Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvygfyyjkhpi

POMOC PRAWNA ALIMENTY

Polecane posty

Gość bvygfyyjkhpi

oto moja sprawa wczoraj dostałam list od komornika ze przysłal mi alimenty (ddam ze byly na moja mame zamiast na mnie choc jestem os pełnoletnia) ojciec nie placi wie mamy z funduszu, a dzis dzwoni Pani z gminy ze mamy oddac te pieniadze to jest ponad 1000 plus bog wiejakie odsetkami (mam na siebie 190 zł zasadzone). i to problem nie mamy z czego oddac,jakby nie patrzec piedniadze nie byly na mnie tylko na mame ona myslalam ze to jakies dosetki. Tylko ona pracuja, ja na bezrobociu i jeszcze mam siostre niepelnosprawna. moge jakos to umorzyc? KURCZE to wina tych co pracuja u komornika a teraz ja przez ich pomylke mam tyle oddac:/

Gość SamaJa2
Dlaczego macie oddać te alimenty?

Gość bvygfyyjkhpi
bo uznali ze pobieralam od funduszu i od komornika -dodam ze przez 20 lat wyslam 6razy i to na mame i ona myslala ze to jakies odsetki,

Gość SamaJa2
Jeśli byłaś niepełnoletnia to musiał wysyłać na mamę. Teraz możesz wystąpić do sądu, żeby alimenty wysyłali Tobie (np. na jakieś konto). Idź do gminy i zapytaj, czy mogliby to rozłożyć Ci na raty.

Gość laleczka106
idź tam i porządnie to załatw. A jak nic nie pomorze to na pieski. Musi ci ktoś pomodź!

Gość bvygfyyjkhpi
to siostra jest os niepelnosprawna. alimenty mamy na siebie od 18 r.ż. dlatego nas zdziwilo dlaczego na mame przychodzi. w gminie powiedzieli ze mamy oddac i ze jeszcze mamy isc do komornika to zalatwic

Gość SamaJa2
Do komornika musicie iść żeby znów nie dostawać podwójnych alimentów. Przy okazji w gminie zapytaj co zrobić, żeby alimenty przychodziły na Was a nie na mamę.

Gość bvygfyyjkhpi
ja juz dostawac raczej niebede bo skonczylam edukacje. przeraza mnie tylko oddanie takiej wielkiej kwoty do pensja mojej mamy

Gość SamaJa2
Myślę, że jak porozmawiasz w gminie to rozłożą Wam to na raty.

Gość bvygfyyjkhpi
chyba masz racje zaraz tam pojde ale jestem taka zła, z ojca pieniadze sciagnac nie moga a ludzi bednych to kuzwa jeszcze nalicza odsetki,:( smiech na sali ojciec ma chate samochody ale wychodzi na to ze zyc nie ma za co i mam alimenty 190zł chyba za to dom kupie pod mostem