam tabletke zauważyłam ze poprzedniego dnia zapomniałam jej wziąć. Więc wziełam 2 na raz jak każe ulotka, tylko problem polega na tym, że wziełam wczoraj tabletkę tylko z drugiej strony blistra. Jest to tabletka z pierwszego dnia drugiego tygodnia. Moje pytanie wygląda następująco : co mam zrobić jeśli wziełam tabletkę z dzisiejszego i jutrzejszego dnia? W ulotce jest napisane, że trzeba się niezwłocznie zgłosić do lekarza, tylko, że mój lekarz przyjmuje tylko popołudniamy, a ja do 22 jestem w pracy. Proszę o pomoc.

Gość Perw mobilna
Strasznie niezrozumiałe jest to co piszesz. Może lepiej napisz numerami, którą tabletkę kiedy wzięłaś. A zacznij od napisania tego jakie tabletki bierzesz.

Gość Perw mobilna
Chodzi o to, że dzisiaj wzięłaś dwie tabletki, bo wydawało Ci się, ze wczoraj nie wzięłaś, ale jednak okazało się, że wzięłaś tylko inną niż powinnaś?

Gość krakersy serowe
ulotka każe? a jakie to tabletki? ja od lat jestem na tabletkach i ulotka jasno mówi, że zapomnianą przyjmuje się do 12 godzin a później pomija... najlepiej zadzwoń do lekarza, nawet nie do swojego tylko do kliniki np. i zapytaj co robić, ja uważam, że możesz brać normalnie dalej po kolei a po prostu wcześniej skończysz opakowanie, albo weźmiesz dodatkową z kolejnego blistra a resztę spiszesz na straty... ale najlepiej zapytaj jeszcze lekarza.

Gość Angela06
sorry, po prostu nie wiem co mam robic moze dlatego tak chaotycznie napisane. Chodzi o to, że dzisiaj miałam wziąć tabletkę (pierwszy dzień, drugiego tygodnia). No i kiedy wziełam tą tabletkę to okazało się, że wczoraj nie wzięłam tabletki. Więc zgodnie z ulotką wziełam 2 naraz( wczorajszą i dzisiejszą) Tylko problem polega na tym, że kiedy juz je wziełam, zorientowałam się, że wcale nie pominełam wczoraj tabletki. I chodzi o to, że wzięłam tabletkę dzisiejszą i jutrzejszą i nie wiem co mam robić. Biorę midiane.

Gość Perw mobilna
Bierz dalej normalnie codziennie przyjmując tabletkę z następnego dnia. Zabraknie Ci ostatniej, więc dzień wcześniej zaczynasz przerwę i dzień wcześniej zaczynasz kolejne opakowanie. Cały czas jesteś zabezpieczona. Krakersy serowe-brałam trzy rodzaje tabletek, w ulotce wszystkich było napisane, ze należy przyjąć pominięta tabletkę nawet jeśli oznacza to przyjęcie dwóch tabletek naraz.

kolejna nienormalna, która chce sie raka nabawic i bezplodnosci przez tabletki antykoncepcyjne. A poza tym zgnijesz w piekle, caly czas zyjesz w grzechu, masz tego swiadomosc?

Gość omgoddddd
Beatka s-k co ty za bzdury wypisujesz????

Gość Angela06
Beatka s-k. Nie interesuje mnie co masz do powiedzenia i w co wierzysz. Mam problem więc o nim pisze. A tak po za tym jestem ateistką, dla mnie nie istnieją grzechy i to czy będę w tak zwanym przez Ciebie piekle ;]

Gość Angela06
A i zapomniałam, za ubliżanie mojej osobie mogę wnieść skargę do sądu, więc uważaj co piszesz.

Gość awdth
Beatka s-k raka to się możesz nabawić z marchewki z ołowiem z warzywniaka albo shitów z fast foodów. A tak na twoją modłę to ze wszystkiego ( no może poza komunią z chleba i wina)

Gość krakersy serowe
nie upieram się, że nie należy brać tabletek podwójnie, bo nie znam tych akurat, ale borę od lat i trafiam na takie, gdzie pomija się zapomnianą, chyba, że jest do 12 godzin od godziny w której miało się przyjąć... nawet czytałam o możliwych powikłaniach po przyjęciu 2 na raz... myślę, że autorka powinna brać tabletki do końca i normalnie zrobić przerwę przed kolejnymi. pozdrawiam.

Gość kjhbfweibf
Beatka a czy Ty masz tego swiadomosc,ze nie wszyscy wierza w Bog,a co dopiero w pieklo?

Gość awdth
Beatka s-k i ty też zyjesz w grzechu ziejąc nienawiścią na cholernym forum daj sobie siana (o rany przekleństwo pójdę do piekła)